"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 413
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Дряново
Не мисля, понеже етърва ми ражда там и си плащаха около 1000лв и двата пъти - тя беше със секцио, но това може и да е заради док, койот са си избрали. Други познати също са ходили там и по тяхна инф също са ми казвали тази сума.

# 601
Привет и от мен днес Simple Smile
Моето коремче е още много малко и още много рядко усещам бебето, но докторката каза, че е нормално.
Последният път като бях на ехограф ми каза, че е малко ниско и ми каза да не вдигам тежко и никакъв секс. Сякаш още го усещам ниско Sad Дано да се е вдигнало малко и да няма проблеми.
Да си кажа моето мнение за кърменето. Според мен всяка жена има кърма, но трябва да се спазват някои правила, за да се поддържа. Задължително трябва да има кърмене през нощта от 03 до 05 часа, защото тогава мозъка приема сигналите, че трябва да се произвежда още кърма. Колкото по-често слагате детето на гърда - толкова повече ще произвеждат. Първите 2 седмици поне трябва да имате 12 хранения за 24 часа. Това означава на всеки 2 часа. Да - тежко е, да - трудно е, но каузата си заслужава. Аз кърмих 2,7 години и спрях принудително, защото заминах на изпити. Не съм давала и 10 гр. АМ (Адаптирано мляко).
Надявам се да съм помогнала на всички.
 bouquet
kika5555 радвам се, че пак сме в една групичка. Успешна и лека бременност.

# 602
Абеее и аз съм за кърменето ама това 12 пъти за 2 часа ми се вижда ужасно, че то майката само това трябва да прави  Shocked Все повече ставам привърженик на кърменето по график, а не на поискване, че то на какво ще заприлича ежедневието ни тогава ми е чудно. Няма да може една разходка нормално да си направим, че може да писне за кърма.
Това са някакви предварителни разсъждения разбира се, може хич и накрая да не ги спазя, но засега направо не мога да приема да речем да легна за така ценните 3 часа сън и на хайванчето да му се прииска да речем тогава да яде, защото не му е създаден график.
Че ще се стараем ще се стараем, ама съм далеч от мисълта, че ще ми стане самото кърмене мисия в живота Simple Smile

# 603
  • София
la petite Abeille, уважавам мнението ти,но лично аз не съм съгласна с него.

Облаче, когато се появи бебенцето ти,ти сама ще направиш режим,който да е удобен за теб и детето. Hug

# 604
Мили мами,
Искам само да уточня нещо, за да не обидя някой. Моето мнение за кърменето беше написано, по повод мамите, които искат да кърмят дълго и качествено. Това е моят опит. В никакъв случай не осъждам тези, които не искат. Напротив. Според мен, за да е щастливо едно майчинство майката трябва да се чувства добре. Ако не иска да кърми - просто да не го прави. Имам една приятелка, която изпадаше в депресия когато в началото кърмеше двете си деца. Като спря и всичко си дойде на мястото. Жената сама трябва да прецени какво и как иска и това да я кара да се чувства добре Simple Smile Така и бебето ще е добре.
 Heart Eyes

# 605
Кърмене на поискване с близнаци си го представям мнооого интересно - цял ден буквално ще трябва да правя май само това...  Thinking Купила съм си по случая ( къремене на близнаци) една книга, дано вътре да открия тайната. Ще ми се да се кърмим паралелно, ама колко е приложимо ще ви докладвам здраве и живот септември.  Grinning

Хм, къде се губят другите две близнашки мами? Надявам се, да са добре, просто да са забегнали само по Фейсбук!

Трябва да взимам вече магнезий, ама гледала, недогледала съм си го взела тип "смучещи бонбонки".  hahaha Някой да има опит с тях или направо да купувам нормален за гълтане?

Пак да си спомена корема, че гледам темата е отново актуална.  Mr. Green Миналата седмица се мерих (обиколка на корема), ..... ми 100см.  Shocked Не съм започнала определено от 97см, та да е Ок. За съжаление не се премерих в самото начало, та незнам с точност колко + см съм, ама много ми се струва.
Дънки за бременни нося от около 8-9 седмица.  Embarassed

# 606
Сега се сещам за една приятелка, която съвсем мило веднъж ми каза че нейната дъщеричка я ползвала за биберон понякога- лелеее изприщих се при представата. Хахаха, знае ли се ако е ревливо обаче и само това е начина да се успокои, може друга песен да запея  Laughing

# 607
Дънки за бременни и аз нося от 12-та седмица. Другите много започнаха да ме стягат на корема и трябваше да слагам по-дълги блузи, за да мога да ги нося разкопчани Simple Smile
Момичета, а сутрин след ставане, какво пиете? Аз спрях кафето още в началото, чай разбрах, че не е за предпочитане... Събота и неделя, когато не съм на работа, направо не ми се става от кревата сутрин-нито кафе, нито цигара ... поне през седмицата бързо се оправям и директно на работа Simple Smile

# 608
  • София
Момичета, а сутрин след ставане, какво пиете?
Фолиева киселина  Joy

# 609

Трябва да взимам вече магнезий, ама гледала, недогледала съм си го взела тип "смучещи бонбонки".  hahaha Някой да има опит с тях или направо да купувам нормален за гълтане?

На мен ми предписаха прахчета диасапорал (по 1 на ден).

Аз съм качила около 4 кг, което за мен е добре (започнах от 47 - 48 кг, а съм висока 1.68). Корем не мога да кажа, че имам, но АГ-то ми каза, че бебето е 150 гр, което май е малко повече за седмиците. Бебето за сега малко дебело, дано върви така Simple Smile.

# 610
Rott, аз кафе не съм пила никога сутрин, не го обичам, но пиех чай, откакто съм бременна не пия чай Sad . От време на време пия топло мляко с мед или какао.
Моя корем аз го примерих в къщи 80 см, лекаря 82 го изкара, нз и аз колко е бил преди това, за талията знам защото винаги я меря, беше 60, сега е 70 ( това преди няколко дена Grinning , сега може да е пораснала още) . Както нямах корем за 2-3 седмици порастна Simple Smile  и за толкова и качих 3-те си кг, които бях загубила в началото

# 611
Дънки за бременни и аз нося от 12-та седмица. Другите много започнаха да ме стягат на корема и трябваше да слагам по-дълги блузи, за да мога да ги нося разкопчани Simple Smile
Момичета, а сутрин след ставане, какво пиете? Аз спрях кафето още в началото, чай разбрах, че не е за предпочитане... Събота и неделя, когато не съм на работа, направо не ми се става от кревата сутрин-нито кафе, нито цигара ... поне през седмицата бързо се оправям и директно на работа Simple Smile

Пия кафе с мляко, иначе тоалетната е мираж. Бях го спряла в началото, защото пречи на усвояването на желязото, а и да го заменя с фрешове, но не дават резултат в тоалетната Simple Smile

# 612
Желая на всички безпроблемна бременност и прекрасни бебоци на финала  bouquet
Мога да предложа голям лот дрешки за момченце от 0-24м,носени но запазени, евентуално имам и  нови дрешки и обувки . Ако някой има желание може да се свърже с мен на лично съобщение  Peace

# 613
Аз бях спряла кафето, но,  заради ниско кръвно и болки в главата, започнах сутрин да пия 3 в 1. Момичета, вие още ли пиете фолиева киселина? На мен доки ми каза да я спирам още в 12 седмица.

# 614
  • София
Аз пия Огестан, той може да се пие през цялата бременност и по време на кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт