"Част от мен" тема 2

• 104 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
           Може би щеше да ми бъде повече жал за Елиф, ако не бях прочела резюмето към сериала и на- писаното в темите тук за сценария. Какво да направя, любопитна съм и чета. Така че знам с кого ще бъде Кахраман накрая. Rolling Eyes Не знам само пътя, по който ще се стигне дотам.  Wink
А това, че Елиф е с претенции вече тя си го каза - каза, че иска да следва и стане адвокат и че ще се бори да го постигне. Похвално! Повечето бедни момичета от нейната среда се задоволяват в най-добрия случай да завършат средно образование и да се омъжат. Wink Дори не се осмеляват да се противопоставят на волята на родителите си по този повод.  Rolling Eyes Затова казвам, че Елиф е с претенции.
Сигурно си права. Една бедна селянка как може да има мечти, като на богатите момичета...Тя или трябва да стане слугиня или  да бъде сурогатна майка и да ражда деца....

# 61
За съжаление сценария няма как да го променим ,затова коментирам това което гледаме

Цитат
И защо трябва да се оправдаваме чрез другите?!Елиф си е Елиф, Дафне си е Дафне, защо е нужно да съжаляваме само едната, след като и двете са за съжаление?! А те макар и в една и съща ситуация имат съвсем различна информация и представа за нея.

Така е.Само че сега предимството все още е у Дафне.Тя знае че детето е на Елиф и Кахраман.Елиф не знае че носи собственото си дете.Обича го вече и се привързва неволно към него но знае че роди ли го ще трябва да го даде
Дафне в момента постъпва също като Къймет- прави се на господ
Тя еднолично решава че това дете няма да се роди.Тя знае че няма права над това дете но взима самостоятелни решения изхождайки от собствената си изгода.
И ако до снощи изпитвах някакво съжаление че и тя е играчка в ръцете на Къймет то сега вече не виждам разлика между двете
И не е ясно защо го прави.Нали обича Кахраман ,нали иска дете ,нали Елиф не знае нищо
Защо просто не постъпи така както и каза Къймет

# 62
  • София
Здравейте момичета
........... относно колко са бели и добри Елиф и Кахраман.....досега те не са направили нищо позорно....Кахраман против убежденията си , се съгласи с жена си за сургатна майка и досега я подкрепя както с физическо присъствие така и емоционално.... Peace това, че започва да му се набива в очите различия между Дафа и Елиф ....той вина няма..................
Колко бракове биха рухнали, ако мъжа така абсолютно невинно си се зазяпва и трепери над красива жена, защото видиш ли,разбрал че жена му не е толкова добра...А дългите години съвместно съжителство как не са му дали яснота по въпроса? newsm78 Думите му, че и без деца си я обича и е щастлив с нея останаха някак неподплатени.
Кахраман си се увлича най-безцеремонно по красивата Елиф.Не виждам, защо и това трябва да се оправдава?!Един мъж, ако е сериозен в семейните си отношения не би следвало да се поддава така.

Джолева, не знам дали има жена на земята, която просто да се примири.Може би ако Елиф не беше толкова красива и не се забелязваше и симпатията между двамата нещата биха били доста по-различни, но така съвсем не мога да си представя Дафне просто да продължи напред.

# 63
Искам да напомня, че още в началото медицинската сестра  в къщата на Дафа каза, че бракът между Кахраман и Дафа е пред разпад и ако иска да задържи Кахраман, Дафа трябва да има дете. Тя и даде идеята за сурогатното майчинство. В началото, въпреки усмивките върху лицата на Кахраман и Дафа, виждах тяхното сиво ежедневие. Якуб и Мерием имаха деца, отгледани и възпитани  и от Кахраман. Ках и Дафа даваха вид, че са много влюбени. За мен Кахраман се беше примерил с положението Дафа да няма деца. Дафа дори го изнуди / че заради него е катастрофирала/ за да се съгласи Ках на сурогатно майчинство. За катастрофата не мога да кажа дали Ках е имал вина, т.к. този момент не го дадоха.  Чувайки сърцето на бебето, Ках се промени коренно. Той мислеше непрекъснато за това бебе и в началото се грижеше за  Елиф именно заради него.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 16:39 от Лукреция

# 64
# 65
  • София
Искам да напомня, че още в началото медицинската сестра  в къщата на Дафа каза, че бракът между Кахраман и Дафа е пред разпад и ако иска да задържи Кахраман, Дафа трябва да има дете. .............
Сещам се,че наистина имаше такива подхвърляния. Аз лично изобщо не останах с такова впечатление и допускам,че може  и да съм се заблудила  в преценката си  Tired.
 Дано  причината за разпадане на брака  не се корени в невъзможността за деца, че това е още по-отвратително. Tired.

# 66
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мама-Ан, и яз се радвам да те видя отново! Hug
Джоли, и теб!  Hug

Според мен Кахраман си се грижи за Дефне, не я е изоставил. Колко нежно я прегръща и целува, когато тя спи и въобще е мил с нея. Започна да се дразни едниствено, когато тя започна да проявява безчовечност и да се държи с Елиф не като с човешко същество, а като с инкубатор за износване на бебето. Не може да се отрече, че тя се държи императивно с  Елиф - непрекъснато подчертава, че  са й платили и няма право на собствено мнение и че трябва да си знае мястото.. И това още от началото, преди да разбере истината. Грижата й беше насочена единствено към бебето, но не и към Елиф. Още тогава спрях да я харесвам.
Любов аз не виждам още. Елиф знае коя е, Кахраман и той. Може да има харесване и симпатия, но това е напълно нормално - той проявява човечност и грижа към нея (и е комай единственият човек, който го прави), естествено, че ще й е симпатичен. Естествено е и той да проявява интерес към нея - млада, хубава жена в къщата му, свежа, изпълнена с живот и мечти, различна. Но и той се държи дистанцирано, ухажва жена си, извежда я, забавлява се с нея. Не намеква нищо на момичето, не флиртува, не прекрачва никакви граници. Изглежда, че или още не разбира, че се влюбва в нея, или е решен да не позволи подобно нещо.
Засега така стоят нещата.
Защо природата да е лишила Дефне от възможността да стане майка? Аз разбрах, че тя видя Кахраман с друга жена, избесня и скочи в колата и катастрофира. Какво общо има природата тук?

Казвате, че Елиф имала претенции  - искала да учи и т.н. Това не са претенции. Това са планове и мечти. Претенции е когато изискваш нещо от някого. Тя не иска нищо от никого, иска да осигури по-добър живот за сестра си и майка си. (Между другото в първите серии казваха, че иска да стане лекарка, сега - адвокатка. Нещо при превода май се промени.)

И аз ще обърна внимание на това, че и за Елиф първоначалната уговорка не беше спазена - тя не е искала да става майка. Тя се съгласи да износи чуждото дете срещу пари, които й бяха жизнено важни. Толкова. Сигурно й е било трудно да си представи живота си след това - в общество, в което е най-важно момичето да е девствено и кръв се лее и се убиват жени по тази причина - да си представи как ще живее после, как ще създаде семейство, как ще обясни и т.н. Но й се наложи и тя го направи. Никой не я пита дали иска да стане майка на дете от мъж, който никакъв не й е.
Представям си и за нея какъв шок ще е.

# 67
https://www.youtube.com/watch?v=6P8YLRGqPQA&ebc=ANyPxKoCmte2 … LtrU3BWFsoXoyoyFA
Филм на  Ozcan Deniz

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 21:56 от Лукреция

# 68
  • Варна
Добре дошли на новите почитателки на сериала! bouquet bouquet bouquet
Добре дошли и на Дани Hug и Вали  Hug, с които се познаваме от една друга тема с двама чаровници.
            Радвам се, че сериала ви е заинтригувал. Много размисли поражда темата, засегната в този сериал, който наистина две години ни скъса нервите от напрежение. И да! Валя е права, че по сценарий трябва Елиф да се справи с всичко, щом накрая заживява с Ках, но ….. На онлайн излъчването няма да казвам колко пъти се питахме „Тези новите сценаристи май подмениха главната героиня? Не е Елиф, Дефне е!“ Та… Бегюм Кютюк- ами според мен е родена да изпълнява отрицателни роли- с кеф да я намразиш. Тук обаче сценаристите просто са се престарали. Злото не може да е толкова черно като тази руса хубавица с каменно лице. А Елиф…. ? О, и тя си има трески за дялане, и тя успяваше да ни изпокъса нервите, но ….. това предстои да се види и знаете ли- направо ви завиждам, че ще преживеете емоциите, които вълнуваха и нас. Нямам намерение да коментирам бъдещи събития, защото ми е интересна гледната точка на хора, които гледат сериала сега, макар половината от чара да се губи от дублажа и орязаните сцени, но  … каквото такова.
               По въпроса „Дефне“ Още преди началните надписи на филма ни показаха катастрофата, вследствие на която Дефне не може да има дете. Да, събуди съжалението ни, защото не показаха нищо от това, което тя е видяла. Това беше реакция на една наранена жена и няма как да не и съчувстваме за преживяното. 7 години по-късно, видяхме, че до тази жена, над която съдбата не беше се смилила, е стоял неотлъчно съпруга и. Дали е бил виновен или не, сценаристите оставиха на нас да преценим- разбира се, помогнаха ни като ни показаха неговите виждания за живота, за любовта, за отговорността/и пред семейството, и в работата/. Може би вследствие на всичко последвало в живота на младото семейство, Дефне е започнала само да иска, без да се опитва да дава нещо от себе си. И това вече се вижда от видяното до тук. Когато пожела дете от сурогатна майка, аз също се възхищавах и смятах, че го прави за да удовлетвори желанието на Ках да бъде баща и на родителите му- да имат наследник. Струваше ми се, че това е загриженост за любимия съпруг- да не му се налага отново да се изправя пред семейството и да обяснява, че не иска този въпрос да се повдига повече. Да, беше Дефне бяла и добра но ….. Загрижеността и за бебето- за мен това си беше чиста проба показване на мястото на тази селянка в този дом: „Аз съм господарката тук и каквото кажа си длъжна да изпълняваш!“ И това не е поведение само спрямо Елиф. Та Дефне се държи така и със служителките в дома им, та дори и с Шукран. Покрай демонстрацията на господство видяхме и това, което предстои да ни изкара от „чехлите“- пословичната ревност, стигаща до болезнено състояние. Макар започнала съвсем на място- няма как една влюбена жена да не забележи погледа на любимия към друга- но при Дефне нещата започнаха да стават опасни, щом си позволи да отиде толкова далече с тази чаша мляко. А за това, което Емине каза- че бракът им се разпада- ами и това го видяхме. Дефне само иска, тя не пита! Ето например вечерята с Ках. Той самият и каза: „Ти си решила!“ Тя решава и той само се съгласява- и за вечерята, и за сурогатното майчинство, за всичко свързано с Елиф- кога да отиде при сестра си, кога при майка си….. Дефне никога не споделя нищо с него. И той е приел всичко това като нормално. Сивото ежедневие е станало негова втора природа. И в един момент вижда нещо различно- Елиф му разказва за мечтите си, за първата си среща с него, за легендите от родното място- естествена и непринудена е. И затова не можем да я упрекнем- такъв и е характерът, на това е научена. А Ках видя първите цветни нюанси в сивото си ежедневие. Съвсем нормалната и човешка е неговата реакция- грижа за онова мъничко същество, чието сърчице го разплака и грижа за жената, която го носи; както и грижа за всеки, който има нужда от помощ/сестра и, майка и; да не забравяме и още в първи епизод- грижата за хората в селището/ като взе пистолета на Максут/. Та постепенно цветните нюанси започнаха да превземат това сиво ежедневие, а Дефне с нищо не помогна част от цветната палитра да бъде нейно дело, напротив тя се опитва да върне сивотата в живота им и това естествено ще и коства любовта на Кахраман.  И да, тя все още има шансове да запази този брак, но как ще ги използва?!

Приятно гледане на новата серия, момичета! Peace

Лу,  Hug ах Лу ! Пак ще те поправя, Слънце! Дано не те обиждам. „Сладки и опасни“ е миналогодишният филм на Йозджан Дениз и доскоро можеше да се гледа с бг. суб. И този филм, обаче последва  съдбата на сериала и беше изтрит отвсякъде.

А най-новият филм на Ози е „Всичко от любов“
Премиерата му беше на 29 януари тази година и сега към края на този месец и началото на следващия се очаква да може да се гледа вече из тракерите.

# 69
Здравейте. Гледам сериала от самото начало,и нз защо,но за сега не мога да еъзприема Елиф и Кахраман като двойка.Според мен в момента тя е много влюбена в него,но той по-скоро я съжалява .Много ми е жал за Дефне,и аз бих постъпила като нея в подобна ситуация.Не бих искала мъжът ми да има дете от друга.Мисля,че тя мн се страхува да не загуби Кахраман.

# 70
Здравейте. Гледам сериала от самото начало,и нз защо,но за сега не мога да еъзприема Елиф и Кахраман като двойка.Според мен в момента тя е много влюбена в него,но той по-скоро я съжалява .Много ми е жал за Дефне,и аз бих постъпила като нея в подобна ситуация.Не бих искала мъжът ми да има дете от друга.Мисля,че тя мн се страхува да не загуби Кахраман.

В какъв смисъл ще постъпиш като нея- ще убиеш невинно дете и ще рискуваш да осакатиш една невинна жена която нито има вино нито знае че детето е нейно

# 71
Добре дошли на новите почитателки на сериала! bouquet bouquet bouquet
Добре дошли и на Дани Hug и Вали  Hug, с които се познаваме от една друга тема с двама чаровници.

Лу,  Hug ах Лу ! Пак ще те поправя, Слънце! Дано не те обиждам. „Сладки и опасни“ е миналогодишният филм на Йозджан Дениз и доскоро можеше да се гледа с бг. суб. И този филм, обаче последва  съдбата на сериала и беше изтрит отвсякъде.

А най-новият филм на Ози е „Всичко от любов“
Премиерата му беше на 29 януари тази година и сега към края на този месец и началото на следващия се очаква да може да се гледа вече из тракерите.

[/quote]

Ами добре, че си ти та грешките да се поправят. Е аз сега го гледах! Ще намеря и новия! Благодаря ти! Поне има хора като теб, които са в час.

# 72
  • Пазарджик
Здравейте на всички! Изчетох малко от старата тема с другото заглавие, сега тук ви изчетох мили момичета, но не мога да се ориентирам къде мога да изгледам преведените епизоди с бг субтитри до тук? Стигнах до епизод 38 в сайта gledaiseriali.com и до там. Серията не е пълната, а 39 не е с превод. Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите. И аз като вас много се вълнувам, почти на един дъх ги изгледах до тук.
Благодаря на всички!

ЕТО ТУК ИМА ЕПИЗОДИ, НО НЕ СА ВСИЧКИ: - http://data-bg.net/browse.php?search=%C4%E5%ED%FF%F2%2C+%E2+%EA% … ldead=0&cat=0
data-bg.net  е затворен!!!!

НЕ Е ЗАТВОРЕН РАБОТИ СИ, ТОВА КОЕТО ПОКАЗВА Е ГРЕШКА НА ГУГЪЛ-  ПРОСТО КАТО ТИ ИЗЛЕЗЕ ГРЕШКАТА-  НАТИСКАШ НА ПОДРОБНОСТИ И ПОСЛЕ НА ПОСЕТИ ТОЗИ НЕБЕЗОПАСЕН САЙТ И СИ ТАМ!

# 73

Ами за момента Ел и Ках не са двойка. Те просто участваха в действие по принуда. Погледът на Ел показва, че тя харесва Ках. Но възпитанието не и дава право да има връзка с женен мъж. А и това е най-важното-Дафа се страхува да не загуби Ках. Сурогатното майчинство не е лесно и за двете страни.

# 74

НЕ Е ЗАТВОРЕН РАБОТИ СИ, ТОВА КОЕТО ПОКАЗВА Е ГРЕШКА НА ГУГЪЛ-  ПРОСТО КАТО ТИ ИЗЛЕЗЕ ГРЕШКАТА-  НАТИСКАШ НА ПОДРОБНОСТИ И ПОСЛЕ НА ПОСЕТИ ТОЗИ НЕБЕЗОПАСЕН САЙТ И СИ ТАМ!
Ами тази вечер ми се падна да БЛАГОДАРЯ за обяснението! DATA-BG.NET  работи! Благодарение на теб!

Общи условия

Активация на акаунт