Трудно решение - дали да го задържа

• 23 271
  • 277
  •   1
Отговори
# 135
Тази тема ми се струва лека пързалка - миналата година децата октомври са били на 5 и 7 сега само няколко месеца след това са на 8 и 10. Още ли живеете в чужбина или вече сте в БГ?
Това и аз го видях, ама реших да премълча тоя път.

Е, къде го видяхте това?
8 поста на кръст има, в първия го е писала това.

# 136
Зависима е Румцайс, не финансово, но е зависима. Няма как да роди и гледа бебе и да ходи на работа. А дали може да плаща на гледачка само тя си знае.
Авторката е живяла с мъж, който е бил обсебен от работата, сега живее с противоположността му. В началото са, вълнува я, хубаво и е да гледа как въпросния тича с лъжицата след децата и, т.е. колко е грижовен, въпроса е обаче дали действително е такъв или в момента си опича работата. Тя сама спомена, че бебето е негово дело, т.е не е обсъждано. Много да кажем некоректно действие.
Аз смятам, че ако реши да има трето дете, трябва да обмисли възможността ако се озове сама в това начинание може ли да се справи и какво ще и коства. Не познава мъжа и да му се довери 100% и да разчита на него за каквото и да било е лудост.

# 137
Тя сама спомена, че бебето е негово дело, т.е не е обсъждано. Много да кажем некоректно действие.
Аз смятам, че ако реши да има трето дете, трябва да обмисли възможността ако се озове сама в това начинание може ли да се справи и какво ще и коства. Не познава мъжа и да му се довери 100% и да разчита на него за каквото и да било е лудост.
Определено е така и едва ли авторката не си дава сметка за това. Поне от постовете й не оставам с впечатлението, че има илюзии.

# 138
  • София
Тази тема ми се струва лека пързалка - миналата година децата октомври са били на 5 и 7 сега само няколко месеца след това са на 8 и 10. Още ли живеете в чужбина или вече сте в БГ?
Това и аз го видях, ама реших да премълча тоя път.

Е, къде го видяхте това?
8 поста на кръст има, в първия го е писала това.

Мдаа, въобще не погледнах старите ѝ постове.
На 06.10.2015:
Скрит текст:
Здравейте!
За пръв път пиша в този форум, макар че съм влизала да чета и преди.
Надявам се да получа някой добър съвет от хора минали вече през това.
Тази ситуация за мен е още нова. Мъжа ми ни напусна преди 2 месеца заради по-млада жена след дългогодишен брак и 2 деца.
Все още раната е много голяма и се боря дори да го приема като факт.
За съжаление мисля, че проблемите с които ще се сблъсквам те първа предстоят...
Децата са на 5 и 7 години. Живеем в чужбина, нямаме роднини тук.
Скрит текст:
Децата до сега съм си гледала абсолютно сама, той винаги имаше нещо по-важно за правене, или работа или забавления, но никога нямаше време за децата. Нито 1 път не ги е погледал или извел на разходка дори и за половин час. До сега...
От както се изнесе обаче, зае някаква друга роля - иска да вижда децата.
Първия месец ги взе да спят при него 4 дни. Не знам какво са правили, но те казаха, че са си изкарали много добре.
Този месец обаче не ги е взимал.
Както и да е... то това е само предистория към въпроса който искам да попитам.
Вкъщи имаме табло за поведение, и на определен брой точки има награда.
И големия вчера се обясняваше нещо за таблото и каза, че иска ако събере 40 точки да спи при татко си...
И макар и съвсем невинно изказване, това ме хвърли в малък ужас...
аз нямам контрол кога и дали татко им ще ги вземе...
А пък явно им се иска, и им липсва.
А и имам чувството, че колкото по-дълго не са го виждали, толкова повече им липсва и искат да го видят....
И не знам как си изкарват когато бяха заедно, той мъжа ми никога не е гледал деца преди. Те бяха много доволни - предполагам, че си правят каквото си искат, подаръци, забавления, тн....
Но за мен това е малко проблем, защото аз трябва винаги да ги стягам, бързаме за училище, пишем домашни....
Един вид аз ставам лошата и строгата, а той родителя за забавления и добро изкарване.
Да не говорим, че особено напоследък, има дни в които буквално нямам сили да стана от леглото... но ставам де, опитвам се да се държа заради децата... но да, не съм най-веселата компания....
Не искам да се получава така, но не знам какво мога да направя. Виждам, че това ще е проблем, които те първа предстои.
Много ще се радвам, ако хора минали през тази ситуация ми дадат съвет. Как да се справя с това?
Не искам да бъда лошата и строгата, а той родителя за забавления...
Но как да го избегна, като все пак всички отговорности за училище и тн се падат на мен...

Благодаря предварително Simple Smile

И няколко месеца по-късно – 03.03.2016
Скрит текст:
Благодаря на всички за споделените мнения.
С приятеля ми живеем заедно от четири месеца, разбират се добре с децата, той се държи много добре с тях. Имаме обаче доста големи различия в това как "правилно" да се гледат деца.
Мойте деца са на 8 и 10 години,
Скрит текст:
опитвам се да ги възпитавам да бъдат по-самостоятелни докато той ги гони да ги храни с лъжицата в устата примерно, което хем е мило, хем изобщо не ми харесва.
Говорили сме по въпроса, но той не отстъпва от своето мнение, по-скоро ме обвинява че аз не полагам достатъчно грижи. Той преди време е имал детенце, което майката е успяла да изведе в чужбина и не е виждал от 3 години не знае къде са. Предполагам че заради това впечатленията му са застинали в някакъв по-ранен етап и не може да осъзнае още, че моите деца все пак са по-големи.
Предполагам че за бебе би се грижил добре, говорихме той да го гледа, а аз да се върна на работа.
Моята работа е хубава и добре платена, осигурява ни необходимото за сега и в момента сме достатъчно добре финансово. Естествено не може да се разчита че това ще бъде така за винаги… То няма нищо сигурно в живота. Ако аз остана без работа ще се озовем в много трудна финансова ситуация, но това ще е така и с 2, и с 3 деца….
Да, не знам… Има много неизвестни... Може би пък и много го мисля, както казват някои.
Сигурно съм предубедена и заради предишната ми връзка.
_Дана_ - твоите 3 деца от един и същи баща ли са или от различни? Заедно ли живеете с таткото или сама си ги гледаш?

# 139
  • София
Има нещо съмнително в цялата история и авторката си прави гаргара тука. В 200 поста и зададоха въпроса защо той не работи още от преди появата на детето им, но тя все не отговаря. Не отговори и на въпроса как се чувства тя да отклонява парите си, които биха били за децата й /двете родени/, за да плаща на тоя лентяй сметки, храна дрехи и т.н. Да си остане 1 мъж вкъщи за да гледа дете, понеже половинката взима повече, т.е. има база за сравнение с негова заплата, е едно, но да не работи поради неясна причина, различна от болест или временно положение между 2 работи е съмнително. След като авторката не иска да обясни тези ключови моменти във взаимоотношенията им темата е безмислена. Авторке по - евтино ще ти излезе да плащаш на бавачка и чистчка отколкото на този.

# 140
  • Варна

Авторката е живяла с мъж, който е бил обсебен от работата, сега живее с противоположността му.

От едната крайност в другата. В първата крайност не се е получило, но тя сега вярва наивно, че в другата ще се получи. Аз мисля, че златната среда е някъде помежду тях, но ... Тя си знае най-добре.

# 141
Absurt или Absurd ,не подскачай толкова, ако обичаш! Това е просто форум . И не треперя пред началник , нито треперя пред мъжа си , нито вися в офис по 8 часа. Пък вие се заблуждавайте , колко по - добре е да висиш вкъщи с дете. Щом мъжа е мераклия да виси вкъщи - прав му път. И моля не се жегвайте от личното ми мнение!

# 142
Ама защо въобще се хабим да пишем, явно някой тук ни заблуждава...пуска темичка и гледа сеир по надприказване

# 143
И после изведнъж ще видите темата в някой вестник лична драма.

# 144
шегата настрана, скоро видях една майка на дете от класа на дъщеря ми да си го купува.  ooooh!

# 145
Пък вие се заблуждавайте , колко по - добре е да висиш вкъщи с дете.
Ако по цял ден се чудиш какво да правиш и детето те изнервя - приемаш времето за изгубено и като висяне. Обаче, създавайки дете се предполага че го правиш с много желание и особено в първите му години най-ценното което можеш да му дадеш е времето си, което се предполага, че би трябало да е приятно и за едната и за другата страна.
Но ... всеки с нагласата си.

# 146
  • София - Рим и обратно
шегата настрана, скоро видях една майка на дете от класа на дъщеря ми да си го купува.  ooooh!
Няма ли интернет тази жена?  Laughing

# 147

Ако по цял ден се чудиш какво да правиш и детето те изнервя - приемаш времето за изгубено и като висяне. Обаче, създавайки дете се предполага че го правиш с много желание и особено в първите му години най-ценното което можеш да му дадеш е времето си, което се предполага, че би трябало да е приятно и за едната и за другата страна.
Но ... всеки с нагласата си.
+1

# 148
шегата настрана, скоро видях една майка на дете от класа на дъщеря ми да си го купува.  ooooh!
Няма ли интернет тази жена?  Laughing
Боже, ooooh!, не вярвах, че има някой под 60, който да го чете........... ooooh! ooooh!

# 149
  • София
Absurt или Absurd ,не подскачай толкова, ако обичаш! Това е просто форум . И не треперя пред началник , нито треперя пред мъжа си , нито вися в офис по 8 часа. Пък вие се заблуждавайте , колко по - добре е да висиш вкъщи с дете. Щом мъжа е мераклия да виси вкъщи - прав му път. И моля не се жегвайте от личното ми мнение!
Нито подскачам, нито се жегвам.
Ако не работиш 9 часа и ако нямаш началник, дали изобщо работиш?  newsm78
Комай, не, щом слагаш на една плоскост отношенията между началник и подчинен, и съпруг- съпруга. Mr. Green
Но, че не можеш да осмислиш писано слово, е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт