Професионални серии за коса - тема 102

• 73 422
  • 760
  •   2
Отговори
# 15
  • София
Сетони, ама разбира се, благодаря че ме подсети  Hug забравих да спомена балсамчетата оцветители на Леганза, както и правя маски на косата с индийски билки, също така няколко пъти вече се боядисвах и с къна + индиго, опитвам се да прекратя с боята, засега успешно.

# 16
  • Бургас/Пз
Привет, прекрасници, честита Баба Марта, много усмихнати и здрави бъдете.
Фрея, страхотна тема, както винаги  bouquet
На въпросите:
1. Пре уои терапии - за първи път чух в темата за такива - засега съм ползвала само еластисайзера или мажа с масла.
2. Дрогерийна козметика - има един шампоан на Шварцкопф Ултим , който го рекламира Клаудия Шифър - белия вариант Рестор много ми харесва
Скрит текст:
Мисля да пробвам и серията за обем. От маслата до сега съм ползвала само кокосово, от карите, коприва и репей за корените и зехтин. Мисля да взема от Ему и  ЯРЧМ.

# 17
Фрей, много мило, че успя да отделиш и този път време и усилия да ни направиш новата тема. bouquet bouquet bouquet  Прекрасна, както винаги, с дъх на пролетни цветя. Heart Eyes

На въпросите:
1. Терапия преди измиване ползвам на Алтерна през няколко измивания и ми действа добре. Доволна съм. Не знам дали пилинга Хронолоджист влиза в тази категория, но той е нещо разкошно.

2.  Непрофесионална козметика не използвам от 10 години. Нямам и намерение.

# 18
Вив, то аз точно се омазах с една Леганза, този път пепелна, за доубиване на медното и мисля да поседя повечко.
Денси, ти писа ли вече за блонди Алтерните? Как са?

# 19
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
1.Какви при-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Имам при уош на Nexxus от серията за боядисана коса.Ползван само веднъж,нямам навик за такъв тип продукти и забравям.Нощни грижи през вечер.

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват?
От дрогерийните марки,само L'oreal Advanced haircare - total repair 5 и e наистина много добра.
Скрит текст:
Особено маската действа като професионална(прави ми косата напоена и супер мекичка),дори в сайтове я сравняват с Хрома Рич и казват,че активните им съставки са идентични и дори комбинацията на Тотал я прави по-абсорбираща от косъма.
Масла,натурални серии избягвам и мн рядко ползвам.

# 20
Обичам да си правя пре-уош терапии, имах тази на 3 more inches, хареса ми, но не ме впечатли особено... Сега си мисля да взема или нея пак или да пробвам Еластисайзъра с нероли.. Иначе се мажа с масла (в момента кокос, ЯчРМ, от авокадо, от ший, от кайсиеви ядки, от гроздови семки и какаово масло, няколко етерични, които ползвам пестеливо заради непоносимост към миризмата им). Правя си понякога маска или богат балсам+масла и си слагам на косата преди къпане, стоя така до час и се измивам по нормалния начин...
Непрофесионални продукти не ползвам, единствено имам тази серия, която взех за дъщерята, понеже й се заплита много косата, но и аз съм я пробвала (едното е точно пре-уош терапия)

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 21:37 от lunna pateka

# 21
1.Какви при-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Имам при уош на Nexxus от серията за боядисана коса.Ползван само веднъж,нямам навик за такъв тип продукти и забравям.Нощни грижи през вечер.

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват?
От дрогерийните марки,само L'oreal Advanced haircare - total repair 5 и e наистина много добра.
Скрит текст:
Особено маската действа като професионална(прави ми косата напоена и супер мекичка),дори в сайтове я сравняват с Хрома Рич и казват,че активните им съставки са идентични и дори комбинацията на Тотал я прави по-абсорбираща от косъма.
Масла,натурални серии избягвам и мн рядко ползвам.

А дали я има и в България тази серия, заинтригувахте ме  Blush

# 22
  • София
Бюти, и преди си хвалила тази серия, но не знам дали тук я има същата, сякаш съм мяркала черна Елсев серия, но дали е тази? Не знам.

# 23
Благодаря за новата тема bouquet
За пре-уош терапии използвам 3 more inches, еластайзер с нероли,  еластайзер естрийм Simple Smile
Дрогерии продукти не използвам в момента и нямам желание Simple Smile От маслата използвам  за сега само ему Simple Smile
И от тази вечер просто съм възхитена от маската Pro Fibre, червената,божествена аромат, и след измиване  и стилизиране аромата още се е запазил Simple Smileневероятна Simple Smile Simple SmileСинята определено ще ми идва тежка  Simple Smile

# 24
 bouquet  bouquet  bouquet

При-уош терапии:

- Еластисайзер и Еластисайзер Екстриийм: супер хидартация и еластичност
- маската преди шампоан Алтерна Мойсчър Интенс: ползвам само заедно с другите два продукта от серията. Резултатът е просто отлично изглеждаща коса.
- ФК скалп стимулираща маска и ампули Стамиген Напура: грижа за скалпа
- съответно и продуктите по-долу...

Извън профи грижите:
Използвам само професионални серии. За терапии на дължините и скапла обаче ползвам различни масла и продукти с цел заздравяване на косъма, удължаване на анагенната фаза, борба с посивяването, превенция на косопада. Към момента:

- кокосово масло
- мед
- алое гел
- соу палмето
- масло от ему
- ЯЧРМ
- масло от черен кимион
- масло от амла, брахми, брингарадж и нийм
- ампули еластин и хамамелис
- ампули хиалуронова киселина и памук
- ампули коприва и репей

Peace

П.С.: Жалко, че няма анкета да се преброим коя с какъв цвят е...  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 21:11 от Епона

# 25
Привет в поредната изпипана тема! Благодаря за което!

1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Смесвам понякога маска и кокосово масло, или само масло , но не съм много редовна. Пробвала съм и с арганово масло, също и такова от авокадо. Аргановото за голяма изненада нямаше очаквания ефект върху косата. А с какво старание го избирах.  Whistling Въобще имам наблюдението, че продуктите с арган правят косата ми някак суха и твърда.  newsm78 Все на обратно е мойта метличка.

Не ползвам други продукти освен професионални в момента, като изключим маслата разбира се. Може би не съм попаднала все още на някой незаменим продукт от масовата козметика. Ще следя обаче вашите отзиви за такива. Интересно ми е.

# 26
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Бюти, и преди си хвалила тази серия, но не знам дали тук я има същата, сякаш съм мяркала черна Елсев серия, но дали е тази? Не знам.

Да,спомням си,че и преди съм споменавала за серията.Няма разлика с професионалните грижи,даже си спомням като навлязоха L'oreal Advanced Haircare всички ги сравняваха с Керастаз като състав и даже в гугъл ще видите колко от продуктите им са почти еднакви.
Хидратиращата маска(power moisture) също ме държи с много добри отзиви и даже пак ще си я купя.

Ето тук сравняват Хрома рич с тотал рипеър 5 и казват,че в първата има повече съставки,но първите 5 са най-важните в един козметичен продукт,а при двете маски те са идентични.И докато едната струва $50,другата е $7-8(ах,този маркетинг) http://beautifulwithbrains.com/2014/08/29/dupes-kerastase-reflec … age-erasing-balm/

А това е маската от Тотал Рипеър 5,не оставам без налична(шампоана отдавна свърши и не съм се сетила да подновя).Супер мега гъста,мазна и разкошна - тъкмо я снимах.

# 27
  • София
Привет и от мен в новата прекрасна тема!!!

Дрогерийни продукти нямам и не ползвам.
Като пре уош терапия използвам шампоаните на Напура и понякога втривам масло от черен кимион в скалпа. Ампулите на Напура Стамиген и противопърхутните преди шампоан също съм ползвала в тази връзка, но в момента нямам налични.

Епона, би ли споделила с кои точно от изброените масла бориш посивяването. Много се интересувам, защото искам да отложа боядисването колкото може повече.

# 28
Beautyholicа, заинтригува ме с тази серия на Лореал, да взема да купя на дъщеря ми, дълга й е косата и се заплита много... Но дали я има и тук където живея, трябва да проверя в дрогериите...  Peace Финиша от серията ползвала ли си го, мазен ли е или като вода, разплита ли косата при сресване?Ползвали сме много спрейчета на Лореал и gliss kur , но нищо не помага за нейната коса.... ooooh! А иначе и на нея ползвам от професионалните серии, но за финиш не мога да намеря подходящ.... newsm78

# 29
Вив, то аз точно се омазах с една Леганза, този път пепелна, за доубиване на медното и мисля да поседя повечко.
Денси, ти писа ли вече за блонди Алтерните? Как са?
Да писах, но съм ги пробвала само веднъж. Засега нищо яко фризи и суха коса без някаква разлика в цвета.

Преуош  терапии много ме вълнуват. Засега ползвам Еластисайзер Нероли, нощна терапия Ливинг Прууф, масла и гел Алое Вера, но искам да си купя Тераписта, за да си допълня серията, и бих пробвала и други.

Ползвам и шампоан Рене Фюртерер за фоликули писала съм.

Благодаря за темата, страхотни дами с цветя! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт