Косопад - 9 тема

• 145 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Това си поръчах, ще видим ще има ли ефект от него. Отзиви много и повечето добри.

# 166
Здравейте! Имам проблем със силен косопад, препоръчаха ми да си взема стимулант за коса на Икаров. Доколкото разбрах, обаче омазнявал косата. Някой използвал ли го е и какво мнение имате за него като цяло ? Благодаря ви предварително!  Sad Sad

# 167
Здравейте, момичета!
Изчетох цялата тема, както и 2 теми преди  това, но никъде не видях някой да е изследвал ДХТ /DHT/
Аз съм с косопад вече 1 година. Няма да обяснявам в каква депресия съм изпаднала.
Косопада започна изведнъж, и докато в началото не обръщах по-специално внимание и го отдавах че е уж сезонен, сега вече съм на ръба на побъркването. Започна около месец май 2015г., а започнах да ходя по лекари през октомври. И дотук едно голямо НИЩО.
Изледвала съм TSH - в норма, изследвани са едните антитела на ЩЖ - Мат мисля бяха - в норма. Ендокринолога ми каза, че ако те били в норма, другите нямало смисъл да се изследват. Колко е вярно - не знам. Ходих на дерматолог 2 пъти - и нищо. Първия път ми изписаха Дюкре капсули и спрей за мазане за 3 месеца, но ефект нямаше. Втория път ми изписаха Ревалид капсули - в момента го пия, но не виждам никакъв ефект. Попитах няма ли да ми пуснат някакви хормони за изследване и ми казаха, че нямало нужда. Тогава самоинициативно реших, прочитайки в темите какви хормони сте изследвали - да ходя и да ги пускам.
Имам изследвани тестостерон, андростендион, DHEA-S, прогестерон, TSH и този прословут DHT.
Всички хормони са излизали в референтни стойности, някои на горна граница, някои на долна, някои в средата, но все пак в реф. ст-ти. Притеснява ме обаче този прословут DHT, който излиза 205 при стойност от 50 до 200. Прикачвам ви снимка, за да видите точно. Изследвала съм го на 9-ти ден от МЦ.
http://www.freeimage.info/pictures/img_originals/14652080581.jpg
Според дерматолога, който го гледаше 10 минути като тръба, било наред. Гинеколога каза, че не може да изкаже мнение за този хормон, джипито също. Според мен е завишен. Може да е малко, но е отгоре. Вашето мнение какво е, и според вас при какъв специалист трябва да отида. След два дни пак съм на гинеколог, за да ми пусне през ЗК още 3 хормона /не знам какви ще са/ Но на мен това не ми дава мира, защото чета, че точно този хормон предизвиква андрогенна алопеция. Ще чакам някой да се отзове, благодаря!

# 168
Ще те следя с особен интерес, защото си мисля и аз да изследвам  DHT.

# 169
  • София
И аз се нареждам, след 2 седмици съм на гинеколог и ще искам да ми пусне всички хормони, имащи отношение към косопада.

# 170
Аз така попаднах на некадърни доктори в София с тези хормони , като малка(15) лежах в болница заради базедова , след като навърших 18 и трябваше да се обърна към възрастен той ми каза ,че ми е объркана диагнозата и ми вика спри хапчетата и почни други , та накрая спрях всички хапчета , престанах да ходя на доктори , преди като си ги пиех тия хапчета косопада беше силен , докторите ми бяха казали ,че косопада бил от завишените фт4 и тсх, като спрях всички хапчета, се оказа че всичко ми е в норма само тестостерона ми е завишен и  си викам да , сега и за това да ходя на лекар , само ходих на гинеколог и той ми предписа хапчета за цикъл за да ми се нормализира и сега всичко си е в нормата след дълги ходения по мъките  #2gunfire #2gunfire
При по обилен косопад ампули са ми спасението - на керастаз или на виши

# 171
veli977, аз нямам проблем с цикъла, редовен ми е. ТСХ също ми е в норма.
Glamour___, тоя пуст хормон DHT струва 70 лв /поне тук, където го изследвах/ и не се покрива по ЗК. Бил толкова скъп, защото не се изследва в БГ, а се праща в Германия. Резултата излиза след седмица.
За другите не знам кои се поемат по здравна каса, тъй като аз всички ги плащах на частно. Просто вече нямам време да чакам тъпото джипи да ми даде направление я след 10 дни, я след месец... и то за някакви пикливи два хормона. Другите така или иначе трябва да ги плащам. Сега в сряда ще видя гинеколога какви други 3 хормона ще ми пусне и ако в тях не се съдържа SHBG - и него ще пусна на частно, защото четох че и той имал някакво влияние за въпросния DHT

# 172
Здравейте, момичета!
Изчетох цялата тема, както и 2 теми преди  това, но никъде не видях някой да е изследвал ДХТ /DHT/
Аз съм с косопад вече 1 година. Няма да обяснявам в каква депресия съм изпаднала.
Косопада започна изведнъж, и докато в началото не обръщах по-специално внимание и го отдавах че е уж сезонен, сега вече съм на ръба на побъркването. Започна около месец май 2015г., а започнах да ходя по лекари през октомври. И дотук едно голямо НИЩО.
Изледвала съм TSH - в норма, изследвани са едните антитела на ЩЖ - Мат мисля бяха - в норма. Ендокринолога ми каза, че ако те били в норма, другите нямало смисъл да се изследват. Колко е вярно - не знам. Ходих на дерматолог 2 пъти - и нищо. Първия път ми изписаха Дюкре капсули и спрей за мазане за 3 месеца, но ефект нямаше. Втория път ми изписаха Ревалид капсули - в момента го пия, но не виждам никакъв ефект. Попитах няма ли да ми пуснат някакви хормони за изследване и ми казаха, че нямало нужда. Тогава самоинициативно реших, прочитайки в темите какви хормони сте изследвали - да ходя и да ги пускам.
Имам изследвани тестостерон, андростендион, DHEA-S, прогестерон, TSH и този прословут DHT.
Всички хормони са излизали в референтни стойности, някои на горна граница, някои на долна, някои в средата, но все пак в реф. ст-ти. Притеснява ме обаче този прословут DHT, който излиза 205 при стойност от 50 до 200. Прикачвам ви снимка, за да видите точно. Изследвала съм го на 9-ти ден от МЦ.
http://www.freeimage.info/pictures/img_originals/14652080581.jpg
Според дерматолога, който го гледаше 10 минути като тръба, било наред. Гинеколога каза, че не може да изкаже мнение за този хормон, джипито също. Според мен е завишен. Може да е малко, но е отгоре. Вашето мнение какво е, и според вас при какъв специалист трябва да отида. След два дни пак съм на гинеколог, за да ми пусне през ЗК още 3 хормона /не знам какви ще са/ Но на мен това не ми дава мира, защото чета, че точно този хормон предизвиква андрогенна алопеция. Ще чакам някой да се отзове, благодаря!
Здравей,
Не е толкова важно дали ти е завишен малко или не, по важно е дали фоликулите ти са чувствителни към хормона или не. Точно това обуславя и падането на косата, както при мъжете, така и при жените. Твоят е много малко завишен и едва ли е от него, но аз не съм лекар, това си мисля на базата на дългогодишна борба с проблема и четене на всичко, което намеря в нета. За съжаление в БГ няма дерматолози или каквито и да е други лекари, които могат да се справят с проблема, тук никой не му обръща внимание. Имам чувството, че всички се въртим в един и съм омагьосан кръг и понякога някоя от нас неволно усцелва проблема и решението за своя случай. Така че, мило момиче, един съвет, ако позволиш - най-първо се успокой, колкото и трудно и невъзможно да ти звучи, зашото от стреса, че ти пада косата се отключва още стрес, още кортизол и още повече косопад - и хоп затъваме в блатото. Реши си и си го втълпи, че ще се пребориш, спри да го мислиш посотянно и почни системно и методично да си отхвърляш причините и да пробваш разумните за теб неща. Косата се оправя тогавам когато спреш да мислиш за нея. Храни се пълноценно, почивай си, спортувай и най-вече бъди щастлива и няма да усетиш кога косата ще ти се е оправила! Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 12:37 от bubanka

# 173
SitaraB, благодаря ти за изказаното мнение. Много силно искам да спра да мисля за това, но пусто колкото пъти се погледна в огледалото, и сълзите са ми в очите.
Не знам как бих могла да разбера дали моите фоликули са чувствителни към този хормон, наистина не знам към какъв специалист да се обърна. Ендокринолог дали би се справил?
Аз и друго съм мислила - когато го изследвах този хормон, бях в 9-ти ден от МЦ, излезна завишен за този период. Ами ако го бях изследвала в следващата фаза - лутеинова, в която реферетните стойности са още по големи - ако там излезе примерно 350? То да беше нормална сума, да ида да го пусна пак, но с тези цени...
И все пак, много благодаря за съвета ти, дано намеря някакво решение.  Hug

# 174
  • София
Здравейте, бях на преглед при д-р Каляшева във връзка с моя косопад, който се прояви на 2 пъти - веднъж преди повече от 10 години и за втори път миналия ноември, но и двата пъти с драстично оредяване на косата. Първият път се разреди на темето, а сега навсякъде. Тя го определи като андрогенен тип алопеция, която явно е по наследство (при майка ми и леля ми я има). И в двата случая съвпадна с период на голям стрес.

Изписа ми лечение за 3 месеца - лосион Неоптид и 2 шампоана против косопад - PhytoCyane на Фито и този на Себа Мед. Изпрати ме на изследвания - ПКК (имам такава от март, която е с нормални стойности), желязо, полови хормони и такива на ЩЖ.

Имам молба - препоръчайте ми надеждна лаборатория за хормоналните изследвания! Ако някой е по-наясно, кои точно полови хормони и такива на ЩЖ да искам да ми изследват, защото тя не ги посочи поотделно? А и при желязото, доколкото си спомням имаше някаква специфика... 

# 175
Здравейте, бях на преглед при д-р Каляшева във връзка с моя косопад, който се прояви на 2 пъти - веднъж преди повече от 10 години и за втори път миналия ноември, но и двата пъти с драстично оредяване на косата. Първият път се разреди на темето, а сега навсякъде. Тя го определи като андрогенен тип алопеция, която явно е по наследство (при майка ми и леля ми я има). И в двата случая съвпадна с период на голям стрес.

Изписа ми лечение за 3 месеца - лосион Неоптид и 2 шампоана против косопад - PhytoCyane на Фито и този на Себа Мед. Изпрати ме на изследвания - ПКК (имам такава от март, която е с нормални стойности), желязо, полови хормони и такива на ЩЖ.

Имам молба - препоръчайте ми надеждна лаборатория за хормоналните изследвания! Ако някой е по-наясно, кои точно полови хормони и такива на ЩЖ да искам да ми изследват, защото тя не ги посочи поотделно? А и при желязото, доколкото си спомням имаше някаква специфика... 

Въобще лекува ли се този тип  newsm78 Каза ли в кой ден от МЦ да ги пуснеш? Аз тук четох, че има значение, никой лекар не ми го  е казал. Всичко ми беше в норма де  Mr. Green

# 176
  • София
Ами каза, че второто разреждане (което е по целия скалп) може би се дължи на боядисване (след него се появи). Иначе се работи по това да се запази това, което е останало и за възвръщане на последно загубената коса  Tired

Пак да помоля лаборатория да ми препоръчате, защото от личен опит знам, че надеждна лаборатория мноого трудно се намира ...

П.П. да, каза ми на 4-5 ден от цикъла всички полови без прогестерона (по спомен карам, записала съм на листче), аз тези неща ги знаех преди години като съм си пускала хормони. Спомням си и че е важно по кое време на деня е започнал МЦ, но какво точно беше...

# 177
Здравей, Mini Rebel!
От това, което аз съм изчела къде ли не, и от моето ходене по мъките, мога да ти кажа кои хормони съм изследвала аз.
Тестостерон
Андростендион
DHEA-S
DHT
Този последният е скъп /ако си прочела по-горе моето мнение, съм писала/ Струва 70 лв., но от всичко, което съм изчела, разбрах че е най-големият виновник за андрогенната алопеция.
Други хормони - TSH - за ЩЖ
Prolactin
LH
FSH
Estradiol
Общо взето това са.
За лаборатории бих ти препоръчала Бодимед или Зинвест - на мен също ми ги препоръчаха и съм доволна.
Аз вече се чудя дали да не взема да си самоназнача Регаин 2% и да започна да се клепам, защото вече наистина съм пред побъркване от този косопад.  Sad

# 178
Дали действа 2 % или направо 5  newsm78

# 179
  • София
Не започвайте направо с 5%, той е за мъже и е по-вероятно да се появи нежелано окосмяване като страничен ефект  Peace

Общи условия

Активация на акаунт