Празнувате ли 8 март?

• 20 970
  • 220
  •   1
Отговори
# 165
Доста хора (местни) ме питаха празнувам ли, някои ми честитиха. Не празнувам конкретния празник, но оценявам постигнатото в някои общества. В България 8 март се е слял с деня на майката и малко хора го свързват със социалния и политически аспект на борбата на жените за равни права.

Не ме дразни подаряването на цветя, по-скоро ме дразни пълната липса на разбиране на какво се "празнува".
Всичко, което днес имаме е било непостижимо, само 100 години по-рано. Образование, участие в политическия живот, избор на професия, право на аборт, възможност да бъдем самотни родители. Светът е извървял дълъг път, но все още има жени, които живеят като роби и са подлагани на унижение и мъчения ежедневно.

# 166
Защо смяташ, че щастие = презадоволеност?
Какво те кара да мислиш, че презадоволеността е единствената причина хората да са щастливи?
И защо считаш, че щастливите хора са достойни за съжаление?

Изобщо не смятам така, даже напротив. Презадоволените хора, особено когато са деца, са много тъжни, да не кажа и нещастни, същества. Поне тези, които съм виждала на живо. Вечно недоволни, вечно мрънкащи, неумеещи да се зарадват на нищо. Но пък умеят прекрасно да завиждат на чуждата радост и си умират да развалят нечий празник – само защото те самите не могат да изпитат такива чувства.
Съжалявам точно тези хора, които ежедневно са обсипани с подаръци, които получават всичко в мига, в който го пожелаят (а и без да го пожелаят), до степен да не могат спокойно да покопнеят за нещо, да помечтаят, да изживеят очакването да го получат, да го заслужат даже.
И понеже ставаше въпрос точно за подаръци, затова и изказах своето съжаление.
Не одобрявам презадоволяването на децата с вещи. Намирам го по-скоро за демонстрация на възможностите на родителите, отколкото на обичта им към децата.
Същото важи и за възрастните.

# 167
Не съм чела цялата тема, но ми е интересно дали непразнуващите 8 март, почитат Свети Валентин?

# 168
  • Paradise
Празнувам, празнувам Flutter
Голямото чаве песен ми пя, цветя ми подари, мъжът ми и той прекрасен букет донесе.
В кварталната сладкарница "Неделя" на всички жени подаряваха по едно много хубаво свежо лале. Тайно наблюдавах и се радвах на посетителите - преобладаваха възрастните дами, спретнати и пременени като на празник, в очите им се четеше радост.
Kласната на чавето си тръгна от училището (а и не само тя) отрупана с цветя. Вчера бяха с намалени часове. Ей такива ми ти дребни неща ме карат да се усмихвам и да вярвам, че има надежда.
И ми се ще повече такива цветни неща да се случват, защото докато се "лее" злоба, жлъч и див хейт, животът отлита  Simple Smile

# 169
Какво общо има денят, посветен на правата на жените,  с този на любовта?
Не е нужно да обичаш жените, за да ги уважаваш като личности със собствени права и постижения.  newsm78

# 170
  • София
Не съм чела цялата тема, но ми е интересно дали непразнуващите 8 март, почитат Свети Валентин?
Почитам го. С бутилка хубаво вино.  Grinning Ама то виното си го пия когато ми се пие, така че пак не е кой знае какво отбелязване.

Не ми трябва конкретна дата от календара, за да си спретна някакъв вид празненство. И не че имам против 8 март, просто не го чувствам като празник насочен в частност към мен. Мъжът ми ми подари цветя, че даже и на дъщеря ни (Янечек, бъди милостива, хаха). Детето още на 7-ми ме обсипа с картички и послания, от които няма начин да не ми стане хубаво.
Не се сещам коя съфорумка писа и къде, че е подарила цветя на колежките си. Това пък защо?!  Thinking

# 171
  • Куциндрел
Аз подарих цвете на едната колежка и марципанчета на други колежки. Нямам точно обяснение защо, прииска ми се - направих го. Колежките се зарадваха, даже едната взе почерпка за всички в офиса. Sunglasses

Тонке, разбрахме, че ти празнуваш на всички други дни, но не и на празничните. Party

# 172
  • София
Цеце, ами да, животът ми е безкраен празник и щракане с пръсти.  Joy

# 173
  • Куциндрел
Цеце, ами да, животът ми е безкраен празник и щракане с пръсти.  Joy

Така трябва да е. Peace

# 174
  • Sofia
Не разбирам аз тези, дето са във вечен празник.

То не че няма едни такива хора, които нон-стоп са щастливи и нахилени до ушите, но техните браунови движения из вселената на безкрайния празник неминуемо ги водят я до 4-ти километър, я до изтрезвителното...

# 175
  • София
Майтапчийка такава.  Grinning
Когато си купя яхта и акустирам на топло място, тогава ме пиши от празнуващите живота.

# 176

Аз- не. И този не го празнувам.  Simple Smile
Мотото е- по- малко празници, но по- качествени. Когато животът се превърне в безкраен празник, смисълът на отделните такива се разводнява до постепенното му и пълно изчезване.

# 177
Майтапчийка такава.  Grinning
Когато си купя яхта и акустирам на топло място, тогава ме пиши от празнуващите живота.

Идвай де Simple Smile. Само чхта няма още, но работя по въпроса Simple Smile.

# 178
Мотото е- по- малко празници, но по- качествени. Когато животът се превърне в безкраен празник, смисълът на отделните такива се разводнява до постепенно, но пълно изчезване.
Именно. Когато животът се превърне в безкраен празник, празникът става еждневие, а какво по-досадно от ежедневието? Другият вариант на безкрайния празник е безкрайното количество розови хапченца.

# 179
  • Куциндрел
Хм, и аз като Феята се опитвам да се радвам на всеки ден. Ето сега ще си сваря кафе и ще тупна един фас пред офис-сградата. Ще си полафя с охраната, после ще поработя, после ще видя дали трилистника няма да ми прати паяк пак, аз ще изгоня паяка, че ми лази на монитора. На обяд се каня да хапна нудълси и това някак ме усмихва.
Утре има отркит урок в градината. От сега се радвам. Sunglasses Майка ми ще идва на гости в неделя, също от сега пърхам радостно.
Е като ми вдигнат нервите на работа не ми е толкова радостно, ама то няма пълно щастие.

Тонке, като акустираш на топло място без страшни буболечки, риби, змии и т.н. да пуснеш една покана до мен.  Sunglasses

Уишче, някои хора нямат нужда от хапчета или алкохол, за да се радват и хилят кат зелки. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт