Трудно решение - дали да го задържа

• 23 288
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Скрит текст:
Благодаря на всички за споделените мнения.
С приятеля ми живеем заедно от четири месеца, разбират се добре с децата, той се държи много добре с тях. Имаме обаче доста големи различия в това как "правилно" да се гледат деца.
Мойте деца са на 8 и 10 години, опитвам се да ги възпитавам да бъдат по-самостоятелни докато той ги гони да ги храни с лъжицата в устата примерно, което хем е мило, хем изобщо не ми харесва.
Говорили сме по въпроса, но той не отстъпва от своето мнение, по-скоро ме обвинява че аз не полагам достатъчно грижи.
Той преди време е имал детенце, което майката е успяла да изведе в чужбина и не е виждал от 3 години не знае къде са.
Скрит текст:
Предполагам че заради това впечатленията му са застинали в някакъв по-ранен етап и не може да осъзнае още, че моите деца все пак са по-големи.
Предполагам че за бебе би се грижил добре, говорихме той да го гледа, а аз да се върна на работа.
Моята работа е хубава и добре платена, осигурява ни необходимото за сега и в момента сме достатъчно добре финансово. Естествено не може да се разчита че това ще бъде така за винаги… То няма нищо сигурно в живота. Ако аз остана без работа ще се озовем в много трудна финансова ситуация, но това ще е така и с 2, и с 3 деца….
Да, не знам… Има много неизвестни... Може би пък и много го мисля, както казват някои.
Сигурно съм предубедена и заради предишната ми връзка.
_Дана_ - твоите 3 деца от един и същи баща ли са или от различни? Заедно ли живеете с таткото или сама си ги гледаш?
Той правил ли е опити да ги открие и да се грижи за детето си?

# 121
Щастливите домакини или така нареченият от теб слугинаж се пита колко време ще продължи тази идилия, защото в случая нещата не са споделени, а разделени. Също така се пита, защо бившата е изчезнала безследно заедно с детето. Ти *хапеш* пишещите, ама мъжа в тази история е в ролята на слугинаж получаващ джобни от жената. Като прибавим и това, че се познават само от 4 месеца и това, че авторката не споделя мотивите поради които той не работи ( ако съм го пропуснала се извинявам ) ...  Thinking.
Съгласна съм, че отдавна не живеем във времето в което мъжа ловува, а жената върти пещерата, и не е болка за умиране, че мъжа изкарва по малко от жената, ама мъж с престилка и черпак и 10 лева на масата всяка сутрин за кафенце и цигари хич не ми е идиалично. За временно положение Ок. ама за постоянно ....

# 122
  • Бургас
Според мен авторката още преди да пусне темата си е взела решението да роди детето. И тъй като дълбоко в себе си знае, че това е грешка, е решила да влезе във форум на майки, които да успокоят съвестта й, че е взела правилно решение и да не маха детето.
Авторката не получи желаните отговори и изчезна. Дано все пак постъпи отговорно и да се води от интересите на децата си, а не от интересите на някакъв новоизлюпен използвач.

# 123
Съгласна съм, че отдавна не живеем във времето в което мъжа ловува, а жената върти пещерата, и не е болка за умиране, че мъжа изкарва по малко от жената, ама мъж с престилка и черпак и 10 лева на масата всяка сутрин за кафенце и цигари хич не ми е идиалично. За временно положение Ок. ама за постоянно ....
Не знам с какво мислене трябва да си да го толерираш това?!
Самочувствието и самоуважението на жената не е само в работата, реализацията и портмонето, а и до голяма степен от мъжа до нея. Лично на мен мъж с престилка ежедневно и основно, ще ми влияе подтискащо!
Слугинаж ooooh! Мъжът ми може са пере, готви, чисти и гледа деца, докато аз съм на козметик, например, но носи пари вкъщи, което за мен е по-важно!

# 124
Дамм , тука всички домакини са удовлетворени , ходят на козметик , мъжете им перат , чистят , готвят , че и пари носят , че и джобни за разните му там козметици и фризьори... В такова положение една жена би била МНОГО , ама МНОГО зависима , да не я сменят с по-млада , дето да освободи МЪжото от тези досадни домакински задължения и да му сервива с усмивка след като се е върнал от работата. В случая безработният мъж е в неизгодна позиция ! Авторката ще изкарва пари и дори да реши да се разделят - ще си намери ясли и домашни помощници! Който изкарва пари , той е по-свободен от някой безпаричен. Мъжът ще се оправя сам , ако тя реши да го зареже. Не мислите ли , че с една манджа и бърсане на прах , никой далеч не е стигнал?

# 125
Аз затова и работя, за да не разчитам на една манджа и бърсане на прах Simple Smile...но самочувствие ми дават много други неща, а не това, че съм перфектната еманципирана жена, работеща 9 часа и успяваща да сготви всяка вечер "топла" манджа.....!  Joy

# 126
  • София
Дамм , тука всички домакини са удовлетворени , ходят на козметик , мъжете им перат , чистят , готвят , че и пари носят , че и джобни за разните му там козметици и фризьори... В такова положение една жена би била МНОГО , ама МНОГО зависима , да не я сменят с по-млада , дето да освободи МЪжото от тези досадни домакински задължения и да му сервива с усмивка след като се е върнал от работата. В случая безработният мъж е в неизгодна позиция ! Авторката ще изкарва пари и дори да реши да се разделят - ще си намери ясли и домашни помощници! Който изкарва пари , той е по-свободен от някой безпаричен. Мъжът ще се оправя сам , ако тя реши да го зареже. Не мислите ли , че с една манджа и бърсане на прах , никой далеч не е стигнал?
Хайде стига изкривява, че става смешно!
Тук никоя " домакиня" не пише, че ще остане вечно вкъщи, за да сипва манджи и бърше прах, защото е ясно, че трябва да се навърта трудов стаж.
Пишем за удоволствието да останеш вкъщи с детето си, докато е малко, за да му дадеш всичко от което се нуждае.
Пишем за това, че широкоскроеният човек има много други интереси извън бачкането и че това е времето, което може да посвети и на тях.
Това, че ти не можеш да си представиш ежедневието си без да висиш по 9 часа на работа и да свиваш уши пред поредния началник, не е причина да ехидничиш.
Що се отнася до авторката- с трето дете на 40 и сама, ще я държат на работа точно до второто разболяване на бебето и ще я сменят с някоя по- млада и за по- малко пари.
Това си е политика на фирмите, та нея това я чака.
Както и да е, всяка решава сама за себе си- дали да бъде мъж в пола, или жена в пола......... Mr. Green

# 127
И да си скъсваш задника от работа, мъжът ти пак може да те смени с друга ( по-млада, по-стара въпрос на предпочитания ). Ако си безработна домакиня и се случи, си намираш работа и начини да се справиш. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Форума познава много истории, в които някой започва живота си от нулата. Децата са голям стимул.
Едната манджа и бърсането на прах понякога докарват повече пари от седянето в офис.
В случая на авторката обаче опасността тя да тича на работа, да бърше прах, да върти манджи и да сменя памперси е голяма. С детегледачка е лесно, стига да има възможност да си го позволи.

# 128
Тази тема ми се струва лека пързалка - миналата година децата октомври са били на 5 и 7 сега само няколко месеца след това са на 8 и 10. Още ли живеете в чужбина или вече сте в БГ?

# 129
Тази тема ми се струва лека пързалка - миналата година децата октомври са били на 5 и 7 сега само няколко месеца след това са на 8 и 10. Още ли живеете в чужбина или вече сте в БГ?
Това и аз го видях, ама реших да премълча тоя път.

# 130
Казусът на мен вече не ми е интересен, авторката се покри, тук само ще си дрънкаме общи приказки.
По интересни са ми такива разсъждения и оправдания на мъжа вкъщи, как стигаш до това да го приемеш?
Неработеща жена винаги ли е равна на безпарична?
Мъж не може ли да те смени, дори и да работиш?  А и това ли е големият страх, да не ни сменят?! Нямам такива задръжки, имам достатъчно самочувствие, за да не си вгорчавам живота с такива страхове!

# 131
  • София
Не мълчете, де!
Осведомявайте ни, стига сме седели в позата на измаменото камилче.

# 132
Въобще не искам да защитавам мъжа - както казах, не разбирам хората, които здрави и прави си стоят вкъщи и не се борят за поне някаква финансова независимост - защото истината е, че работливият и вкъщи да остане, ще си намери работа и няма да пази дивана, но някак е странно да няма собствени пари дори за кафе; От друга страна съм върл противник на клишетата и на невъзможността на хората да приемат, че те не са единица мярка, че има други хора, мислещи по различен начин. На мен мъж с престилка ми изглежда в пъти по-добре от нацепен батка, не намирам, че домакинстването от страна на мъжа е проблем, даже би ми подействало доста привлекателно, признавам си. За съжаление моята работа е с  по-кратко работно време и няма възможност да делегирам на мъжа си домакинстването.
Иначе в този форум и особено този подфорум не съм видяла никъде успокояване на съвести - рядко някой получава подкрепа, по-често бива нахокван. И не мисля, че авторката би решила да остави бебето заради мъжа - личи си, че жената е силна и решителна и не страда от илюзии, ако реши да остави бебето, вероятно ще е поради собствени подбуди. Ако реши да го махне, пак ще се съобрази предимно със себе си. Тя не е зависима от този мъж, така че в случая решението няма как да е повлияно преди всичко от него.
П.П. Разбира се, че е възможно темата да е пързалка. Поне 90% от темите в СО са на кантар.

# 133
Аз за нищо на света не бих направила аборт,обаче с 1 заплата да се изхранват 5 гърла?  #Crazy Как става?Аз взимах 600 лв заплата и работех от сутрин до вечер в София.Не ми стигаха само за мен и кучето ми,какво остава за мъж и 3 деца още  Blush

# 134
  • София

Е, къде го видяхте това?

Общи условия

Активация на акаунт