Време не остана, а име още няма :)

• 7 741
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ина и Яна.

# 46
  • Нейде из лудите гори...

Всъщност Инна се роди точно така в главата ми, заедно с Яна Simple Smile

Благодаря ви много за мненията, не бях се сещала за кокошката Ярка, даже не съм сигурна, че съм го чувала , но както и да е.  Най-близкото до нас значение е именно огън, жар.

Ще продължавам да си се чудя и да приемам всякакви предложения. Фенове сме на кратките имена и не знам какво трябва да се случи да сложа трета сричка като вариант Simple Smile
Моето име също не е срещано и типично за ширините ни, но никога не ми е създавало проблем това. Дори когато са ме молили да го споделя повторно не ме е дразнело. Може би именно за това съм склонна към по-нетипични имена и не намирам нищо лошо в тях.

Още веднъж благодаря, всяко мнение ми е полезно.  Peace

# 47
Все пак има разлика от нетипично/екзотично/нестандартно име, и подобно, но асоциативно-предизвикващо определени аналогии и негативни конотации. Ако ти харесва идеята с огъня, сещам се непопулярно и тематично име - Жара. Но пък не отговаря на условието да е кратко.

# 48
Елия.

Веднага свързвам Яра с яре.

# 49
Ина мисля, че е много добре, въпреки че не харесвам особено кратките имена. Но Яра - не.

# 50
Джулиа, страхотно име - Жара, не съм го чувала до сега, но ме грабна като магнит.  Grinning

# 51
Радвам се, че ти харесва, на мен ми е отколешен фаворит Simple Smile

# 52
  • Нейде из лудите гори...
Яра дойде именно след Жара, тъй като ММ го отхвърли.

# 53
Яра е страхотно. Не мисля, че някой ще се подиграва на името, днешните деца не са такива, свикнали са на страшно много по-нестандартни за нашите представи имена. Ние сме поколението на имена от списъците, а колкото по-ограничени като разнообразие имена е чувал човек, толкова по-шокиращо му се струва всяко ново и различно нещо.
Помня в гимназията как се блещихме на момиче с името Владена. Струваше ни се страшно замотано и екстрвагантно. Години по-късно не можех да повярвам, че съм се дивила на това толкова обикновено име, ама вече бях чувала къде-къде по-заплетени.

Попитайте децата си как им се струва Яра и ще се изненадате, че няма да им хрумне да се подиграват.
Моята дъщеря каза, че става. Не било най-великото, но не е и някакво грозно. Тя най-много се е дивила на името Невена, за други не съм чувала да е коментирала, че са странни.
Не се сети за яре, но за моя изненада се сети за яребица, след като я подканих да измисли някакво животно с подобно звучене. После и за яре се сети, но каза, че не би ѝ хрумнало да свърже името с ярето.

Инна ми харесва средно, а Елия никак.

# 54
Гласувах за Инна.
И  при мен, след като прочетох Яра, се сетих за животинчето. Peace

# 55
Гласувах за Елия. Звучно, меко и нежно е. 

Яра чисто фонетично не ми харесва, изключвайки всякакви възможни асоциации. Предлагам Ера. Умалително Ери е много симпатично.

Ин(н)а ми е банално и безлично.

От другите предложени ми харесват Лея и Ава.

# 56
  • София
Инна ми е лигаво.
Яра - яре. Не бих кръстила така по никакъв начин.
Елия - някак безлично.

Предлагам ти Кая или Теа.

# 57
Кая е вид риба.

# 58
  • София
Кая, има гръцки произход и буквално означава "планета Земя". В същото време Кая е галената форма на имената Клара и Каталея. В допълнение името може да бъде преведено на много други езици: японски - "тис", турски - "скала".

Кая е и съкратена версия от славянското име Камен и означава да бъде здрава и да устоява на трудностите

Колкото до рибата, хората, които не сме от Черноморието я знаем и наричаме просто попче  Mr. Green

# 59
Джулиа, страхотно име - Жара, не съм го чувала до сега, но ме грабна като магнит.  Grinning
И мен ме грабна Жара, много хубаво звучене, жар-птица. Peace

Общи условия

Активация на акаунт