"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 439
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Аз имам страшен проблем с чакането,това е най-омразното нещо за мен. Сега обаче нямам избор и се опитвам да се примиря,и да се приготвя психически за предстоящото раждане. Доста ме е страх как ще се справя с болката ...
Имам въпрос към мамите,които са имали контракции от ранните месеци,какво е усещането?

Аз получих миналата седмица.Стегна ме корема и 3 дни не ме пускаше.По принцип са на интервали ,но моите бяха постоянно.Корема също става твърд,но моят не беше.Не е болка ,а е стягане като спазъм на корема.Сега пия магнезии и слагам прогестеронови свещички ,за да не ми се скъси шийката ,но от как ги слагам нямам контракции и съм добре

# 91
Момичета имам един въпрос,който страшно ме вълнува. С моята приятелка сме бременни заедно и спорим вече 1 месец относно болничните. Искам по-запознатите от вас да си кажат мнението. Та въпроса ми е следния. Влиаят ли болничните на майчинството,като те са пуснати от 6 г.с и ще ги подновява всеки месец до 45 дни преди термин ? Много ще съм задължена,ако ми дадете яснота по въпроса.

# 92
  • София
Здравейте бъдещи мами.  Записвам се и аз в темата. На 34 години съм, от София и това за мен  е трета бременност с термин 4-ти септември. Записах се в женската консултация в Шейново и направих ранния БХС. Все още не съм отишла за да ми разчетат резултата, но го извадих от сайта на Майчин дом. Въпреки, че имам 2 дечица имам чувството, че съм бременна за първи път, дори все още не усещам бебето. Чувствам се меко казано като "парцал"- нямам сили за нищо, повръщам, но нямам право на почивка заради двете си деца, работата ми и мъжа ми. Дано с времето нещата станат по- поносими. Следващия ми час е на 23-ти март, но смятам да се опитам да се измъкна от работа за да отида да ми разчетат изследванията. Лека бременност на всички.

# 93
Коремчета, как сте? Мен умората често ме събаря но поне болките ми са доста по на рядко Simple Smile
Как ми се ходи вече по магазините но ми се струва рано още.
Какво ще кажете за кърменето, мислите ли да кърмите или адаптирано мляко? Аз се надявам да мога да си кърмя този път повече от миналия ( 2 месеца). Замисляли ли сте се коя марка мляко ще ползвате?

# 94
Преди 12 години кърмих точно 45 дни, и за три дни кърмата ми тотално спря. Сега как ще бъде, никой не знае  Crazy
Тогава ползвах НАН.
Ogas, добре дошла и поздравления за смелостта за трето детенце  Hug

# 95
  • София
Аз синът ми го кърмих някъде около 3 месеца и кърмата ми спря, дъщеря ми успях да я кърмя едва около 40 дни, спомням си, че на погачата й вече нямах кърма. По препоръки на педиатърката ни дъщеря ми я храних с НАН HA някъде до около 1 годинка. Със синът ми лекари много объркаха нещата със захранването, беше прекалено рано и ме съветваха да му давам какви ли не сокове и храни и до ден днешен, а вече е на 10 години си патя от това. Има алергии към страшно много неща, а с дъщеря ми нямам такива проблеми. По този начин смятам да процедирам и сега живот и здраве.

# 96
Болничните влияят дотолкова, доколкото влизат в срока, който се взема като база за изчисляване сумата на майчинството. Все пак болничния е по-малка сума от заплатата.
Поздравления и от мен за смелостта за трето дете. Искам и аз  Party Ама по-натам  Sunglasses
За кърменето - аз кърмих година и три месеца. Надявам се и този път да мога, но повече от година няма да се натискам  Laughing То накрая се чувствах като биберон  Joy

# 97
ogas добре дошла сред нас!
Аз предния път не успях изобщо да закърмя, пробвах много различни млека след това НАН мисля, че му понасяше най-добре, но всичко зависи от детето.

# 98
Здравейте, аз съм си у дома и пазя леглото. В началото на 4-ти месец, боледувам за 4-ти път.Този път е най-сериозно, защото вчера цял ден бях с температура 37,7-38. Не се повлия нито от оцети, нито от парацетамола. Ходих на спешен, а днес на ЛЛ. Поисках си  5 дни болничен, а живот и здраве следващата седмица започвам с болничните от ЖК. Изобщо не ми се ходи на работа.... ooooh!

# 99
Има ли нещо което влияе на това дали ще имаш кърма по дълго време?Има ли нещо коетода може да повлияе да имаш кърма?(Извинявам се ако въпроса е глупав)

# 100
  • София
А аз също имам питане- как се справяте със киселините? На мен ми казаха, че мога да дъвча Талцид, но преди дни четох за ужасни поедици от него и спрях, но едва издържам. И другият ми проблем са сънищата, не зная някоя от вас дали сънува такива кошмари, но аз съм на път да полудея от тях. Сутрин се чувствам така сякаш са ме били цяла нощ.

# 101
А аз също имам питане- как се справяте със киселините? На мен ми казаха, че мога да дъвча Талцид, но преди дни четох за ужасни поедици от него и спрях, но едва издържам. И другият ми проблем са сънищата, не зная някоя от вас дали сънува такива кошмари, но аз съм на път да полудея от тях. Сутрин се чувствам така сякаш са ме били цяла нощ.

От бабините рецепти мога да ти кажа да пробваш да глътнеш с вода 2 сурови зрънца боб или да изядеш 2-3 маслини и да им глътнеш костилките. Пробвай. На мен с боба ми е помагало, а на мъжа ми с костилките.

# 102
Аз ако имам мляко смятам до шестия поне да кърмя, ама засега гърдите не са ми пораснали, все още си нося А номер, но е по изпълнен Grinning . Млека не знам въобще какви има. А за сънищата аз много сънувам също.  За контракции не знам и аз точно какво е , мен ме стяга понякога корема и се подува , понякога и с лека болка, но не мога да определя дали не са газове, защото като отида до тоал и ми минава, за всеки случай док ми каза да пия една сед ношпа 3×1 , чудя се дали да пия.
Иначе скрининга каза, че е добре, помолих до види и бебето, че до 24 мн време , а се и притеснявам , че нямам корем и не напълнявам. Видя го сега излезе, че е 15 сед и 3 дни , пък аз съм в 14 и три дни, явно напредва Grinning , каза, че приличало на момиче, ама не се знае още, като отида на 24 ше каже със сигурност

# 103
  • София

От бабините рецепти мога да ти кажа да пробваш да глътнеш с вода 2 сурови зрънца боб или да изядеш 2-3 маслини и да им глътнеш костилките. Пробвай. На мен с боба ми е помагало, а на мъжа ми с костилките.
Благодаря. Ще пробвам обезателно и двете.

# 104
Има ли нещо което влияе на това дали ще имаш кърма по дълго време?Има ли нещо коетода може да повлияе да имаш кърма?(Извинявам се ако въпроса е глупав)
Понеже доста четох за кърменето с първото дете, това което знам е, че е изключително малък процента на жените, които не могат да имат кърма. От личния ми опит това да имаш и имаш дълго време зависи от стимулацията най-вече и от желанието и волята ти да кърмиш. Аз не се предадох първите дни, нито след това и резултата е налице - 15 месеца кърмене, можеше и още, но го отбех насила детето  Laughing
Знам, че ще предизвикам сигурно доста спорове сега, не ми е това идеята. Само споделям личните си наблюдения и цялата изчетена литература по темата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт