Време не остана, а име още няма :)

• 7 746
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Елия ми харесва как звучи, връзва се добре и с името на голямата ни дъщеря Ая.
Ще съм благодарна на всякакви предложения на кратки имена, не държа да са типично български и съм наясно, че всеки има различно виждане за "красиво и звучно".

На мен Ая ми се връзва само с Ия или Ея.

Иначе кратки харесвам Ина, Мина, Ива, Ева, Ема...

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 10:49 от кльомба

# 16
Като влизах да раждам, настояваха да кажа име на детето преди да вляза в операционната. Бяхме решили кое ще е името, не сме се колебали. Така, че го казах. Но когато детето ми беше на 2 дни, усетих че това не е името, което му отива. Някак отвътре ми дойде име, за което не бях се сещала през бременността. Обаче вече беше записано.
Искам да кажа, че ако има вариант да решиш за името след като родиш детето, по-добре направи така. Като видиш детето, ще прецениш кое име е за него. Така мисля аз.

# 17
Гласувах за Инна, но повече ми харесва Ина.
И Ема ми е любимо.

# 18
# 19
И аз съм за Ина. Обаче харесвам нестандартни имена, дори едното наподобява името на дъщеря ми Simple Smile Признавам си обаче, риск с Яра има - и на мен първата асоциация ми беше най-познатата и очевидната. А вариант на Елия за благозвучие с другото дете може да е само Лия.

# 20
  • София
Гласувах за Елия, Яра въобще не ми харесва.

# 21
  • Австрия
Oт мен Елия. Безпроблемно раждане ти желая

И от мен  Peace

# 22
От анкетата не мога да избера.
Яна
Ина, Ида
Връзката Яра - яре не я направих, просто не ми харесва звученето.

# 23
Mия, има значение ако на много хора им звучи като животинка. Все пак щом на нас ни звучи, на други също ще звучи и детето може да обира подигравки и да си намрази името. А все пак ще живее с него, поне 18 години  Mr. Green
Това е единствената причина да харесвам стандартни имена.

meduncka, но в Германия, нали? Wink

На мен и трите не ми допадат особено, но от тях само Елия ми звучи добре.

# 24
Както се вижда от повечето отговори, на хората им убягва тази асоциация. Peace

# 25
Нормално е към Яра, хората да се обръщат с Яре.
Дали това ще се хареса на детето?

# 26
Мия, за мен и трима да го кажат, ще ми стане неприятно. Но всеки си решава все пак Simple Smile

Твоето име (или прякор) ми звучи по-добре  Mr. Green

# 27
Привет,
изпращам 8ми месец с леко притеснение, че беба още си няма име Simple Smile
С мъжа ми стигнахме до някакъв консенсус за тези варианти от анкетата.
На мен Яра ми беше първото предложение, но приятелка го свърза с животинче и сега някак ми е неприятно, ако всеки го свързва с това. Името не е рядко в западния свят, харесва ми как звучи, значенията му също ми харесват,  ама тази асоциация мира не ми дава.

Инна също харесвам като значение, но ми е твърде беззвучно.

Елия ми харесва как звучи, връзва се добре и с името на голямата ни дъщеря Ая.

Ще съм благодарна на всякакви предложения на кратки имена, не държа да са типично български и съм наясно, че всеки има различно виждане за "красиво и звучно".

Хубав ден!

Аз пък Яра не го свързвам с животинско име! Но какво значение има! Имам приятелка, която кръсти сина си Макс, въпреки че аз като го чуя винаги се хващам да търся куче! Асоциации винаги все някой ще намери, независимо дали са свързани със животинския свят или нещо друго!

# 28
Да не говорим, че всъщност Яра може да се асоциира с още един животински представител и въобще, прекалено анималистично ми идва цялата работа, ако и името да е само по себе си хубаво и нестандартно. Едно време баба ми се противопоставила на името Стела, отново поради местни езикови съображения Grinning

# 29
Добре, де, за яре не се сетих, но вече се сещам за ярка /млада кокошка/.
Но пак - не асоциацията с животно, не това, че било много измислено, а това, че звучи много твърдо, да не кажа грубо, не ми харесва в Яра.

Общи условия

Активация на акаунт