Празнувате ли 8 март?

• 20 964
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
Празнуваме Живота. Всеки ден.
Ако празникът е всеки ден, как да го отличим от ежедневието?

Животът е един несвършващ празник!

# 136
Имах един професор, той е бил и на Бояна професор, между другото, та той казваше - рожденият ден е празник. Празнуваш, че си устискал още една година. Край на цитатът.
Ми прав беше човекът.
Ама чак пък всеки ден празнуване на живота, липсва ми въображение как се случва и най-вече къде и на кого.

# 137
  • Куциндрел
На нас не ни пречи да правим малки празници без причина на детето и да празнуваме 1-ви Юни. Същото е и с 8-ми Март и с Коледа. Винаги могат да се правят жестове и подаръци.
Но пък днес е повод да пийна винце. Това ми се случва доста рядко. Sunglasses

W'A'S'P', всяка крайност не е хубава, но крайности винаги има. Това не значи, че феминизма, еманципацията и т.н. са лоши неща.
Ето Рибозом пише друг, обратен на твоя, пример - мъж, който дава джобни на жена си и тя се чуди как да намести тези джобни, защото е имала тази седмица по-голям разход. Crazy
Най-хубавото е, че феминизираната част от света може да си избере какъвто семеен модел иска.

Нашият е силно феминизиран. Моята част повече клони към изкарване на пари, а половинката ми повече домакинства.  Mr. Green

# 138
Имах един професор, той е бил и на Бояна професор, между другото, та той казваше - рожденият ден е празник. Празнуваш, че си устискал още една година. Край на цитатът.
Ми прав беше човекът.
Ама чак пък всеки ден празнуване на живота, липсва ми въображение как се случва и най-вече къде и на кого.

Бях иронична. Май не ми се получи.  Mr. Green

# 139
Празникът означава да изразиш почитта си към определена личност, явление, действие. И не е нужно тази почит да се отдава пред препълнена маса и с чаша шампанско в ръка.

Празнуването на Живота означава да оценяваш деня. И човека, който пресича усмихнат пътя ти. И изгрева. И самия път. И стичащата се по гърба ти вода, докато се къпеш. И научените уроци.

Имала съм делници, но това беше преди да стана наясно със себе си и с това защо ме има. Тогава определено ми трябваха празници, за да се чувствам забелязана, значима, допринасяща. Да имам причини за веселба и оправдание за получаване или правене на подаръци. Вече не е така.

# 140
Празникът означава да изразиш почитта си към определена личност, явление, действие. И не е нужно тази почит да се отдава пред препълнена маса и с чаша шампанско в ръка.

Празнуването на Живота означава да оценяваш деня. И човека, който пресича усмихнат пътя ти. И изгрева. И пътя. И стичащата се по гърба ти вода, докато се къпеш. И научените уроци.

Имала съм делници, но това беше преди да стана наясно със себе си и с това защо ме има. Тогава определено ми трябваха празници, за да се чувствам забелязана, значима, допринасяща. Да имам причини за веселба и оправдание за получаване или правене на подаръци. Вече не е така.

Ти си достигнала Нирвана.  Laughing Аз лично имам нужда от празници, имам нужда и от делници. Не мога да празнувам всичко, защото не намирам нищо празнично в стичащата се по гърба ми вода, докато се къпя. Освен това забелязвам и двамата - и този, който ми се усмихва и ми "прави деня", но и този, който е станал със з**ника нагоре и се опитва да го съсипе. Защото и такива ги има. Изобщо, за мен животът е смесица от горчиво, тъжно, сладко, весело, и още много, много нюанси. Странно и неестествено е да виждаш само едната страна на спектъра. Изобщо, не се имам за толкова значима - с мен и без мен, светът щеше да същия за повечето хора. Факт.

# 141
  • Куциндрел
Сега кат цъкна тази чаша вино и директно в Нирваната. Mr. Green

# 142
Ох, Софи, "Нирвана"  Laughing 

Изобщо не се имам за нещо повече от останалите. Нито се заблуждавам, че краткият ми живот ще доведе до промяна в хода на човешката история. И си давам сметка, че ще бъда забравена по същия начин, по който е (почти напълно) забравен прадядо ми Петър, въпреки че е имал смелостта да се опълчи на Luftwaffe, за да оцелее не само той самият, но и всичките му подопечни.

Мислиш, че не забелязвам намръщените хора? Че не виждам мръсните чаши, които колегите ми са предпочели да оставят в мивката? Че съм сляпа за проблемите с бежанците или за просяците на Таймс Ск.?

Виждам и красивото, и грозното, което сме си причинили. Но предпочитам да се фокусирам върху прогреса, човещината, доброто. Към тях искам да допринасям с всичко, което правя.

И какво, като бъда забравена след това? Ще съм живяла достойно и щастливо.

# 143
Бях иронична. Май не ми се получи.  Mr. Green

Aaa, Софи, теб си те разбрах  Peace

Скрит текст:
и по принцип, четейки те, не само тук, го имам това странно усещане за разбиране

Имах предвид поста на Фея Кръстница и изцяло абстрахирайки се от нея като автор и разглеждайки само концепцията "празнуване на живота всеки ден" си признавам без бой, че ми е умонепостижима  Blush

# 144
Децата ми ,снахите празнуват аз също не се цепя от колектива Mr. Green
Надали има месец който да ми е толкова неприятен от миналото
РД имаха майка ми ,свекъра, свекървата и съпруга лека им пръст
1 ви март
8 ми март
първа пролет
сватбата на 09
и два престоя в болницата  за доносване
и всичкото е през МАРТ
Минало незабравимо Laughing

# 145
Дожаля ми за жените и децата, които са толкова презадоволени, че даже вече нямат празници.  Sad

# 146
Никога не съм празнувала 8-ми март. Но детето така се разочарова, че не е организиран празник, пък той се е постарал с картичка, че догодина сигурно ще измислим нещо.

# 147
Дожаля ми за жените и децата, които са толкова презадоволени, че даже вече нямат празници.  Sad
Защо смяташ, че щастие = презадоволеност?

Какво те кара да мислиш, че презадоволеността е единствената причина хората да са щастливи?

И защо считаш, че щастливите хора са достойни за съжаление?

# 148

Какво те кара да мислиш, че презадоволеността е единствената причина хората да са щастливи?

И защо считаш, че щастливите хора са достойни за съжаление?

Защото хората не могат да те разберат. Включвам и себе си в това число. Знаеш, че и друг път съм го казвала. Не те разбирам, не бих могла да приема за себе си твоята философия и твоя начин на живот. Когато човек не разбира нещо се опитва да си го обясни с познати концепции. Затова споменах Нирвана. Може да не е нирвана, но е нещо различно от това, което аз лично изпитвам по принцип.

# 149
Ако тя смяташе, че щастие = презадоволеност, щеше ли да каже, че й е жал за тези хора? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт