Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 247
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, Hug
Може ли някой да ми даде информация за кандидатстване медицина в Австрия. Дъщеря ми (11 клас) се насочва на там, защото май няма да има диплома над 5.9 и за Германия шансовете се стопяват.
Предварително благодаря!  bouquet
Искаш да кажеш , че в Австрийско уни се влиза с много по нисък бал ли ? Rolling Eyes Shocked
Не! До колкото разбирам се влиза с изпит.
Ramona,Ясмина вече е написала.С 1,1 може да се влезе в доста университети(Дюселдорф,Бон,Кил,Франкфурт,Хамбург,Улм и др.)Освен това,дъщеря ти може да си подобри шансовете за влизане ,стига да се подготви за ТМС-а.По думите на дъщеря ми,този изпит не е много труден,но изисква специална подготовка и отлично владеене на езика.При определен брой точки е
възможно да се  изпревари кандидат студент с бал  1,00 ,но не явил се на ТМС.Освен това има университети със собствен писмен и устен изпит,който е подобен на ТМС-а(но според мен една идея по лесен).Така,че шансове има и с 1,2.Имате една година пред вас за подготовка.

# 331
  • Варна
О, аз пропуснах, че дъщерята е 11 клас. Мислех, за завършва сега. Присъединявам се към съвета на vale3000 за явяване на TMS. Така шансовете ще се увеличат и може да се погледнат университети, в които TMS e 49% от бала. Дипломата там не е с такава тежест, но естествено TMS трябва да е взет с добри точки.

В Австрия нямаше ли някакъв друг изпит за медицина?

# 332
Отново благодаря  bouquet
До колкото знам, за Австрия си има изпит за кандидатстване за медицина.
Можете ли да дадете повече инфо и насоки за подготовка за ТМС-а. До сега нямам информация от първа ръка що за изпит е това. Само чувам, че е "по-особен", "различен", и че деца, които по принцип се справят, имат проблем да го вземат с висок резултат  newsm78
Моля, ако има по-запознати, разкажете  Praynig

# 333
Аз не питах конкретно за медицината , а по принцип .

# 334
  • Варна
Отново благодаря  bouquet
До колкото знам, за Австрия си има изпит за кандидатстване за медицина.
Можете ли да дадете повече инфо и насоки за подготовка за ТМС-а. До сега нямам информация от първа ръка що за изпит е това. Само чувам, че е "по-особен", "различен", и че деца, които по принцип се справят, имат проблем да го вземат с висок резултат  newsm78
Моля, ако има по-запознати, разкажете  Praynig

В момента във фейсбук групата едно момче предлага помагалата, по които се е готвил. Аз също купих две книжки, но дъщеря ми така и не стигна до тях.  Доколкото успях да поразгледам без да разбирам думичка немски, въпросите са от типа "да се определи някаква доза на лекарство, при дадено тегло на пациента и пр.", имаше и въпроси с картинки - да се намери част от някакво изображение, като че ли имаше и от физика някакви въпроси. Общо взето -тест за интелигентност, концентрация и бързина. Май последното е най-важно.

По принцип мисля, че не може да се отговори. От университет до университет и от специалност до специалност има разлики от земята до небето.

# 335
"По принцип" в повечето специалности и в Германия се влиза с не висок бал. Трудното е после Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 10:50 от ramonna

# 336
  • София
"По принцип" в повечето специалности и в Германия се влиза с не висок бал. Трудното е после Mr. Green

Да, даже има и  много специалности без "бал", така наречените zulassungsfrei, доcтатъчно е да имаш диплома за средно и сертификат за езика. Ho наистина трудното идва след приема. Mr. Green
Ramonna, явно девойката ти е  второто детенце, защото имам спомени за младеж в НЕГ, набор на дъщеря ми. Или греша и е съвпадение на никове? Потърсете във Фейсбук групата  с търсачка инфо за ТМС изпита. Най-вероятно някой е обяснявал вече как стоят нещата. Ако пък не е, задайте въпрос и ще отговорят онези, които са се явявали. Peace

# 337

Да, даже има и  много специалности без "бал", така наречените zulassungsfrei, доcтатъчно е да имаш диплома за средно и сертификат за езика. Ho наистина трудното идва след приема. Mr. Green
Ramonna, явно девойката ти е  второто детенце, защото имам спомени за младеж в НЕГ, набор на дъщеря ми. Или греша и е съвпадение на никове? Потърсете във Фейсбук групата  с търсачка инфо за ТМС изпита. Най-вероятно някой е обяснявал вече как стоят нещата. Ако пък не е, задайте въпрос и ще отговорят онези, които са се явявали. Peace

Както винаги - не грешиш  Peace  Heart Eyes

# 338
  Здравейте,момичета!Загубих се за дълго,поради проблеми със здравето на свекърва ми.Само ви четях,докато висяхме по кабинети.Гледам трескаво се готвите за Германия,други чакат да свърши сесия.Много ме радвате,успех на децата ви!
   При нас официално връчиха ДСД-дипломите,аз съм изключително горда с детето си.Заслужаваше си всичкото късане на нерви и безсънни нощи,защото я успях да си повярва.да разбере,е когато иска да постигне нещо,няма пречка,освен мързелът й.
   Дойде проучване на унитата,което бях поръчала за специалността,която си беше избрала.Уж се е насочила вече към уни в Бг,обаче очаквам в последния момент да ме взриви и да каже ,айде,да тичаме да пускаме документи за Германия.При нея всичко е в последния момент.
   Какъвто и път да избере,ще я подкрепя!
  Усмивки,приятни вълнения и успешен старт на децата ви желая!!!

# 339
Класация на държавите по стандарта на живот. Срещу всяка е посочен броят на рейтинговите университети в нея. От град до град и от квартал до квартал има разлика, но тук са подредени първите 80 страни по качеството на съществуване, което те осигуряват на своите обитатели.

1.   Швейцария  9
2.   Финландия  9
3.   Люксембург  -
4.   Швеция  10
5.   Германия  49
6.   Норвегия  5
7.   Япония  56
8.   Холандия  13
9.   Сингапур  2
10.   Дания  5
11.   Австралия  30
12.   САЩ  192
13.   Канада  30
14.   Австрия  10
15.   Великобритания  68
16.   Нова Зеландия  7
17.   Хонг Конг (Китай)  7
18.   Макао (Китай)  1
19.   Катар  1
20.   Ирландия  8
21.   Белгия  9
22.   Исландия  1
23.   ОАЕ  4
24.   Франция  45
25.   Южна Корея  31
26.   Тайван  18
27.   Испания  29
28.   Израел  7
29.   Естония  2
30.   Чехия  5
31.   Малта  -
32.   Словения  2
33.   Португалия  6
34.   Италия  37
35.   Полша  8
36.   Кувейт  1
37.   Малайзия  6
38.   Кипър  1
39.   Чили  8
40.   Оман  1
41.   Бахрейн  1
42.   Литва  3
43.   Саудитска Арабия  6
44.   Словакия  1
45.   Латвия  1
46.   Хърватска  1
47.   Унгария  5
48.   Бахами  -
49.   Мавриций  -
50.   Уругвай  2
51.   Гърция  7
52.   Румъния  3
53.   Коста Рика  2
54.   България  1
55.   Антигуа и Барбуда  -
56.   Барбадос  -
57.   Турция  10
58.   Сейшели  -
59.   Македония  -
60.   Черна гора  -
61.   Панама  -
62.   Тайланд  6
63.   Малдиви  -
64.   Беларус  1
65.   Сърбия  1
66.   Русия  13
67.   Мексико  8
68.   Суринам  -
69.   Бразилия  20
70.   Тринидад и Тобаго  -
71.   Аржентина  10
72.   Казахстан  5
73.   Доминика  -
74.   Алжир  -
75.   Азербайджан  2
76.   Перу  2
77.   Колумбия  6
78.   Ливан  2
79.   Ботсуана  -
80.   Доминиканска Република  -

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 15:58 от arrianan

# 340
Здравейте ! Заветната немска диплома ни е вече в ръцете! И сега първи въпрос вече -  с нея какво правим? Ходим ли при нотариус за копие, носим ли я някъде за печат? Мерси предварително!

# 341
  • Стара Загора
Здравейте ! Заветната немска диплома ни е вече в ръцете! И сега първи въпрос вече -  с нея какво правим? Ходим ли при нотариус за копие, носим ли я някъде за печат? Мерси предварително!

Здравейте, въпреки че смятам да ползваме услугите на фирма за превод и легализация, защото не сме от София, чета и си сглобявам пъзела,/пост 619 много ми помогна/ не обичам да не знам кое след кое следва Simple Smile някак си не ми е спокойно  newsm78
На заветната диплома DSD, според мен  трябва се направят толкова копия, в колкото унита кандидатствате,+още 1-2бр за всеки случай  Simple Smile Превод не е необходим, тя си е на немски  Joy Нотариус също е излишен , освен ако не разбира немски /това в кръга на шегата/
Заверката на DSD дипломата всъщност се прави в немското посолство, което значи че трябва да се изчака БГ дипломата да бъде преведена,  да мине процедурите в МОН , после  и копията на преведена и легализирана бг диплома се подпечатват в немското посолство.
Някъде във форума четох , че фирмата не се занимава със заверките в немското посолство, а лично кандидат-студента трябва да ги занесе.
В такъв случай, ако ходим лично заверка в немското посолство в Пловдив е валидна, както и в София?
Ако някъде имам пропуски или греша, подредете ми пъзела моля  Wink

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 13:28 от bubanka

# 342
Ако Пловдив ви е по-удобно направление, няма проблеми да заверите документите в почетното консулство, като е добре да се уточните за приемното време предварително, защото миналата година беше само от 11 до 12 часа
http://www.sofia.diplo.de/Vertretung/sofia/bg/02/Honorarkonsuln/plovdiv-bg.html

# 343
  • Варна
liwanova74 Точно така ще направим и ние с немската диплома.  Peace

# 344
  • София
На бъдещите студенти в Германия -успех на матурите утре и в петък!

Общи условия

Активация на акаунт