Събирам сили и съвети за да откажа цигарите. Пуша по около 8-10 цигари дневно, като при мен най-силен е навикът вечер. Тоест денем мога и да не се сетя почти за цигара, но вечер изпушвам 6-7 цигари за три часа, особено след като сина ми заспи.
За протокола спирала съм ги успешно за 2 г. Първият ден като разбрах че съм бременна ги отказах от раз, и не пуших година и повече след раждането на сина ми. После почнах уж една-две и така съм стигала и до кутия на ден. Спирала съм ги за няколко дни до седмица, когато нещо съм била болна и после пак. Много ми е трудно да ги откажа напълно, получавам главоболие след спирането и вечер се тъпча като луда. Имам и проблеми със съня, които се усилват, като реша да ги спра. Освен това, мъжа ми който принципно пуши само вечер по една две цигари ме дразни, защото купува.

От сутринта ми беше криво, после ме заболя и корема, абе много тегав ден.Така ми се допуши, че си взех цигарите и запалката ( Още си ги нося с мене, за да знам, че имам избор) и щях да запаля.
Както и да е.. не запалих