Косопад - 9 тема

• 144 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Казанлък
Здравейте, дами!Не съм се записала още тук, но смятам, че има какво да напиша, с цел да споделя моя опит.Веднага отговарям относно изследванията- задължително е да се включат и хормоналните.Косопадът е симптом, а не заболяване, нужно е да се открие кое го причинява.При мъжете е малко по-различно- там има унаследеност, водеща до трайно оплешивяване.И така...в перименопауза съм, с две думи- паднат ли ми женските хормони, особено прогестеронът, рязко започва да ми пада косата.Не само половите хормони са отговорни за косопада, затова е добре да се направи пълна ендокринна картина.Възможно е и препаратите и агресивните термални третирания също да са причина- тогава скалпът "боледува" и си отмъщава един вид.Някой спомена за конския шампоан-безвреден е, както и т.н. "конски витамини" - Тривитаминол, който го слагат предимно на конската грива да е мека, копринена и добре да се разресва.
Един последен съвет- не пийте или мажете всичко,за  което някой е казал, че му е подействало, без сами за себе си да сте открили къде е проблемът!.Пробвах с Керастаз цяла опаковка без никакъв ефект...просто защото съм имала нужда от нещо съвсем друго.За себе си открих начин да се изследвам периодично и веднъж годишно поне си правя квантов анализ на целия организъм.Чрез него съм наясно как е хормоналния, витаминния, минералния и прочие баланс, но това е вече друга тема.Диагнозата е в основата и на успешното лечение.
А бихте ли споделила какво точно изследвате  Praynig Подлагала съм се на какви ли не хормонални, гинекологични, ендокринология и изследвания и уж всичко е наред, а косата ми окапа! Сега е ужасно- от месец при миене и сушене изброявам около 220-250 косъма, а през другото време....нямам сили и нерви вече, само отчаяние остана  Cry

# 121
Ирина Величкова, квантовият анализ показва ли например, точно кой витамин/минерал е в недостатъчно количество? Извън квант.анализ, с всичко друго, което си написала съм напълно съгласна Peace

# 122
Аз на такива глупости не вярвам..Квантови диагностики и т.н...

# 123
  • София

Би трябвало да се научим да се вслушваме в организма си и да си правим изводи и анализи-косата ми бе най здрава и лъскава точно през 9-те месеца бременност.Ясно ви е кой хормон тогава доминира! .

и моята коса е най- здрава и хубава по време на бременността, но няма как да се пие постоянно прогестерон, когато не сме бременни Tired

# 124
Кое изследване е 15 лв  Shocked
Над 100 излизат хормоните, дори май е малко тази сума.

Много обичам дълги постове без нищо конкретно.

Това как ви звучи?
https://www.zlatnaribka.com/kosopad-vsichki-produkti/kosopad-pri … -za-mazhe-i-zheni

Или това
https://www.zlatnaribka.com/kosopad-vsichki-produkti/kosopad-pri … spectraldnc-60-ml

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 11:04 от raja_nikol

# 125
не съм авторката, но мисля, че тя визира изследването с квантовия уред, което е 15/20лв някъде.
И аз се бях зарибила да посетя, но нещо не намирам добри отзиви за моя град, защото е от голямо значение резултатите да са разчетени компетентно, доколкото чета из нета.
За прогестерона наистина и аз забелязвам, че преди цикъл косата пада в пъти повече, от обикновения косопад,който си имам  Mr. Green става трагедия. Мен си ми изписват прогестерон всеки месец, но аз съм против да го пия, та търся алтернативи, но за сега безуспешно.
И аз съм на мнение, че каквото и да мажем по главата, ако проблема е вътрешен, нищо няма да помогне. Може временно да се подобри състоянието, но ако сте както мен примерно с хормонални нарушения, без вкарване на стойностите им в норма, косопада ще си продължава.  #2gunfire

# 126
  • Казанлък
не съм авторката, но мисля, че тя визира изследването с квантовия уред, което е 15/20лв някъде.
И аз се бях зарибила да посетя, но нещо не намирам добри отзиви за моя град, защото е от голямо значение резултатите да са разчетени компетентно, доколкото чета из нета.

А може ли малко повече информация за този метод на изследване?

# 127
Чрез накакъв апарат ти измерват около 200 показателя мисля беше, витамини, минерали, хормони и разни такива, на базата на който резултат вече си виждаш къде точно ти е проблема. Може да потърсиш в нета повече инфо, Биоскенер като напишеш в гугъла.

# 128
Чрез накакъв апарат ти измерват около 200 показателя мисля беше, витамини, минерали, хормони и разни такива, на базата на който резултат вече си виждаш къде точно ти е проблема. Може да потърсиш в нета повече инфо, Биоскенер като напишеш в гугъла.
Моят мъж ходи на такова изследване,не знам точно как се казваше.Хващаш някакъв уред в ръката си и после  ти изпращат много страници резултати.Пълни глупости.Изкараха го болен от-до....

# 129

И аз съм на мнение, че каквото и да мажем по главата, ако проблема е вътрешен, нищо няма да помогне. Може временно да се подобри състоянието, но ако сте както мен примерно с хормонални нарушения, без вкарване на стойностите им в норма, косопада ще си продължава.  #2gunfire
  Peace

Абсолютно съм съгласна! Просто аз не мога да се ориентирам къде да търся проблема!?
Хормоните уж са в норма... Казвам уж, защото имам изследвани такива, но не зная кои биха могли да имат връзка с косопада.

# 130
Някой ми беше споменал за проблем с надбъбречните  жлези,какво се изследва знаете ли ?? Аз съм пускала какво ли не ,но това не знам дали съм. .

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 18:45 от Edelvais123

# 131
Някой ми беше споменал за проблем с надбъбречните  жлези,какво се изследва знаете ли ?? Аз съм пускала какво ли не ,но това не знам дали съм. .
В Б-я надбъбречни жлези се изследват само когато има сериозна съмнения за болест на Адисон например.
Леките отклонения, които биха имали отношение към косопада, не се отчитат от ортодоксалната медицина като такива. Така или иначе, последната има много неизвестни по отношение на този орган. Съществуват добри натуропати на запад и изток, които имат реално знание за фините настройки на ендокринната с-ма.
За надбъбречна се прави тест за кортизон, изследван чрез слюнката (4-6 -8 кратно засичане в определени часове от деня и нощта) Има и други изследвания, но материята е твърде специфична и фина, желателно е да имаш компетентен специалист, който да тълкува или поне ти самата да отделиш мн време в четене на сериозни източници, за да можеш поне да се ориентираш от р-тите дали имаш проблем.

# 132
В Б-я надбъбречни жлези се изследват само когато има сериозна съмнения за болест на Адисон например.
Леките отклонения, които биха имали отношение към косопада, не се отчитат от ортодоксалната медицина като такива. Така или иначе, последната има много неизвестни по отношение на този орган. Съществуват добри натуропати на запад и изток, които имат реално знание за фините настройки на ендокринната с-ма.
За надбъбречна се прави тест за кортизон, изследван чрез слюнката (4-6 -8 кратно засичане в определени часове от деня и нощта) Има и други изследвания, но материята е твърде специфична и фина, желателно е да имаш компетентен специалист, който да тълкува или поне ти самата да отделиш мн време в четене на сериозни източници, за да можеш поне да се ориентираш от р-тите дали имаш проблем.
Много благодаря!Прези време нькой  познат ми беше споменал да изследвам  ,че също се получава косопад при такъв проблем. Затова реших да попитам тук.
Аз не изследвала кортизон ,но мислех  е с венозна кръв.

# 133
Edelvais113 така е, масово в лабораториите се взима кръвна проба - 1 брой, сутрин; *** нормалните сутрешни нива, обаче не са гаранция, че нивата на кортизола са в норма през останалата част от денонощието***. Чрез теста със слюнката се отчита именно денонощният ритъм на кортизола. От няколко години вече се предлага и от български лаборатории. Пробите се изпращат за обработка в Германия. Ако ще го правиш на своя глава, проучи задълбочено
въпроса, за да знаеш колко (4-8проби) да дадеш и за какво да следиш в р-тите.

Има и други изследвания, които се пускат...зависи какъв проблем се подозира на база оплакванията и наличните симптоми. Надбъбреците влияят в/у мн органи и ендокринни жлези.
 Пак подчертавам, че ендокринните дебри са мътни и е силно препоръчително да имаш адекватен специалист до себеси.

--------------
Докато пишех текста между трите *** си мислех колко ли хора с лека склонност към хипохондризъм ще го прочетат  Confused Confused
Притеснените хора често четат инфото в нета твърде едностранчиво- едно от липса на медицинско образование, второ от доза страх и нерядко си самопоставят "диагнози". Надявам се написаното от мен да не дава поводи за подобни залитания  Peace

Скрит текст:
Много благодаря!Прези време нькой  познат ми беше споменал да изследвам  ,че също се получава косопад при такъв проблем. Затова реших да попитам тук.
Аз не изследвала кортизон ,но мислех  е с венозна кръв.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 00:50 от Figs

# 134
Не знам за  хипохондризъм ,ама човек като му капе косата 6 години и на 28г е вече полуплешив не е много весело.Затова съм длъжна всичко да опитвам.По принцип аз имам и изтръпване в краката +други "екстри" .Вече 7ма година така си ставам и лягам.Все по-зле стават нещата,а отговор няма.
Хипохондриците по принцип нямат  оплаквания  или имат леки такива и за най-малкото нещо ходят на доктор. 

Общи условия

Активация на акаунт