Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 68 914
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Драконът от видението на Бран е:

1. Джон, който се връща в Зимен хребет
2. Дрогон
3. Дракон от подземията на ЗХ.
4. Друг член на род Таргариен
5. Друго

А можем да добавм и още.
Не помня да сме обсъждали това видение.

"The smoke and ash clouded his eyes, and in the sky he saw a great winged snake whose roar was a river of flame. He bared his teeth, but then the snake was gone. Behind the cliffs tall fires were eating up the skies."

Май е по-добре да се обсъди преди анкетата.
Всъщност видението е нещо наистина видяно през очите на Лято.
Имам два варианта -
 1. Нещо е пушело, пушекът е имал форма на дракон и после е избухнало.
2. Наистина е имало дракон в ЗХ, който е освободен след пожара и е заминал в неизвестна посока. (Защо обаче никой друг никъде не го видя.)

# 31
На мен ми хареса идеята на Хексе, че Джон Сноу трябва да умре за да се роди Джон Таргариен...
Пламъците, които изяждат всичко - Р'Хлор?

# 32
Дракона си е чиста метафора, просто на тоя фен арт е направен реално.

# 33
Защо никой не обсъжда Трейлъра на новия сезон

# 34
Защо никой не обсъжда Трейлъра на новия сезон
Защото това е темата за книгата, има отделна тема за сериала Naughty

# 35
Четох някъде, че Мартин е потвърдил, че Шайриин ще умре и в книгите. Ако е така - много жалко, загива и род Баратеон. В тази връзка Джендри би трябвало да се появи пак, той при Тризъбеца ли остана последно? Дали има шанс да излезе ключов персонаж или си изигра вече ролята?

# 36
 Никога не съм се съмнявал че Шарийн ще умре в книгите. Прекалено много податки има за това.
Първо Шарийн има сънища в които драконите искат смъртта й, второ - близо до нея е Кръпчо за когото предполагам, че е агент на Удавения Бог - демон на Другия, трето ЕДрик Буря реално е по-напред в престолонаследието от нея и четвърто Вал твърди, че Шарийн е ходещ мъртвец  и милостта изисква да бъде убита.
Пето - хората които държат на нея - Станис, Давос - са далече, дори Джон е в безсъзнание.
Не мисля, че е проблем да я убият за да може Мелисандра да съживи Джон. Или пък да призове дракон.
Ако има нещо за което съжалявам, то е че във филма дадоха "добрата"Селайз, която плачеше за детето си, а Станис бе "лошия", който я пожертва. Един вид - Агамемнон. Мисля, че в книгата ще е обратното, познавайки характерите на героите.
Това е още една причина да спра да гледам сериала, образа на Станис е напълно опропастен.

# 37
  • Вестерос
Запис   bouquet

# 38
трето ЕДрик Буря реално е по-напред в престолонаследието от нея

# 39
Току що осъзнах защо темата се оживява като се появи ДжонитУ, просто Хексе и останалите с по-здрави аксони почвате едно преразказване на книгите с елемент на разсъждения  Joy

# 40
 като съм казал че е по-напред не съл гледал кой къде с тои в момента в една йерархия, която е много съмнителна откъм претенции, а факта че Едрик реално е признат син на законния владетел /ако приемем Робърт за законен владетел newsm78/. Претенциите на Станис идват от там, че децата на брат му са незаконни, следователно, ако е честен към себе си трябва да узакони Едрик Буря и тогава той ще е преди Шарийн, нали така?
Просто е, мързи ме да пиша толкова дълго, мислех че се подразбира от всички.

ОСвен това дори ЕДрик Буря да го нямаше пак има твърде много податки в книгите че Шарийн ще умре. Та още при появата на майстер Кресен тя му казва че сънува Дракони които желаят смъртта й, а в проследната книга Валъри директно обяви че ако тя бе майка на  Шарийн щеше да я убие и да го нарече милост. нещата според мен отиват към логичен край.

# 41
  • Варна
като съм казал че е по-напред не съл гледал кой къде с тои в момента в една йерархия, която е много съмнителна откъм претенции, а факта че Едрик реално е признат син на законния владетел /ако приемем Робърт за законен владетел newsm78/. Претенциите на Станис идват от там, че децата на брат му са незаконни, следователно, ако е честен към себе си трябва да узакони Едрик Буря и тогава той ще е преди Шарийн, нали така?
Просто е, мързи ме да пиша толкова дълго, мислех че се подразбира от всички.
Откъде-накъде да трябва? newsm78

# 42
И защо Станис да си прецака детето заради изцепките на King Bob the Trouserless? Честен към себе си? Защото брат му е бил така зверски пиян и дори не усетил, че е в спалнята на Станис? Или се е правил на ударен, защото знае, че цял живот някой ще го търпи и ще му прави отстъпки?

# 43
говорим за принципи.
Претенцията на Станис почива на това че Джофри, Томен и мирцела са нелегитимни, защото са родени в инцест. постоянно се тюхка как не исакл да става крал, но след като трите деца на Церсей на са от Робърт правото идва у него. Това просто не е вярно. Робърт има 16 деца, от тях живи 8, ЕДрик Буря има майка благордничка и то - роднина на Селайз. Ако толкова не му се ще на Станис да става крал, да узакони ЕДрик Буря и да го коронова.
Или пък - ако го счита за много млад, да се обяви за негов регент докато порасне. Въпрос на принципи.
Станис като цяло е принципен, но когато му е удобно забравя приниципите си както в случая, предпочита да го наследи недъгавата му дъщеря. В това отношение е много недалновиден и не се различава от владетели като Бейлон Грейджой или дори от АРгилак Арогантния. като умре Станис нико няма да последва Шарийн освен може би хора като Давос и Джон, но те са единици.

ЕДрик от друга страна прилича на Робърт и лесно би могъл да спечели всенародната любов при едно въстание. Това е което липсва на Станис - харизмата, страха че ако той дойде на власт ще бъде втори Тивин, докато в ЕДрик хората биха видели Втория Робърт.

Ако беше гъвкав Станис щеше да обяви, че застава зад племенника си и да го използва за знаме.

тук даже не искам да засягам темата за претенциите - тя е много  тежка - кой има най-големчи претенции. Станис, джон, Егон, Денерис, легитимен ли е Робърт, легимни ли са таргариените, летимни ли са АНдалите, легитимни ли са първите хора.....въобще много е тежка темата, затова имам предвид само какво би следвало да направи  Станис, ако приемем че той е един принципен герой какъвто се стреми да се покаже пред околните.-

Уф, точно това не исках, сега трябав да пиша дълги обяснения, надявах се да напиша един кратък пост и вярвах че след като сме говорили 100 000 пъти тези неща ще бъда разбран с две думи, но явно пак трябва да пиша дълги постове.

# 44
  • Варна
Станис е принципен, затова става крал, а не узаконява копелета.

П.П.
легитимни ли са първите хора..
newsm78

Общи условия

Активация на акаунт