Паническо разстройство - 23

• 76 778
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ви за съветите,но при най-малката болежка и се побърквам и губя контрол върху себе си,опитвам се да съм по уравновесена,да не изпадам в ужас ,да си повтарям,че няма страшно,но не се получава ...и това парене ,и тези болки в областта на сърцето ме побъркват и изпадам в паника..лека и спокойна нощ момичета

# 706
Здравейте ,вчера докато отида на преглед за очите,така се бях притеснила ,направих пак атаки.Схванах се в колата,изтръпнаха ми ръцете ,лицето ,задух...помислих че получавам инсулт,инфаркт.Носех със себе си мента,глог и валериан,не ми помогнаха особено.След прегледа обаче се поуспокоих значително.Днес ми е пак нервно,но ще ходя да си взимам направление за Пси.Чудя се дори да не я ли сменя ,влача се при нея от 3 г и нищо... Cry

# 707
Ако не си доволна я сменяй.
Аз днес съм с отвратително главоболие. След малко ще видя какво да пия.

# 708
  • Варна
Здравейте  Hug

Вече ви чета редовно явно сме на вълна инфаркти повечето.Снощи пак имах леки наченки на паника ,задух и сърцебиене но опитах през цялото време да мисля че е само в главата ми.
Имам и моменти в който се сещам ,че все някога ще умра и започва едно задушаване и чувство на безсилие и после преминава сега като си мисля това си е ПА просто не съм го осъзнавала.

# 709
Здравейте и от мен  Hug Аз бях на генеколог,взе ми секрет за микробиологоя и...гъбиии...Сега вече като знам ме сърби, без течение...какви са тия гъби незнам ( не било кандида ) Възможно ли е да са ми от един антибиотик на паста,който ми го изписа дерматолог за под мишницата? Вчера по телефона ми каза,а снес ще ходя да ми изпише лекарства.Уф,момичета,писна ми...

# 710
Няма човек, който не го е страх от смъртта, но нас явно много повече от другите... Но можем ли само за това да мислим, кога ще се случи..живота ще се изниже, преминал в страхове..Когато дойде тази мисъл изгонете я, и веднага започнете да мислите за нещо друго. Не казвам, че и аз не се поддавам на такива мисли, аз също имам някаква форма на хипохондрия, но се опитвам да се владея..Макар, че като се зададе ПА със сърцебиене, инфаркта е повече от сигурен, а като вдигнах кръвно 160/100 бях сигурна, че инсулта ми е в кърпа вързан...

# 711
И аз губя контрол от най-малката болежка и дори да не получавам паник атаки, все нещо си въобразявам, че ми има - я проблеми с очите, я проблеми със ставите, проблеми с какво ли нееее...каквото видя и чуя и си го преписвам. Не знам как да се откача от тази хипохондрия ...и, колкото и работа да имам главата ми все е пълна с разсъждения от какво съм болна и кога да отида на лекар...направо  Rolling Eyes откачам...ако някой има съвет, как да го преборя това...нека ми пише...полудявам!

# 712
Ако не можеш сама да се опиташ да си избиеш тези неща от главата за мен единственото избавление е психотерапия - когнитивна, хипнотерапия... Аз лично не виждам друг изход щом не може да се контролира. Лекарствата със сигурност не могат да спрат мислите в главата. Потърси си добър терапевт. Ако не си допаднеш с един, пробваш друг. Тук е като с фризьорите - проба - грешка. Няма как. Аз изобщо не подкрепям мнението на повечето хора, че в Бг няма специалисти. Има. Но както във всяка сфера има и хора, които не са за тази професия, а и също на емоционално ниво понякога има несъвместимост.

НО спреш ли се на психотерапия нещата пак главно зависят от теб, от желанието за работа и промяна. Няма как психологът/терапевта да махне с пръчка и всичко да изчезне. Процесът е двустранен с повече усилия от нашата страна. Това е моето виждане за нещата.
Ако имаш финансова възможност не се колебай, защото както каза Веста... не можем да оставим живота ни да се изниже в непрекъснати страхове, ежедневни, ежеминутни, че умираме. Изпускат се много хубави неща покрай тези неща.

# 713
Здравейте момичета Simple Smile

Прави сте всички, че хипохондрията прекалено много ни контроира живота и ни лишава от много хубави емоции. Всички ще умрем един ден - факт. Просто трябва да го приемем и да осъзнаем, че шансът да си умрем ей така от нищото както си стоим е нищожен. Знам колко е трудно и аз рядко успявам да го осъзная.

Времето е чудесно, разхождайте се, ако имате възможност!
Хубав ден пожелавам bouquet

# 714
Хубав ден и от мен момичета! Благодаря, Трели Кардиа! Аз се опитвам да се справям сама на този етап и май там ми е грешката, че не търся външна намеса и помощ. Просто хипохондрията е адски свързана с ПР за съжаление.

Бъдете усмихнати и здрави 💛🌼

# 715
Аз пък бях точно обратното. Все се надявах, че ще излезе нещо по безобидно като тревожност и паника, накрая като се оказа, че е тежко сърдечно тогава се сринах.

# 716
То всички винаги на това се надяваме..  Hug

Аз пак съм с познатото замайване и някакви пробождания в главата, направо изтръпвам всеки път Shocked

# 717
Цвети, незнам вече с това замайване. И аз съм така, а като се прибирам пеша от работа още по- силно става...

# 718
Моето пък като съм вкъщи става.. Като се разхождам почти не се появява newsm78

# 719
Здравейте,днес мерих кръвното само един път Simple Smile...цял ден ми беше супер,с децата на вън ,домакинска работа и за секунда не съм мислила за лоши неща,но преди малко пак се появи сърцебиене,болки,замаяност,главоболие и пак мисълта,че ще умра ....омръзна ми вече,изпих един клонарекс дано ме отпусне ...желая ви лека и спокойна нощ момичета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт