Искам да кажа ... (74)

• 78 917
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Истината се се ражда в спора. Пластиките на Бондиков са изкуство, не кич, нещо, което остава във времето. Аз лично имам четири негови у дома. Забърсвам си ги от прах, като всяка ми припомня събитието. По ми е лесно да и сложа един Дъмпъл и килограм Кимбо, с един букет, това е просташкото според мен, ще се изпие и до там. Вижте перото, пеперудата, пегас, но ЛИЦАТА ми е любима https://www.google.bg/search?q=%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0 … =1345&bih=632, ето тази https://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.deluxehuntl … sG6CeaS6ATrvpvICw  Албумът със снимки, хич не събира прах, и тъне в забрава.

# 676
Ние не спорим. Казваме ти мненията си. Иначе и албум със снимки също не е удачен подарък. Учителката едва ли ще седи да си го гледа и да му се радва. Колко ученици са ѝ минали и колко още ще ѝ минат "през ръцете"...
Я си помислете, вие колко пъти сте разлистили албумите си, след като сте завършили? Моят седи в едно чекмедже и за 16 години, съм го отворила 3 пъти.

# 677
  • В Космоса
Бухалчето долу-горе ми хареса. Другите са ми кич, та дрънка. И колкото по-кичозно, толкоз по-скъпо. ooooh!

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 22:49 от Акаша

# 678
Въпросът не е дали ти с кеф си бършиш праха, а госпожата. Продължавам да мисля, че това е ужасно неуместен и нефункционален подарък. За сватбата ни ни подариха статуетка, която дори не знам къде е, била скъпа и авторска, но нито отговаря на обзавеждането вкъщи, нито ми се бърши от прах още един предмет.

# 679
Бухалчето долу-горе ми хареса. Другите са ми кич, та дрънка. И колкото по-кичозно, толкоз по-скъпо. ooooh!
 https://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Ffortuna-sliven.com%2F1519-1678-home%2Fsova-malka.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Ffortuna-sliven.com%2F32-bbondikov%3Fp%3D2&docid=sRBT8oZN3XO43M&tbnid=rFSD5YbqMJmYwM%3A&w=172&h=172&ei=QAHzVt2EBOzb6QSF46_gDA  Не го бях забелязал. Хубаво е. Все пак бухалът е олицетворение на мъдростта, нали така беше. Дайте идея за по - уместен подарък тогава. Ние ценим изкуството у дома, имаме и оригинални графики, натюрморти и пейзажи масло.С кеф им смуча праха. Госпожата ни е достатъчно интелигентна, мисля, за да оцени такъв подарък. ЛИЦАТА, мисля е подходящо, защото хиляди деца - лица и минават през ръцете през годините. Лиляна, да чуя, какво ще каже. Лято, какво ти е обзавеждането и какво държиш по шкафовете, че миниатюрна пластика ще ти дразни окото?

# 680
  • В Космоса
Ама не тва, аз говорех за това:
Скрит текст:

И Санчев, научи се най-накрая да слагаш работещи линкове, моля!

# 681
Скрит текст:

Ооо, този е още по - добър. Онзи беше, като пиян морков. С тия линкове, всеки път изненадки. Един път става, друг не. Голям съм дървеняк.

# 682
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:

и аз съм ЗА бухалчето  Peace

ако се гравира ще е добър спомен пък и може да се ползва за подпирачка за книги Simple Smile

# 683
  • Пловдив
По въпроса за скъпите подаръци към учители Бояна го казва много добре - http://boyanalambert.blogspot.bg/2014/06/blog-post.html

# 684
  • дядовата ръкавичка

Класът на моя син ще подарят подвързан албум със свои снимки, по една снимка на страница и всяко дете ще напише посвещение на учителката.

Такъв албум подарихме на класната на сина ми. Аз го организирах, сложничко беше, но пък се получи прекрасно. Децата бяха лепили по няколко снимки, рисували, написали мили пожелания. Според мен това е най-стойностният  подарък за учител, стига човекът да може да го оцени. Отделно събирахме пари и подарихме ваучер за екскурзия, да си почине жената от нашите калпазани.

Синът трябва да прави презентация за Инквизицията. Колкото по-оригинално, толкова по-добре. Искал да изгори книга  Mr. Green (пак добре, че не иска да пали еретик), но естествено няма как да му се получи.
Някакви идеи да дадете за презентацията?

# 685
Лято, по-добре занеси картата някъде да ти я резнат. Ще ти дадат изрезката и после можеш да си слагаш картата на стар телефон, ако се наложи. Мъжът ти най-вероятно ще я изреже да пасва, но после ще е само за мини гнездата.

За мен албумът е подходящ подарък, но коства много усилия и нерви на организаторите. Класните си помнят учениците, въпреки стотиците деца, които са учили. И колкото по остаряват, по ценни им стават тези албумчета. Сложни са тези въпроси с подаръците, хубаво е да са съобразени с конкретния човек, нищо че е учителка и нищо че общественото мнение е, че учителките биха се зарадвали много повече на златна гривна отколкото на устна благодарност. И учителките са хора и съответно са различни.

# 686
Такъв албум подарихме на класната на сина ми. Аз го организирах, сложничко беше, но пък се получи прекрасно. Децата бяха лепили по няколко снимки, рисували, написали мили пожелания. Според мен това е най-стойностният  подарък за учител, стига човекът да може да го оцени. Отделно събирахме пари и подарихме ваучер за екскурзия, да си почине жената от нашите калпазани.

И при нас беше така (миналата година). Общ албум за всички деца и за двете госпожи. Отзад бяха изписани имената и телефонен номер за връзка. Но класа си остана цял - нямаме нито едно ново дете и нито едно не се е преместило  Laughing
Отделно за госпожите ваучери за екскурзии - каквото си изберат.

Подаръците бяха общи, от всички. Индивидуално всеки носеше букет.

Показаните пластики не ми харесват.

# 687
  • Sofia
Замислихте ме с тия подаръци  newsm78.
Аз планирам по едно бижу на двете госпожи- обеци,всъщност.Нашите са кипри и ще ги носят  Flutter.Харесва ми идеята за албум и съм сигурна, че ще им е много сантиментално да си го разглеждат...но пак аз трябва да се захвана с реализацията, а се зарекох след последния път....да е за последно  Crossing Arms.
Ако съм учителка бих предпочела гривна пред пластика  Mr. Green. Учителките са и жени, все пак  Whistling
пАрен каша духа  hahaha.днес в 7.45 ч. бяхме в училище  bowuu

# 688
      Аз харесвам някои от пластиките, които Сандоканчев показа. Но моето мнение е, че скъпите подаръци са неуместни. Не го намирам за съвсем редно, да не говорим, че според закона по друг начин се нарича това подаряване .
      Не са един и два случаите, при които родители са били притеснени и не им е било възможно да отделят пари за общ подарък, но някак се чувстват неудобно и дават.
       Нещо скромно, нещо символично- например хубава книга- говоря като общ подарък от класа. Албум също е добра идея, учителките обичат да си спомнят за децата.

Аз не зная какво ще се предприеме  в нашия клас, детето ми не е от самото начало там, другите имат по-добър поглед.Сложното при нас е, че имаме много учителки, може би поне букет за всяка е редно да се подари.

# 689
Съгласна съм с текста на Бояна.
Идеята за албум е много добра, а нека и не забравяме, че учителите са държавни или общински служители, а по закон те трябва да декларират всеки подарък над определена стойност.

Общи условия

Активация на акаунт