НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 103

• 64 208
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Какъв ти цвят, от два месеца не бях виждала боя:) От днес съм червенокоса:)

П.с. Купих си желание, утре ще опитам да сложа в кафето. Каква беше технологията? Да разбърквам ли първо в студена вода или напарво в топлото кафе?

Нали търсих в Тайланд кокосово масло, а намирах само олио. Та донесох си две бутилки, за да жабуря сутрин, ставам днес и какво- олиото станало масло, съвсем твърдо. Сега как да го върна в течна форма, на одна баня ли?

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 21:45 от JACKLIN*

# 631
Гриндрийм, радвам се, че се включи. Браво и за болежката. Пия си колагена, хапвам си повече дроб,език и т.н. Само остава да си надвия мързела за редовното правене на бульони. Тази седмица съм си обещала, че започвам и ще бъда постоянна. Изчистила съм храненето, следя си мазнините, за да съм сигурна, че са достатъчно. Ще си дам няколко месеца да видим дали ще има подобрение  .

# 632
JACKLIN ако ти трябва за жабурене аз ползвам и твърдо. В устата то се втечнява : )
Иначе кокосовото масло на топло е като олио : ) мисля, че при над 25/30 градуса се втечнява.

# 633
Мда, Лили е права - основен закон в икономиката е, че търсенето определя предлагането, а не обратното. Можем да опитаме и дори да успеем да създадем интерес и търсене към някой нов и необичаен продукт, то всъщност така стана със залелите напоследък пазара киноа, лимец, чия и тем подобни - започна да се пише колко са полезни, да се появяват снимки и рецепти, и хората се юрнаха да купуват. Така че и това е възможно, но далеч не всеки път - обичайната ситуация е, че хората търсят дадена стока, което се забелязва от търговците/производителите и се увеличава предлагането. И е нормално всеки да се стреми да пласира уменията и труда си. Peace А вече е въпрос на личен избор кой какво ще яде, дали ще пуши и ще пие, дали ще спортува и т.н. Цигарите също още не са ги забранили.

Жаки, явно си писала от телефона и той се е намесил - пише, че си си купила желание. Laughing Hug Много симпатично се е получило. А за кокосовото - да, то се втечнява при по-висока температура, а при по-ниска се втвърдява. То и за кравето масло важи същото, но му е необходима значително по-висока температура, за да се размекне и втечни.

Сетих се да попитам Донесена от вихъра: какви проблеми имаш с кръвната захар - диабет ли? Колко е висока? Кога я мериш? Проверявала ли си си глюкомера? Как изглежда храненето ти в момента? Питаш за маслото от вечерна иглика, но аз поне не съм срещала то да може да регулира кръвната захар. Thinking Това масло се използва изключително за облекчаване на болезнеността на гърдите преди цикъл, а при някои явно успява да помогне и за редовността, и за ПМС като цяло.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 07:54 от Cioccolata

# 634
  • SA
Нещо любопитно. Ето ги новите препоръки за хранене на англичаните:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3496574/What-eating-da … ly-smoothies.html

Ей така трябвало да изглежда чинията:
Скрит текст:

Гледах, гледах, ми то само една жалка пилешка кълчица се вижда в едно кише.  Joy
Ново обаче е, че въвеждат и ограничения за смутитата - не било добре да се пие повече от 150 мл дневно.

"Нашият " човек д-р Малхотра обаче предупреждава, че тези препоръки само ще засилят епидемията от диабет и затлъстяване.

Шоки, за вечерната иглика и алфа липоевата киселина, аз бях пратила на Донесена от вихъра статия на д-р Бърнстайн за неговите препоръки за регулиране на кръвната захар ( те се отнасят за диабетици най-вече). Ето оттук, а са отразени и в книгата му:
http://www.diabetes-book.com/insulin-sensitizers-mimetics/

Иначе тя си е направила обременяване с глюкоза, не може да се каже, че са лоши резултатите, по-скоро са някакви гранични, с леко висок инсулин на 2 час. Мисля, че и само с хранене биха могли да се нормализират нещата, защото този инсулин при ВМ-НВХ ще си е практически винаги в норма.

# 635
  • Пловдив
Жаклин, Peace Аз съмишленици не намерих...гледат ме и мен на обяд как мажа масло по яйца,напр. и ги ям без хляб Laughing

Кокосово слагаш направо в горещото кафе.На мен ми е много вкусно.Дори и течно да е няма проблем...отговорили са ти вече.

# 636
  • На брега на реката
И аз видях това с "желанието" и наистина много сладко се е получило. Де да имаше магазин за желания и мечти. Blush
Малкият ми син, когато беше на 5-6 години ядеше много сладко. Можеше да изяде кутия бонбоби. Бях купила 1 кутия смукалки - 100 бр. за да му давам от време на време, а той милия да вземе, че да я изяде цялата за два дни. Като видях празната кутия ми призля. От тогава в къщи не се купуваха количества. Въпреки сладкишите, никога не е бил пълен, за разлика от батко си, който не ядеше сладко, но беше пълен като дете. Сега и двамата  почти не вкусват сладко.
На моя приятелка детето, което е на 15 години, не яде никакво месо. Обожава тестените закуски, картофи във всякаква форма и вид и може да изяде цяла торта за 2 дни. Опитах няколко пъти да и обясня, че това не е нормално и това дете макар и не пълно, вече има коремното затлъстяване и не е добре за него. То стои по-цял ден пред компютъра, доста е мързеливичко и на всичкото отгоре мама му сервира честичко за ядене /пържени, печени, варени картови, сладкиши/. Спрях да и говоря на тази тема, защото тя самата не иска да ме чуе, а камо ли да започне да говори на детето. Болно ми е, ама след отговора -"Ми той си е на мама златото, ако аз не го глезя, кой ще го направи? Пък и е лесен за изхранване - едни картофи и е доволен, а вие дето ядете месо - сте нервни и доста активни, а пък той ми е кротък, седи пред компа и яде."  Cry.  
Пред това сващане съм безсилна, тъжно е, но е факт.

# 637
Е, щом д-р Бърнстайн има такива наблюдения, може пък да помага игликата. newsm78 Но наистина храненето е на първо място.

Камче, да ти е честит рожденият ден и да си много щастлива! bouquet  newsm51

# 638
  • SA
Шоки, благодаря!  Heart Eyes

# 639
Честит Рожден Ден и от мен, Кам!
Най-искрени пожелания за здраве, щастие и късмет във всичко! nbirthday

Скрит текст:
p.s. Днес и дядо ми е рожденник, става на 90г. , та утре купонът е у тях...

# 640
Kameloth има рожден ден?! Честито! Много здраве и вкусни нещица  Heart Eyes

Аз се включвам малко извън темите, но вчера си извадих рамото. Няма такова гадно усещане. Не е и болка точно, ама беше отвратително. Наместих си го сама, сега се движа без проблеми, но се чудя дали няма нужда да пия нещо по тоя повод...иначе четох за движение, много разнопосочни коментари.

И въпрос: къде по веригите или в западна София мога да намеря пилешки трътки  Mr. Green

# 641
  • Велико Търново
Блеки, ужасно... Cry как се скопоса така? Бързо възстановяване Hug Не мога да ти дам съвет, за съжаление...не ми се е случвало.

Кам, честит рожден ден! Пожелавам ти най-вече здраве, много поводи за усмивки и да се чувстваш в мир със себе си Hug bouquet

# 642
  • In transit
Кaмче, честит рожден ден! Много здрaве и щaстие ти желaя!  Heart Eyes Hug bouquet

# 643
Камче, и ти ли си риба, честит празник.  bouquet

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 11:45 от Lemy

# 644
Не мога да не се включа, за да честитя рождения ден на Кам! Бъди много здрава и нека най-доброто тепърва ти предстои  Hug
Газела, ЧРД и на дядо ти! Голям повод е това!

Ох, като стана въпрос за реакции на колеги, аз вчера имах интересна ситуация в офиса.
Скрит текст:
Следобед ми се мушваше нещо и си отварям един буркан с тахан, който съм си донесла. В същия момент влиза шефът ми и казва: "А, огладняхме ли?". В същото време вижда как нагъвам тахан и допълва "Леле, как го ядеш тоя тахан директно от буркана с лъжицата...страх те е да не изгубиш някой грам ли?". На мен в главата ми вече се въртеше: "Не знам дали да ти кажа тенкю или фа*ю...", но отговорих "Ами да, пазя си ги". В следващия момент той допълва: "Да ти кажа, ти за жена изглеждаш доста добре. Жените трябва да си имат форми, но и мъжете трябва да са силни". Аз му благодарих, но останах  Shocked Интересно за мъж как изглеждам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт