Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? 2

• 83 715
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • 2 етажа над тавана
Морена, благодаря, дано успея да хапна, че то иначе човек не е и работоспособен. Laughing

Колкото до чантичката на shhht.secret - аз такива съм си купила от Джъмбо, имаше различни големини и цените бяха нещо от сорта на 3-4 лв по-малките. Ползвам ги вече доста време и са все още здрави.

# 421
  • Sofia
... дано успея да хапна, че то иначе човек не е и работоспособен. Laughing
Аха, а и не си е работа нередовно хранене.

Мерси за инфото за чантичката!  Hug

# 422
  • Варна

Докато чакаме термочантата от алито, взех една за детска кухня (скоро ще ни трябва и без това)  Laughing Оказа се, че не върши никаква работа, освен че добре събира кутиите и е лесна за пренасяне.
Скрит текст:
Стана ми интересно, каква друга работа искаш да върши чантичката.  Simple Smile
А тя от къде, на мен пък ми хареса май...  какви са ѝ размерите, моля!?  Simple Smile От магазин домашни потреби. Сега не ми е под ръка, но събира точно 3 бурканчета за кухня.

Другата работа е да задържи яденето поне малко топло, както предполага уж термоизолиращото покритие. Но не би  Laughing Все пак са направени за детска кухня, предполагам, че до 2 часа ще задържа, но 5 часа...явно няма как.

# 423
  • София
Моля да ме извините, че нахлувам в темата!
Искам да попитам, Морена, тези сиренца Babybel имат една чернена обвивка. Видях в интернет различни варианти на украса за детско парти в червено и бяло с тях. Тази обвивка яде ли се?

# 424
  • София
Днес сутринта нямах време за снимки.
Хапването е двойни запечени сандвичи общо три, както и две филии с филаделфия.
Отделно имат ягоди, краставици и домати и печена на тиган пържола от пилешко бутче с пресни картофи.

# 425
 Добро утро  Simple Smile

За хлапачката-поредните бутер банички със извара и млечен десерт, кроасан (  Blush покрай училище прояде всевъзможни боклуци и си иска,отказвам,отказвам...ама....)

За мен- з. бутер банички, кисело мляко, мусака, домат, зърнено блокче.

# 426
  • София
А да забравих да спомена. В четвъртък имахме родителска среща на която класната прочете някаква наредба, която е пристигнала в училището за носенето на храна от вкъщи. Идеята на наредбата беше, че без специална бележка от телк или от лекаря нямаме право да носим непроверена храна от вкъщи и трябва задължително да се хранят в стола. И децата и родителите не бяхме съгласни с това и по негласно споразумение всички продължаваме да пращаме храна. Сега очакваме да видим какво ще е развитието и дали ще има проблем от страна на училището. В крайна сметка може да се опитам да взема от педиатъра някаква бележка..

# 427
  • София
Аз не снимам, че не е красиво моето Wink.

Закуска: Пържена филийка с пъдпъдъчи яйца направени на коктейлни хапки с маслинка и сиренце и чай липа и мента.
Междинни закуски: сладки мъфини и един солен мъфин + 2 сандвича кашкавал и луканка.
Обяд: зеленчукова крем супа и филийка домашен хляб + малко пакетче желирани бонбони.

Почти всичко е домашно този път...

# 428
  • София
А да забравих да спомена. В четвъртък имахме родителска среща на която класната прочете някаква наредба, която е пристигнала в училището за носенето на храна от вкъщи. Идеята на наредбата беше, че без специална бележка от телк или от лекаря нямаме право да носим непроверена храна от вкъщи и трябва задължително да се хранят в стола. И децата и родителите не бяхме съгласни с това и по негласно споразумение всички продължаваме да пращаме храна. Сега очакваме да видим какво ще е развитието и дали ще има проблем от страна на училището. В крайна сметка може да се опитам да взема от педиатъра някаква бележка..

Моля те ако се сетиш коя е наредбата или от къде е издадена да ни споделиш. Искам да я видя и предприема мерки, ако се налага...

# 429
  • Sofia
Нашата чантичка днес:

Снак - два дом. козуначени бретцела с дом. кис. мляко
Обяд - салата: домати краставица сирене (плочка) и яйце
Снак - банан и киви

клик

..
Искам да попитам, Морена, тези сиренца Babybel имат една чернена обвивка. Видях в интернет различни варианти на украса за детско парти в червено и бяло с тях. Тази обвивка яде ли се?
Бейбибел ги има в червено, жълто и синьо - такива съм виждала и взимала аз. Имат отвън найлонова и отдолу гумена опаковка - не се яде.

.. класната прочете някаква наредба, която е пристигнала в училището за носенето на храна от вкъщи. ...

Моля те ако се сетиш коя е наредбата или от къде е издадена да ни споделиш. Искам да я видя и предприема мерки, ако се налага...
Сиска, и аз те моля да споделиш какви мерки предприемаш. Ние имахме РС миналата седмица, но няма такава наредба (велика глупост!!!!)... за сега.  Дано и няма, че няма как да се получи да яде столовата храна. И както винаги ще трябва да си търсим вратички... както с извинителните бележки за у-ще.  ooooh!  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 09:45 от Morena

# 430
Да, интересно каква е тази наредба
Да не би да проверяват касовите бележки на купените отвън баници  и дюнери...

# 431
Според мене просто повечето деца си носят домашна храна. Оборота на стола е намалял, явно. А нали е ясно как фирмите на свой човек се дореждат до  училищно хранене...

# 432
  • София
Според мене просто повечето деца си носят домашна храна. Оборота на стола е намалял, явно. А нали е ясно как фирмите на свой човек се дореждат до  училищно хранене...

Аз имам същото съмнение, което не ми харесва като отношение към децата... Да не говорим на лафката какви боклуци се продават: всякакви шарени опаковки с дълги химически формули на опаковките... Бяс ме хваща... Добре, че детето ми все още се води по моя акъл, но скоро...

# 433
  • На черешата
 Е, тази наредба ме "уби".. В нашето училище слава-богу стол няма. На малките, т.е 5 клас (те са най-малки) им е забранено да напускат сградата на училището, така че друга опция освен храна от вкъщи няма. Имат обособен кът за хранене и почивка с всичко необходимо. Дъщеря ми каза, че някои деца не си носят и притичват през булеварда до Фантастико, което си е доста опасно, а и ги наказвали ако разберат, че са излизали.  Rolling Eyes

# 434
  • София
Благодаря,Морена!
За наредба за носене на храна от вкъщи и аз не съм чула. Миналата седмица бях на рд. Има в училището стол.

Общи условия

Активация на акаунт