Как да преодолея отхвърлянето и вината?

• 9 575
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
Така е виновна съм,но и той ме е пренебрегвал много заради приятели най-вече,винаги е бил критичен и просто видях и друго отношение.А съм сигурна,че е влюбен.Държи се с нея като с принцеса,а с мен не е.Излизат от скоро,а вече забрави годините с мен.

Е, хайде сега пак си прочети поста!
Не мога да ти оправдая поведението, но при вас като двойка явно нещата не са били ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ! Той за това лесно си е намерил някой друг, защото отдавна е бил готов за друга връзка. Сега за глупости недей да мислиш, така се натрупва опит, правиш грешка, две и после намираш правилния за теб човек. Искаш да се върне? Защо? Тя счупената работа си е счупена, а вашата явно се е чупила и преди. Ще почнат подозрения, недоверие, горчивината ще си остане и това преди да сте си започнали истинския съвместен живот. Въобще не мисли за назад, а си продължавай по пътя и той по неговия и така.

# 31
Прави сте няма оправдание.Нито пренебрегването му ме оправдава,нито това,че се опитвах с говорене да оправя нещата,но той никога не приемаше мнението ми за правилно и не исках да изпадам в подробности,но когато бяхме разделени 6 месеца по-рано,много мили думи чух,когато се събрахме уж щяхме да живеем заедно,но все не ставаше в един момент наистина имах нужда от някаква крачка и сама поисках да се сгодим,на което ми се отговори,че трябвало да си го заслужа,уж на шега било,а когато разбра за изневярата казв,че след няколко дни щял да ми купи и подари пръстен,нищо,че даже не беше измислил как.Все пак не се оправдавам,нито го обвинявам,Той е много умно момче и една част от мен все пак вярва,че наистина ме е обичал.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 15:06 от Lostsoul

# 32
любовта не е нещо, което човек трябва да си "заслужава"
или те обичат, или не те обичат
средно положение просто няма

с намерението да ти купи пръстен те е поизлъгал, за да те хване яд, да изпитваш чувство и да му изчеткаш егото като го гониш

# 33
Потръшкай се малко, позволи си да се самообвиняваш, да го обвиняваш, ако искаш - но само пред себе си, в никакъв случай не търси контакт с него , похленчи на приятелките си, напий се един-два пъти, ако ще ти помогне, но гледай да има кой да те предпази от среднощни пиянски обаждания на бившия.
После отръскай перушината, седни сама, помисли трезво, направи си изводите и остани на първо време сама.
В такава ситуация, измъчвана от срам и угризения, е много лесно да се метнеш на първия срещнат, да претърпиш нов провал в новата връзка и да затънеш още по-сериозно. Затова не те съветвам да започваш нова връзка в момента, колкото и да е изкушаващо да се засечеш "случайно" с бившия, увесена на врата на новата си изгора и демонстрираща бликаща страст.

Крайните мисли и намерения ги забрави  Peace Преди няколко дни слагахме кокичета на гроба на един 25-годишен, обесил се преди две години от несподелена любов. Дали сега, ако той можеше да вземе решение отново, щеше пак да се обеси? Помисли за това. 

# 34
с намерението да ти купи пръстен те е поизлъгал, за да те хване яд, да изпитваш чувство и да му изчеткаш егото като го гониш

И аз така мисля.

Авторке, станалото-станало. И двамата с приятеля ти звучите доста незряло, изглежда и не сте били един за друг и не сте готови за годеж и брак. Аз не бих му хранила егото повече, а пък с мисли за самоубийство - съвсем. Човекът си е продължил живота и с нищо не можеш да го нараниш повече, защото му е все тая. Запази достойнство някак.

Стандартният съвет от мен в такива ситуации е - прекъсваш всякакъв контакт, махаш го от Фейсбуци, телефони, не го следиш онлайн и си даваш време да ти мине болката. А тя ще мине. Не си прави сама рана с това, колко незаменим и прекрасен е той, защото от написаното не изглежда да е така. Просто сте едни деца, които си играят на връзка.

# 35
Прави сте няма оправдание.Нито пренебрегването му ме оправдава,нито това,че се опитвах с говорене да оправя нещата,но той никога не приемаше мнението ми за правилно и не исках да изпадам в подробности,но когато бяхме разделени 6 месеца по-рано,много мили думи чух,когато се събрахме уж щяхме да живеем заедно,но все не ставаше в един момент наистина имах нужда от някаква крачка и сама поисках да се сгодим,на което ми се отговори,че трябвало да си го заслужа,уж на шега било,а когато разбра за изневярата казв,че след няколко дни щял да ми купи и подари пръстен,нищо,че даже не беше измислил как.Все пак не се оправдавам,нито го обвинявам,Той е много умно момче и една част от мен все пак вярва,че наистина ме е обичал.

Е то все някой си то е заслужил. Все повече се убеждавам, че тая вашата е трябвало отдавна да се свърши. Той въобще не е невинен и пръстен не е мислил да ти купува...Постой си малко сама, да разбереш ТИ КАКВО ИСКАШ, а той късметът ти сам ще те намери.
На мен ми е помагало като просто спра да се интересувам от бившия, дори и да се изкушавам. Просто си го налагам и ми минава бързо. Всяко общуване с него ще ти увеличи агонията.

# 36
Мило момиче, млада си, звучиш ми като 20-тина годишна. Не мисли глупости, животът е пред теб. Човекът, с когото си била не те е уважавал, флиртувал е наляво и дясно, не е искал да се обвържете /ти си поела инициативата за годежа/, ти си искала  да заживеете заедно. Т.е. все ти си била тази, която си дърпала юздите на тази "връзка". Трябва всичко това да ти покаже, че човекът не е бил сериозен към теб. Сега използва твоята изневяра, за да се оттърве от теб - нещо, за което не му е стигало смелост, а и може би му е било добре да те поизползва още малко, залъгвайки те с мили обещания и планове за годеж, за който ти настояваш.
Ако не беше стъпила в страни, той щеше рано или късно да те напусне или по-скоро да те докара до там, че ти сама да инициираш тази раздяла.
Забрави този човек, губите си времето, особено твоето. Ако вторият човек също не си струва, не се занимавай и с него. Сега е времето да инвестираш в себе си- образовай се, учи, развивай се, намери си интересни занимания, нови приятели и неща, които те вълнуват. Ако имаш възможност пътувай, опознай нови хора, намери си хоби. И най-вече дръж на себе си, защото никой няма да те уважава, ако самата ти не го правиш.
Не ни каза на колко си години, учиш ли, работиш ли?

# 37
Мило момиче, млада си, звучиш ми като 20-тина годишна. Не мисли глупости, животът е пред теб. Човекът, с когото си била не те е уважавал, флиртувал е наляво и дясно, не е искал да се обвържете /ти си поела инициативата за годежа/, ти си искала  да заживеете заедно. Т.е. все ти си била тази, която си дърпала юздите на тази "връзка". Трябва всичко това да ти покаже, че човекът не е бил сериозен към теб. Сега използва твоята изневяра, за да се оттърве от теб - нещо, за което не му е стигало смелост, а и може би му е било добре да те поизползва още малко, залъгвайки те с мили обещания и планове за годеж, за който ти настояваш.
Ако не беше стъпила в страни, той щеше рано или късно да те напусне или по-скоро да те докара до там, че ти сама да инициираш тази раздяла.
Забрави този човек, губите си времето, особено твоето. Ако вторият човек също не си струва, не се занимавай и с него. Сега е времето да инвестираш в себе си- образовай се, учи, развивай се, намери си интересни занимания, нови приятели и неща, които те вълнуват. Ако имаш възможност пътувай, опознай нови хора, намери си хоби. И най-вече дръж на себе си, защото никой няма да те уважава, ако самата ти не го правиш.
Не ни каза на колко си години, учиш ли, работиш ли?
Благодаря за окуражителните думи.Работя вече.Почти на 26 съм.Той е по-голям.

# 38
Човек прави грешки, плаща цената и продължава напред с поука (ако е умен, ако не, пак повтаря и плаща). Хубавото е, че ти се е случило в тази връзка, когато няма деца, които да плащат заедно с вас.

Той разбира за изневярата, първо малко страда, после те отсвирва и съвсем бързо си намира нова приятелка, в която е много влюбен Whistling
Това е нормална реакция. Не е влюбен, просто намира заместител да избие болката.

# 39
До колко е болка е отделен въпрос. Те мъжете не ги изживяват много, много нещата!  Tired

# 40
Болка е, най-малкото от обида.

# 41
До колко е болка е отделен въпрос. Те мъжете не ги изживяват много, много нещата!  Tired
Така както не ги изживяват, така познавам двама обесени след раздяла и един, който стана алкохолик и умря от пиене.

# 42
  • София
Нека случилото се да ти е обеца на ухото. Оправдана изневяра няма. И не само защото нараняваш другия, а защото си плюеш в собственото лице.

Като е приключила една връзка, слагаш край, разделяш се с човека, а след това, ако искаш волна и свободна прави секс с цяла София и трима от Кремиковци.

Но да правиш секс с друг мъж, после да се прибереш ни лук яла, ни лук мирисала и да си легнеш с приятеля/годеника/съпруга е толкова долнопробна проява, че имам много думи, но не са подходящи за голяма аудитория.

# 43
Просто егото ти е наранено, не че много го обичаш. С времето и сама ще го разбереш .
Ще ти мине, просто прекъсни контакт и с двамата (вторият постоянно ще ти напомня за грешката ти), постой си малко сама, ще се освестиш от всичките тия интензивни емоции и тогава чак си търси ново гадже. Ако тръгнеш с някого преди да ти е минало ще направиш голяма грешка. А, това да се връщаш обратно при бившия не си го и помисляй. Край и толкова.

# 44
Когато проумееш, че не е "голямата" любов на живота ти, ще спреш да се терзаеш. И ти не си "голямата" му любов. Вина да изпитваш, че си изневерила конкретно на този мъж няма смисъл, да изпитваш, заради това, че действието само по себе си е неетично, пО може.

nana77,
Скрит текст:
има ли връзка "нана" като цифра "седем" в японския с последващите седмици или е приятно съвпадение? Извини ме за въпроса, направи ми впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт