Сайтовете за запознанства и лъжите

• 57 540
  • 1 779
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Варна
Не е все едно дали жена или мъж са със свръх тегло. От приятелка знам, че твърде дебелите мъже не могат да правят секс, ако не са свръх надарени или напълно здрави, а дебелите жени могат, така че има някаква дискриминация. Иначе аз предпочитам да съм с добър човек, а не със слаб.

# 1 531
  • Sofia
Неее, Горджи, чудя се дали не е двустранно това с килограмите. Жените биха ли проявили интерес към мъж със свръхтегло, ако иначе е готин.

Правиш грешна аналогия. Надявам се, не с умисъл. Wink
Мацката, за която говори Джинът с гадния фейс, едва ли е тежала повече от 80-90 кг. Ако излезеш на улицата, покрай теб ще минат доста жени със сходно тегло. Т.е. това не е нещо рядко срещано, камо ли – куриозно.
Обаче, 200-килограмов мъж... Това си е за TLC. Wink

# 1 532
Неее, Горджи, чудя се дали не е двустранно това с килограмите. Жените биха ли проявили интерес към мъж със свръхтегло, ако иначе е готин.

Със сигурност има. И от двата пола. Може ли да няма, но малко хора биха заявили или осъществили избора си от страх.

# 1 533

Е как бе, мечовците Пеевски и Гущеров примерно бяха едни и от най-желаните ергени. Smiley

# 1 534
Братан от къде вади това самочувствие?
Да беше само той... Kissing Smiling Eyes
Тук всички мъже са с огромно самочувствие. А повечето са самотници... 🤔
Не всички, не всички. Аз нямам голямо самочувствие, но и не съм сам, нито пък самотник.

# 1 535
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
За една връзка се иска общ интерес за нещо съвсем друго, не хобитата и битовизмите (общи такива са само препоръчителни, не и задължителни) покрай вас двамата. Simple Smile

Това, което си написал, важи единствено за хората, търсещи сериозна връзка или брак по сметка / с някакъв вид изгода. При всички останали (хората, търсещи истинска любов и взаимност), водеща е сплотеността и сходството в интересите, хобитата, житейските възгледи и т.н.

Скрит текст:
Хобитата и житейските възгледи нямат нищо общо.

Под "на различни неща казваме "ммм хубаво е!"" аз разбирам именно това – партньорите да си падат по противоположни неща. Например, на единия му е "хубаво" 2-3 космати домашни любимеца да го радват вкъщи, другият не би могъл да понесе подобна гледка и смята, че мястото на "гадинките" е "на двора".
Коментирам написаното от Esmee.

"Два остри камъка брашно не мелят."
Тоест, първите НЕ търсят сплотеност и сходство в това всичкото, което си писала, както и вторите не търсят сериозна връзка, така ли да се разбира това?
Интересен разбор....

# 1 536
  • Пловдив
Скрит текст:
Да не харесваме over sized не е непременно форма на дискриминация. По същия начин и те дискриминират "скелетите", "хилките", "нацепените", "вманиачените", "лудите на стадиона". По същия начин и те правят гръмки изказвания "Визията не е всичко!", "Красотата е преходна!", "Ай да я питам като остарее все такава ли ще бъде..."
Като не са от един свят, като не споделят сходни виждания, манталитети, режими на хранене, любов към спортуване - съответно изкарване на свободното време, защо да се правят на широкоскроени и да рецитират клишета "Не държа на външия вид, държа на начина на мислене".
Ами те се преплитат и живеят в един организъм - начинът на мислене и външният вид. Нали не са части от две отделни личности, а съставляват една?!

Аз съм спортно ориентирана, ям малко, ям "модерни храни". От класическите, познатите, любимите на много хора, харесвам таратор, пълнени чушки и мусака (само това). Прекрасната неделя за мене е тази на Витоша. Имам екипи и обувки и за жега, и за сняг. Какво да правя с някакъв пълничък господин, който дори не може да си представи да катери нагоре килограми, да пъшка, да се мори и поти. Господин, който иска в неделя да бъде в кухнята на масата, да му е вкусно, да му е уютно, домашно приготвено, да гледа филмчета на спуснати щори, да пие качествена биричка крак връз крак.
Не го дискриминирам заради едни 20-30 излишни килограми. Сигурно е прекрасен човек. Просто аз не съм перфектната готвачка, от която той има нужда. И от прекрасен човек, ще го избие на глад и нерви. Различни темпераменти, различни хобита, на различни неща казваме "ммм хубаво е!" Защо трябва да си "мешаме шапките". По-добре да се държим на разстояние. И не е дискриминация точно по смисъла на думата, описан в речниците.
Донякъде съм съгласен с някои от изтъкнатите от теб доводи, но имам и какво да допълня. На първо място, трябва да отбележа (от моята гледна точка), че намирам за несъстоятелно извинението "не искам да съм с някой пълен, защото не може да прави дълги преходи или защото в неделя ще иска да гледа филми на спуснати щори. Истината е, че ако не желаеш да си с някой с наднормено тегло, това е, защото не ти харесва да е с фигура, която не е стегната. Всякакви други извинения са именно извинения. Не пиша с цел да ти противореча, а за да изкажа аз как ги виждам нещата.

Има доволно много хора с нормална или слаба фигура, които "пъшкат" при катерене на склонове или бягат като дявол от тамян от дълги разходки. Има и пълни хора, които са издръжливи на продължителни преходи и им е забавно. С моя позната, която е около 80 кг при около 165 см ръст, сме пердаши по 15-20 км дневно пеша, включително и катерене из пловдивските хълмове.

Има също и много хора с нормална или слаба фигура, които обичат да опъват крака пред телевизора и да кибичат с биричка, вместо да излязат навън на разходка или да вършат нещо по-смислено, когато са във връзка. Също така, има хора с наднормено тегло, които не са кибици и спортуват, имат си смислени занимания и прочее.

По подобен начин е несъстоятелно и извинението "Не искам да съм с този или онзи, защото няма (скъпа) кола, тъй като това ми показва, че той е неудачник". Това е лицемерие и търсене на евтини извинения. А истината е, че една такава жена не иска да бъде с такъв мъж без (скъпа) кола, защото просто иска да си вози дупето в удобна седалка в хубава кола. Но няма смелостта да си го признае открито и затова се почва с едно непременно търсене на причини, за да не бъде възприета за материалистка. Това, че един мъж няма (скъпа) кола, не го прави неудачник, каквото е редовното женско оправдание. Или липсата на собствено (луксозно обзаведено) жилище. Познавам хора, които имат 6-цифрено състояние и предпочитат да имат свободата да са на квартира, вместо да си купят свое такова. Единият дори има няколко жилища в София и си ги дава под наем, бидейки самият той под наем. Но всячески крие това от жените, за да не го "харесат" заради профилния ми подпис "Мъжът обича жената заради това, което е тя. Жената обича мъжа заради нещата, които той е постигнал и прави за нея."

Даже в една съседна тема тук онзи ден четох, как една лелка се хвалеше, че била "употребявала" мъжете, а не ги обичала. И беше получила множество одобрителни оценки "полезно" за това си изказване. Ако мъж обаче беше написал, че "употребява" жените, такива като нея всячески щяха да го разчекнат с язвителни коментари. Двуличието не лази по дърветата, а по хората, които избират то да бъде част от нрава им.

# 1 537
Жребче, за коя говориш?

# 1 538
  • Пловдив

4. Ако при ново запознанство не можеш да носиш на ръце една непозната жена физически, не си прави труда да я "носиш на ръце" и в преносния смисъл.

Бе... евала ти правя за този коментар всъщност, ама... вярваш ли си, като го пишеш като критерий? Масовият мъж е слабак (да не се бърка със слаб като в "слаб и строен")  и не вдига нищо по-тежко от халба за бира, а веднъж на високосна удря рамо на приятел с пренасяне на някой диван или хладилник. Такъв мъж, ако трябва да си вдигне жената, за да я пренесе от дивана на спалнята, ще се сецне. И говорим за жена на съвсем нормални килограми, не за яко наднормено тегло.

П.С. Имах приятел, който ме използваше за допълнително тегло при набирания. Доооста яко усещане. Далеч съм от 45-килограмова миньонка, само да кажа. Smiley

А на Братан коментарът е далеч от "по темата", никакви разсъждения, просто влезе да сподели мнение, че пълните жени не трябва да имат самочувствие.
Вярвам във всичко, което твърдя.
 Какви - като възрастова група и населено място - са мъжете, за които ти твърдиш, че повсеместно са слабаци? В Пловдив, например, аз виждам доволно количество мъжете със заякнала фигура. А сред юношите и младите мъже това е още по-разпространено, тъй като те блъскат в залите да правят мускули и/или правят набирания на уредите в парковете и междублоковите пространства. Мнозина от тях играят и футбол (включително и мъже на по 30-45 години), баскетбол, тичат, карат велосипеди. Не помня преди колко години видях за последно жена да играе баскетбол или футбол, или да се набира.

За сецването при другите мъже у дома при носене на жените им нямам впечатления. Мога да говоря само от личен опит. Моите приятели, макар повечето да са с нормална или слаба фигура, не са слабаци, а напротив. Всеки ден правя лицеви опори и ако приемем, че тогава ръцете поемат половината тегло на тялото, то аз с всяко набиране изтласквам почти 50 кг. Не използвам асансьора, а изкачвам стълбите с чантите с покупките, за удоволствие и здраве. След казармата, като бях 65 кила с мокри дрехи, работих в металообработваща фирма и съм товарил мантинели, носил съм стоманени блокове за фрезоване и големи листове за щанцоване. Не може да ме изплаши това да повдигна една нормално стройна жена. Smiley

Жребче, за коя говориш?
Не я помня поименно. Но имаше още няколко, които ѝ пригласяха, сякаш имат зъб на някой мъж, на когото искат да му го върнат тъпкано, но все още не са успели.

# 1 539
Цитат
А на Братан коментарът е далеч от "по темата", никакви разсъждения, просто влезе да сподели мнение, че пълните жени не трябва да имат самочувствие.

Въобще не исках темата да се превръща в преброяване на дебеланките, нито да предявявам някаква дискриминация към тях. Просто казвам, че на някои хора не им отива самочувствието, което имат, още повече, че си натрапват странности и ги величаят и да се правят на модели на подражание. Айде холан. Изобщо не харесвам хора от някакви такива модерни течения да се гаврят със здравия разум (common sense), да ми натрапват аджендите си и да ме карат да се чувствам все едно съм в паралелна вселена.

Досега не съм чул жена да каже на друга "Еееейй, виж тая какъв плюс-сайз модел е, искам да съм като нея" . А тази точно това се опитваше да ми натрапи, като дори не бях застъпвал темата за килограми. Бях писал обаче, че предпочитам жени със слабо до нормално телосложение, явно това я е жегнало.

# 1 540
Скрит текст:

4. Ако при ново запознанство не можеш да носиш на ръце една непозната жена физически, не си прави труда да я "носиш на ръце" и в преносния смисъл.

Бе... евала ти правя за този коментар всъщност, ама... вярваш ли си, като го пишеш като критерий? Масовият мъж е слабак (да не се бърка със слаб като в "слаб и строен")  и не вдига нищо по-тежко от халба за бира, а веднъж на високосна удря рамо на приятел с пренасяне на някой диван или хладилник. Такъв мъж, ако трябва да си вдигне жената, за да я пренесе от дивана на спалнята, ще се сецне. И говорим за жена на съвсем нормални килограми, не за яко наднормено тегло.

П.С. Имах приятел, който ме използваше за допълнително тегло при набирания. Доооста яко усещане. Далеч съм от 45-килограмова миньонка, само да кажа. Smiley

Какви - като възрастова група и населено място - са мъжете, за които ти твърдиш, че повсеместно са слабаци? В Пловдив, например, аз виждам доволно количество мъжете със заякнала фигура. А сред юношите и младите мъже това е още по-разпространено, тъй като те блъскат в залите да правят мускули и/или правят набирания на уредите в парковете и междублоковите пространства. Мнозина от тях играят и футбол (включително и мъже на по 30-45 години), баскетбол, тичат, карат велосипеди. Не помня преди колко години видях за последно жена да играе баскетбол или футбол, или да се набира.

За сецването при другите мъже у дома при носене на жените им нямам впечатления. Мога да говоря само от личен опит. Моите приятели, макар повечето да са с нормална или слаба фигура, не са слабаци, а напротив. Всеки ден правя лицеви опори и ако приемем, че тогава ръцете поемат половината тегло на тялото, то аз с всяко набиране изтласквам почти 50 кг. Не използвам асансьора, а изкачвам стълбите с чантите с покупките, за удоволствие и здраве. След казармата, като бях 65 кила с мокри дрехи, работих в металообработваща фирма и съм товарил мантинели, носил съм стоманени блокове за фрезоване и големи листове за щанцоване. Не може да ме изплаши това да повдигна една нормално стройна жена. Smiley

И аз тренирам, съответно следя онлайн и се заглеждам офлайн именно в такива хора, но е далеч от масово, за мое огромно съжаление. Иска ми се да е, но не е. Като си в дадени среди, имаш склонност да правиш изводи върху тази база, а реално представителната ти извадка не е показателна за обществото като цяло.
За Пловдив и София имам най-големи наблюдения. Трудно някой ми привлича погледа, честно казано. Масово виждам мъже с нетренираната и недоразвита структура на младеж в началото на съзряването (тесни раменца и гръб), гарнирани с шкембенце. Или да, плочки, ама на наистина много слаби мъже, пък това знаем колко се брои. Или тип бургаска батка - масивна костна структура и здрави, дебели, пълни с вода мускули, ама никаква подвижност и лекота в походката (плюс шкембенце).
А аз, бидейки неминьонче и всъщност силна (но стройна, нали, не си представяй биче) жена, предпочитам да имам по-малка обиколка на гърба, бицепса и т.н. от тези на мъжа до мен. Тоест, нито естетически, нито функционално ме кефи масовката.

И също - нека да отбележим, че проблемът с външния вид не е само естетически, колкото и на някои хора да им се иска да го отхвърлят като повърхностен фактор. Можем да си говорим доста и за личните качества като дисциплина и самоконтрол, които са в пряка връзка с него. Много са секси. Simple Smile
Но най-сериозният фактор е, че висцералните мазнини са предпоставка за доста болести, някои от които сериозни. Аз лично искам здрав, прав (и да, готин, пък нека съм повърхностна) мъж, който да прави хубави бебета и да може да ги гледа с мен до една напреднала възраст, без да пие шепа хапчета и да изнемогва от елементарно физическо усилие.
И преди някой да е скочил, че и слабите умират, факт - гаранции няма, но има вероятности и предпоставки. Смятам да заложа именно на тях.

# 1 541
Абе мъж да има наглостта да сподели, че не харесва определен тип жени, веднага бива анатемосан. Нали в съседната тема се наложи мнението, че жените избират, като е необходимо само да уведомят съответния обект на избора си.
Иначе съм съгласен, както и аз го написах по-назад в тази тема, физическото привличане е в основата на всичко. От там нататък следва характери, интереси, и каквото още е необходимо. В някои случаи може да възникне такова привличане дори и на по-късен етап, просто да погледнеш по друг начин на съответния човек.
И не виждам защо се правят драми от това, че някои не харесва някого- някои мъже харесват слаби и стегнати жени, други по-пълни, 3-ти както разбрахме вече по по-възрастни и отпуснати жени. Както и за жените също е важен външния вид, колкото и да се твърди обратното. Един отпуснат 35 годишен мъж със шкембе и визия на чичка едва ли също е най-атрактивната порция за жените около същата възраст.

# 1 542
  • София
rf22, не, не си разбрал. Всеки си харесва каквото иска. Реакцията -"аз не харесвам, ама нехаресваното има самочувствие, защо?!" е коментираната.

# 1 543
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:

Бе... евала ти правя за този коментар всъщност, ама... вярваш ли си, като го пишеш като критерий? Масовият мъж е слабак (да не се бърка със слаб като в "слаб и строен")  и не вдига нищо по-тежко от халба за бира, а веднъж на високосна удря рамо на приятел с пренасяне на някой диван или хладилник. Такъв мъж, ако трябва да си вдигне жената, за да я пренесе от дивана на спалнята, ще се сецне. И говорим за жена на съвсем нормални килограми, не за яко наднормено тегло.

И аз тренирам, съответно следя онлайн и се заглеждам офлайн именно в такива хора, но е далеч от масово, за мое огромно съжаление. Иска ми се да е, но не е. Като си в дадени среди, имаш склонност да правиш изводи върху тази база, а реално представителната ти извадка не е показателна за обществото като цяло.
За Пловдив и София имам най-големи наблюдения. Трудно някой ми привлича погледа, честно казано. Масово виждам мъже с нетренираната и недоразвита структура на младеж в началото на съзряването (тесни раменца и гръб), гарнирани с шкембенце. Или да, плочки, ама на наистина много слаби мъже, пък това знаем колко се брои. Или тип бургаска батка - масивна костна структура и здрави, дебели, пълни с вода мускули, ама никаква подвижност и лекота в походката (плюс шкембенце).
А аз, бидейки неминьонче и всъщност силна (но стройна, нали, не си представяй биче) жена, предпочитам да имам по-малка обиколка на гърба, бицепса и т.н. от тези на мъжа до мен. Тоест, нито естетически, нито функционално ме кефи масовката.

И също - нека да отбележим, че проблемът с външния вид не е само естетически, колкото и на някои хора да им се иска да го отхвърлят като повърхностен фактор. Можем да си говорим доста и за личните качества като дисциплина и самоконтрол, които са в пряка връзка с него. Много са секси. Simple Smile
Но най-сериозният фактор е, че висцералните мазнини са предпоставка за доста болести, някои от които сериозни. Аз лично искам здрав, прав (и да, готин, пък нека съм повърхностна) мъж, който да прави хубави бебета и да може да ги гледа с мен до една напреднала възраст, без да пие шепа хапчета и да изнемогва от елементарно физическо усилие.
И преди някой да е скочил, че и слабите умират, факт - гаранции няма, но има вероятности и предпоставки. Смятам да заложа именно на тях.
Аз също рядко виждам на улицата естествено красиви и с изящна фигура жени, т.е. без парцалките и гримът да ги правят привидно хубави, а без тях да са стряскащи. Масовката са с еднакво изглеждащи рисувани вежди, нагримирани очи, устни, оцветена кожа на лицето... Но това не означава, че не намирам за чаровни нормално изглеждащите жени, пък ако ще да имат и някое килце отгоре или очила. Все неща, които според нечии представи минават за "недостатъци" или обратно на привлекателност.

За хапчетата не зная какво да кажа. Здравето си е малко и на късмет, макар че основното е доколко ние, чрез начина си на хранене и наличие/отсъствие на вредни пороци, плюс спортуване, си го направим. Маса народ сред мъжете поема "химия" и макар на младини да изглеждат напомпани, то при навършване на 35-40 години ще се сблъскат със сърдечни и други здравословни проблеми. Дори и без пак си усложняват живота, защото пушат като комини (младите българки пушат повече от младите българи), пият алкохол и (най-вече жените) прекаляват с пиенето на кафе, което е основен окислител в стомаха, понижаващ алкалността в организма и причиняващ кисти и рак от всякакво естество.

Как стоиш редом до някого е въпрос и на това каква/какъв си ти самата/самият. Преди 15-ина години една бивша няколко пъти ми казваше "Като съм до теб, изглеждам дебела". В същото време приемаше на нож съветите ми да не набляга така силно на пиците, пастите и други калорични храни. Та, едно от оплакванията ѝ беше, че не съм бил достатъчно мускулест и изглеждала едра до мен. Отказваше да съзре на какво се дължи същинският ѝ проблем.

А миналата година с една позната (чете форума) обсъждахме това, че според нейни наблюдения мъжете след време ставали с по-тесни и смъкнати рамене. Smiley Наложи се да ѝ обясня, че когато някой мъж прави силови тренировки и трупа мускулна маса по раменете и врата, те всъщност придобиват обем и затова раменете изглеждат по-наклонени, тъй като мускулите се уголемяват в посока към врата.

При запознанствата по интернет не ми прави добро впечатление целият този опит на мнозина да се правят на много по-по-най-, отколкото са в действителност. Това го има и на живо, но по интернет е по-лесно да се поскрият фактите първоначално. Изкуствената любезност или целенасочено създаване на някакво впечатление у другия по-скоро носят отрицателен ефект, защото рано или късно лъсват наяве.

# 1 544
rf22, не, не си разбрал. Всеки си харесва каквото иска. Реакцията -"аз не харесвам, ама нехаресваното има самочувствие, защо?!" е коментираната.

Ами обяснете де, ние очевидно нашите повърхностен мозък не може да асимилира как един надменен морж може да има самочувствието на манекенка от Викторияс Сикрет. Защото тази се изкара едва ли не, че я желае всеки мъж и е странно, че само аз не и се кефя и излизам някакъв повърхностен тъпак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт