Време не остана, а име още няма :)

• 7 747
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз само за яре се сетих, това ярка не съм го и чувала Simple Smile
Има разлика между  наименование на животно и име, свързващо се от някои с кръщаване на куче/котка...
Но името само по себе си не ме кефи, а детето няма да расте назапад, където не било рядко.
Бих предпочела Аря, Ира пре Яра, но при  кака Ая не го намирам ок.
Обаче освен всичко друго Яра не е и много лесно за произнасяне, представям си в  малките си години как ще се нарича детето ти ааа или яааа или нещо от сорта. А ако има нещастието да не се научи да казва и хубаво Р ще е прекалено усезаемо точно в това име.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 12:31 от Angel_Dust

# 31
А с обръщение Аре как го намираш? Wink

# 32
  • София
Не мисля, че  ще се получи ни Яре, ни Яре... но кой знае...
Аз по принцип не съм фен на 2-3 буквените с минимални изключения. Wink

# 33
Яра е интересно. И Дария всички го свързват с диария, но не е спряло да се ползва, даже е от масовите имена. Предлагам Нева.

# 34
Яра не бих причинила на детето си  Rolling Eyes Трябва ли да да е такова изчанчено  newsm78 Защо не Яна?

Елия ми харесва най-много от изброените  Peace

# 35
  • Пловдив
Яра, ама моля ви се, ужас е това име! Съжалявам ама...в България сме, може ли такова нещо понякога, такива извращения! Да, всеки да си прави каквото иска, но това дете ще бъде направо подигравано към 5 годишно, ако нямате намерения да емигрирате. Когато децата осъзнаят яре и яра, няма и да намерят разлика, как точно на галено ще й се казва - Ярче!?

Елия бива. Само то от изброените и по мое мнение! Нашето братовчедче го кръстиха Вая, макар и странно, го възприемам, доста добро попадение им е. Ан, Миа, Ниа, Лея, Ема също ги възприемам до някаква степен, около нас все така се казват! Зависи вече и останалите имена - презиме и фамилия.
Аз харесвам кратките имена също, всеки си знае, сигурно има яри и инни на света, но не и за мен, ужас просто!  ooooh!

кой се гаври и е гласувал за Яра се чудя!?  Joy

# 36
  • Най-красивата страна
Яра -старо славянско име и означава огън.
Яра,Ярослава,Ярмила....
Не е лошо името,но в България не бих го използвала.
Гласувах за Елия.

# 37
  • Пловдив
хаха, като каза Ярослава се сетих, че съседката ми е Янислава. Ето, милата не живее в България от малка, да я бяха кръстили Яра, да не затруднява чужденците.  Joy

Има го и това, че детето може да не казва "р", и ако в името му има "р" звучи малко по-странно! Аз избягвам имена с "р", въпреки, че в рода ни нямаме фъфлещи и пропускащи букви все още  Joy

# 38
Мия, за мен и трима да го кажат, ще ми стане неприятно. Но всеки си решава все пак Simple Smile

Твоето име (или прякор) ми звучи по-добре  Mr. Green

Е, и за него има асоциации за миене на чинии.  Laughing

# 39
  • София
Аз пък такива имена, които ги свързвам с глаголи, съществителни и т.н. също не възприемам тип Мия/а, Лея/а, Вая, Кая и т.н.

А за имената с Р, принципно не е чак такъв проблем при по-дълго име, но когато името е 3 букви и едниствената гласна е Р е подчертано зле.

# 40
Глас за Елия.
Това е и моят фаворит, вероятността да го ползвам е много голяма, почти равна на вероятността да е момиче Simple Smile
Бих предложила и Алия, но май не се връзва с Ая. Може би само Лия или Леа.

Яра категорично не бих го ползвала, двете първи обръщения, за които се сещам, са Яре и Ярка.
Малкото на козата е яре и това всеки го знае, както знае и агне Wink , а ярка е млада кокошка.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 15:40 от вампИрка

# 41
Не го знае всеки, моля те. Аз бях сигурно в гимназията, когато най-накрая ги научих всичките вариации на подобни домашни животни Laughing

# 42
  • Варна
Не го знае всеки, моля те. Аз бях сигурно в гимназията, когато най-накрая ги научих всичките вариации на подобни домашни животни Laughing
Явно не си ходила на детска градина. Thinking

# 43
  • Пловдив
хаха да, и аз това щях да кажа, моята от 3 годишна оправя бикове, крави, ярета, телета...

# 44
Ами това е само твой пропуск. Яре е книжовна и не особено сложна дума, очаквам всяко дете да я знае, без да има нужда от някаква връзка със селата. Уточнението ми беше провокирано точно от твоят коментар Wink
Цитат
повечето хора, които си заслужават да общуваш с тях отдавна са излезли от селата

Общи условия

Активация на акаунт