НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 103

• 64 882
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • SA
Да, да, Леми, същия е. То в онзи алтернативния аз не съм влизала от много време, но имаше някаква тема за някакви космически и духовни преживявания, която ме хвърляше в особен потрес и Маямито беше доста активен в нея.  Simple Smile

# 541
  • София
Здравейте момичета,
приемате ли нови месомелачки?  Wink
Да се представя, на 34 години съм, 168см винаги съм била около 50-52кг. Спазвам ВНД-ВМ от студентските ми години, когато също така и много спортувах. Поради ред причини имах периоди на пушене и заседнал начин на живот, но винаги съм се придържала към този начин на хранене. Аз съм едно от живите доказателства за невероятните ползи от този режим, който всъщност е начин на живот. Започнах като студентка да се храня по този начин, защото ми откриха ПКЯ както и фибро-кистозна мастопатия. Започнах да се интересувам от храната, четох още тогава как всяка промяна на клетъчно ниво и всяка анормална клетка се "храни" от т.н. боклукчави храни както и от въглехидратите. Постепенно всички здравословни проблеми ми изчезнаха, знаете какви са ползите- кожа, коса, нокти, зъби... самочувствие  Laughing
Но, в края на миналата година преживях силен емоционален шок, стрес и си признавам, че от дълги години, в момент на слабост, намерих утеха в ... преяждането и то с всичко, от което бягах, а именно мнооого вредна храна. Като емоционален човек, не успях два месеца да си стъпя на краката и да спра. От една седмица отново влизам в час, като считайки себе си като човек с дългогодишен опит, съм изключила максимално въглените, т.е. основно карам на месо, яйца, маслини и съвсем малко количество млечни. Ако задържа така над 10 дни, ще вкарам и зеленчуци. До момента отчитам подобряване на психиката, от което имам нужда най-вече. Като кг. имам да свалям ок. 7-9, не съм се мерила, следя по дрехите. Не са ми те целта, но зная, че ще ги сваля.
Като спорт в момента е леко кардио. Имам дългогодишен опит и съм активна и то доста. За момента обаче ми трябват 10-на дни чисто психическа нагласа и го давам по-полека. Ще вписвам тук менюто си и много ми се иска да сте с мен.
И още нещо: благодаря ви, че ме изчетохте и че ви има, защото правите темата страхотна и ви чета с удоволствие! bouquet
Менюто ми за днес:
закуска 1- 30гр свински ребра+1 варено яйце+15гр масло
закуска 2- 1 варено яйце
обяд:180гр агнешка печена плешка
закуска 3- 50гр маслини
вечеря: 150гр свинско

Месото ми е домашно, както и яйцата. Всяка сутрин пия мазно кафе, но не броя тези калории.

# 542
  • In transit
Оттатък има един Маями биич, мяркала съм го в темата за бежанците, но общо взето го пропускам, прекален ми е за моите възприятия.
Не мога да повярвам, че е бил в тема за диети и е броил калории  Laughing

ооо беше, беше. Той някакъв инженер мисля, че беше и всичко беше цифри за него.

Шоки, в алтернативния форум е модератор мисля...едва ли ще се върне в тоя да се подвизава...тук беше никой.   hahaha hahaha

Камче  Heart Eyes

Princesa Lea, добре дошла!  bouquet

# 543
  • София
Не можах да видя Жаклин  Sad

Принцеса Леа, добре дошла, аз не бих могла да се храня 5 пъти при този режим.

# 544
  • Велико Търново
Не можах да видя Жаклин  Sad

Принцеса Леа, добре дошла, аз не бих могла да се храня 5 пъти при този режим.
И аз не можах да я видя, а ме нямаше час-два само от темата Cry

Змия, много ли ти се струва храната на принцеса Леа? На мен даже малко ми се вижда Thinking

# 545
Не можах да видя Жаклин  Sad
Sad и аз, може ли повторение за воайорите, много обичам снимки  Praynig Praynig Praynig

Mikkey, сега ме подсети - Маями май не се е вясвал много отдавна в този форум.
шшшшт  smile3520
мъж- дева с логорея, дървен философ  ooooh!

# 546
  • София
На мен храната на всички ми се струва малко, но аз обичайно започвам деня с 4-5 бъркани яйца с мас + 100 гр. бекон. След това обаче ям само още веднъж.
Днес бяха 4 яйца с гхи и бекон + не много малко гъби в масло, вечерята бе около 400 гр обезкостени свински ребра с гръцка салата и една ракийка.

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 21:40 от змия

# 547
  • Велико Търново
А, добре, отдъхнах си Wink - помислих, че аз съм от много ящните, хапвам без да меря количествата - докато се заситя, ако не ми е стигнала закуската/обяда, десертвам с кисело мляко и кокосови стърготини.

# 548
и аз не видях Жаки  Tired,но ми хареса с веганката Joy
от сегашна гледна точка,храната на Леа ми е тамън,но когато започнах ядех по ... няма да кажа колко  Crossing Armsпържоли на ден
аз "наблюдавам" темата от времето на госпожица Димитрова и нейната тема "събрали се малините да преборят сланините" Joy
"видях" идването на УАСП,Херц и ... май на всички  hahahaпреди да стана и аз една от групата,но аз и се хранех така почти цял живот,докато не ме заплашиха с холестерол Whistling
Рака на майка(тя беше кога веган,кога вегетарианец,на слънчева храна и други сиропени пречиствения)  ме върна в правия път

# 549
Тъй като не съм сама на снимката се редактирам.

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 22:51 от JACKLIN*

# 550
  • София
Жаки, разликата е огромна, поздравления.

И аз при последното мерене имах около килограм и половина минус, но около 5-6 см намаление на подгръдната обиколка.

# 551
Ауу,Жаки.Супер си.Благодаря, че отново пусна снимките.Страхотна мотивация.

# 552
Жаки Hugразликата е наистина голяма
браво!

# 553
  • София
Май аз ям най-много, то затова и резултати нямам Sad Винаги съм имала проблеми с количествата, с емоционално хранене, с лакомия. Ям малко на брой пъти дневно (2, много рядко 3), но в големи количества-и като обем, и като калории, особено на вечеря. На практика имам ежедневен прозорец от 16-18 часа: вечерям към 19-19.30ч., обядвам към 12.30-13.30ч. Въглехидратите са ми ограничени до мин. (или поне така си мисля). Но някъде бъркам и то генерално Sad
Трябва да преосмисля нещата.

Жаки, подравления! Имаш видим резултат, превъзходен при това! Изглеждаш страхотно!!!

# 554
Благодаря Жаки.
Прекрасна си  bouquet

Скрит текст:
Аз напоследък ям нещо, което много ми харесва  Embarassed и според мен е доста режимно и вкусно  Embarassed
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/baccala-mantecato-a … d-salt-cod-355908

Разбира се без картофи.

http://www.italianfoodforever.com/2012/06/baccala-mantecato/
 Общо взето е сушена треска (мисля, че продаваха в руските магазини в София), накисната във вода, сварена, мляко (или сметана) и зехтин. Всичко на пастет.

Общи условия

Активация на акаунт