Косопад - 9 тема

• 145 850
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Да дам статус - днес бях при препоръчаната от едно от момичетата тук д-р Дора Андреева, 22 ДКЦ.
Прати ме на морфологичен анализ на косъм в Александровска болница, за да се направи диагностика на фоликула. След това каза да се видим и да действаме. Но за първи път (а имам този проблем от почти 6 години, полузатихващ на моменти, полуизбухващ в други), някой ме праща на подобно нещо.
Ще ви държа в течение.
А пропо, беше много кооперативна. За компетентна все още не знам (аз имах вс изследвания кръвни + за щитовидна жлеза, полови хормони, кортизол, тн), така че по това не мога да преценя, но беше много внимателна и позитивна.

Това е, до скоро!

# 196
Мезоролерът е изключително ефективен при косопад. Двойният процес на перфорация и проникване на активни препарати в кожата задействат механизма за растеж на косата. Процедурата с Мезоролер е препоръчителна при провеждане на терапии против загуба на коса. Тя рязко стимулира специфичните фибробласти на кожата на главата.
http://www.art-medica.eu/%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0 … 0%BB%D0%B5%D1%80/

Колко мм и с колко игли да е мезоролерът и с каква честота да се прилага?
Някоя от вас използва ли го активно при косопад?

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 10:00 от gevestra

# 197
  • Бургас
Moмичета, има ли някой със случай като моя: около 6 мес, докато времето е по-студено не ми пада почти никаква коса, за сметка на това обаче, през летния сезон е ад под небето. Аз имам дълга и къдрава коса и е още по-стресиращо, защото двайсетина дълги и къдрави косми пълнят цяла шепа. Отделно по земята, по мебелите, в нощния памперс на детето  Mr. Green,  в хладилника  Mr. Green, навсякъде е пълно с моя коса. 1-2 пъти дневно пускам прахосмукачка понякога и пак е пълно с косми по ъглите. Спасява ме само това, че е много дълга и къдрава и колкото и да пада трудно си проличава.
Обаче много ме дразни и депресира на моменти, особено след баня, събирам коса за една перука всеки път.
Имам Хашимото, но пия Еутирокс и всичко е под контрол, не е там проблемът мисля.
На какво друго може да се дължи идея нямам. Не ми е ясно как така половин година почти нищо не пада, а после се сипе с шепи всеки ден. Има логика, знам, не драматизирам или нещо такова, просто се опитвам да намеря логично обяснение и да събера съвети дали мога да повлияя на тези процеси да протичат малко по-нормално и равномерно.  Mr. Green
Благодаря на тези, които имаха търпението да ме изчетат без да ми теглят една и да ми дадат адекватно мнение и съвет  Laughing Hug

# 198
Само да спомена, че доста лекарства имат като страничен ефект причиняването на косопад... Ако взимате някакво хапче редовно, ежедневно, е добре да се консултирате дали проблемът не идва от него.

# 199
  • SF
Я да ви успокоя малко.
През есента и зимата имах зверски косопад. Свалях шепи коса, плаках в темите за коса, май и в тази. Пих какво ли не - Ривалид, Фитовал, шампоани срещу косопад, балсами... Нищо! 3 месеца нищо не повлия. Чаках го да премине от самосебе си. Не минаваше. А после постепенно спря. В момента съм пълна с нови косички, които стърчат от пресата. Ще се попълнят липсите. Така сигурно до следващия бум с обновяването на косата. Оплаквам се от бавен растеж или направо никакъв... Обливам се с отвара от коприва, но не виждам разлика от копривата като лъскавин и блясък, нито стимулира растежа.
Сега пак си пада, но като я задърпам със сешоара или по време на миене. Нормалното количество коса, което пада при всички.

# 200
  • София
Да дам статус - днес бях при препоръчаната от едно от момичетата тук д-р Дора Андреева, 22 ДКЦ.
Прати ме на морфологичен анализ на косъм в Александровска болница, за да се направи диагностика на фоликула. След това каза да се видим и да действаме. Но за първи път (а имам този проблем от почти 6 години, полузатихващ на моменти, полуизбухващ в други), някой ме праща на подобно нещо.
Ще ви държа в течение.
А пропо, беше много кооперативна. За компетентна все още не знам (аз имах вс изследвания кръвни + за щитовидна жлеза, полови хормони, кортизол, тн), така че по това не мога да преценя, но беше много внимателна и позитивна.

Това е, до скоро!
Луиза, ще очаквам резултата от изследването ти. И аз от известно време се замислям за нещо такова. Пак напоследък съм доста отчаяна... Косата ми изобщо не расте и е една бебешки пухеста и тънка Sad

# 201
  • Plovdiv, Bulgaria
Ще ви държа в течение.

Колко струва този морфологичен анализ и може ли да се отиде без направление от дерматолог?

# 202
Никакъв морфологичен анализ тези хора не правят! Подлудиха меее!
В Александровска НЯКОГА се е правило. Оттам ми казаха, че правят в Токуда. И понеже бях решила да го свърша вчера, хоп троп в дъжда до Токуда. Там имало било една лекарка, която го правела, но вече не. И ако искам да отида във ВМА. И се отказах, и се ядосах и тн. ТАка че... .След отпуската ми, ако съм събрала сили, ще отида и ще ви кажа. Омръзна ми просто.... Мрън Sad

# 203
  • София
Май в Дерматологична клиника София го правят.

# 204
Май в Дерматологична клиника София го правят.
Там правян Трихо...нещо си ,но когато аз ходих докторката не направи,защото нямало смисъл.Видимо било ,че съм плешивка и т.н... За този морфологичен анализ  дори не съм чувала.Дано някой да сподели къде и защо се прави най-вече..
Аз бих направила изследване,което да пакаже дали е от хоромони,дали липсва  на витамини или друго,но да покаже,а изследване,което ще потвърди ,че съм  плешива и с тънка коса не ми трябва.
Някой  ,ако знае за нещо подобно да пише ! Simple Smile

# 205
  • София
Аз бях проучвала навремето, но това, което открих е скенер-диагностика на скалпа в Jewel Клиник, д-р Сияна Живкова го прави. Не съм ходила още. Друго, което ми излезе при търсене на морфологичен анализ е само на това място в София http://medica-kabomed.com/index.php/features. Не знам същото ли е. Някой изобщо правил ли е каквито и да е изследвания на косъма или фоликула?

# 206
Доколкото аз разбрах, с този анализ (структурен, морфологичен) се изследва фоликула - дефицити, микози, бактериални инфекции, които са само в скалпа и които могат да са причина за косопада.
Ще ви държа в течение.

# 207
  • Толбухин
Maslarska, прочетох че използваш миноксидил. Може ли да кажеш при теб .....
Проблема при мен е от 1-2 години. Миналата година август месец хванах д-р Развигор Дърленски в Добрич, беше отпуска и ме прегледа даже в майки ни му  Laughing. Може по здравна каса но в Токуда, аз си заплатих около 40 лв. Баща му, бог да го прости, беше светило в Добрич, като гледам и той.
  http://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/69
  http://www.darlenski.com/home/za-kontakt
Назначи ми изследвания, консултации по ел. поща. изписа ми Ревалид за 3 месеца-таблетки и Миноксидил 2% за 9 месеца. Изследванията бяха в норма, на стрес го отдава. Но аз на ли съм коза  Laughing, като ми намаля косопада към януари-февруари спрях Миноксидила. Говорех ме на пролет да направя още един курс Ревалид от 3 месеца и пак пръскам с Миноксидил - около месец вече пия и пръскам. Андрогенна алопеция ми е диагнозата, но е много лек стадии.
Сега ползвам и този шампоан http://www.narodnaaptekameatsa.com/?pid=3&id_artikul=324, не съм я боядисвала от година и половина, но тази седмица ще си правя омбре-корените няма да се пипът. На 35 съм и имам туктаме някой бял нашественик.  Laughing

# 208
Здравейте, момичета. Аз и преди съм писала, но много отдавна, може би преди 3-4 години. Искам да кажа на тези от вас, които са на миноксидил, не го спирайте, защото наистина спре ли се косата отново започва да капе. От есента на 2012 г. си слагам миноксидил, преди година и половина реших да го спра, и започна адски косопад, продължил около 3-4 месеца, защото аз започнах отново да го слагам, но трябваше да мине време, за да подейства. И понеже тогава не ми дойде акъл в главата, в началото на тази година реших да го намаля, пак мажа, но по-рядко. И в средата на март започна пак косопад, който си продължава и до сега. През това време аз ходих пък на лекар, д-р Каляшева, имаше тук някой беше писал за нея и Неоптида на Дюкре, и на мен това ми каза да си взема, плюс изследванията, те са ми в норма. През тези няколко месеца взех и ампули на Виши - Аминексил, и на Керастас, забравих вече какви, то какво ли не беше, шампоаните за косопад на Виши и на Дюкре, които са отвратителни, освен че оплитат нищо друго не правят. Косата нито я боядисвам, нито я изсушавам. Пия витамини, чай против косопад, шуслерови соли, колаген и сигурно пропускам нещо, но в момента не мога да се сетя.
Казвам ми всичко това, специално към тези, които използват миноксидил, не го спирайте, защото проблема се връща, и то с по-голяма сила.

# 209
  • София
Момичета, преди да започвате миноксидил, защо не опитате маслени маски с масло от ему  Peace
Твърди се, че повлиява действието на ДХТ върху космените фоликули. При мен даде резултат, какъвто с нищо друго не можах да постигна. Да, не съм спирала маските оттогава насам, но някак по-приемливо ми се вижда цял живот на маслени маски, отколкото цял живот на миноксидил.

Общи условия

Активация на акаунт