Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 68 912
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Не мисля, че в този епос има класическото "доброто срещу злото". По-скоро две страни една срещу друга, без да се разграничават ясно. Джон може да мине "от другата страна", но едва ли ще стане "лош". Бран е минал вече и според мен в бъдещето осъзнава на коя точно страна е и съзнателно остава там. А Денерис за Мирийн е същата узурпаторка, както тя вижда Робърт за Вестерос.

# 16
Благодаря за темата Wink
Не вярвам хората да се обединят с ББ срещу чедата.
ББ мразят хората. По-скоро Бран ще се обърне срещу чедата и ще ги предаде в даден момент.

# 17
  • Варна
Запис! bouquet
Има ли арборско златно?

Едно стихче, което е от преди 12г и е за съвсем друго произведение, но прилепва много точно за победитея в Играта на Тронове....

Скрит текст:
   Мъката на краля

Останах сам – съдбата на войника
победа пирова, ирония велика
захвърлих меча си, очуканата броня
на бойното поле оставих мъртъв коня.

Седя с перо пред празен лист хартия
и пиша стихове гнева си да надвия
дано отдушник разумът намери,
че въздухът около мен трепери.

Победи бляскави - бокали празни
на суета отражения омразни
горчиви спомени - изгубени приятели
все лордове - герои и мечтатели!

Какво остана – земя във пламъци
порутени, с вдовици пълни замъци
една корона, извършен грях
и чест събрана в шепа прах!

# 18
Разбира се, една от причините поредицата "Песен за огън и лед" да е толкова успешна и харесвана, е фактът че Джордж Р.Р. Мартин е успял да създаде много достоверни герои, плътни, истински, със своите добри и лоши черти, силни и слаби страни.
В този ред на мисли да поясня защо виждам Денерис по-скоро като (бъдещ) злодей - през по-голямата част от поредицата нещата, които се случват около нея, ги виждаме единствено през нейната гледна точка, едва в края на "Танц на дракони" имаме възможност да видим Денерис отстрани, и то от много пристрастен герой. Както беше писано по-горе, Денерис с нищо не се различава от топ уестеровските си врагове - тя е узурпатор, тръгна да завладява градове и народи с напълно чужда за нея култура и да се опита да ги подчини на собствените си възгледи и ценности. Така излиза, че тя дори е още по-голям узурпатор, тъй като Робърт/Джофри/Томен не налагат чужди разбирания на хората, живеещи в Седемте кралства. Това че имаме почти постоянно нейната гледна точка, позволява дълбоко да се вникне в линията ѝ на разсъждение, и е ясно - в нея съществува вътрешният конфликт.  Но това, което ме навежда на мисълта, че тя ще се промени из основи, е именно последната ѝ глава и видението с Куейт, за пореден път ѝ се припомня посланието на думите на нейния дом: Огън и кръв (не знам дали са така преведени официално на български).
Та, нищо добро според мен няма да излезе от огън и кръв.  Whistling

# 19
Цитат
Сънувах един чиляк без лице, чакаше на един мост, дето се клатеше и люшкаше. На рамото му беше кацнала удавена врана, а от крилата й висяха водорасли
Безлик и Юрон Грейджой

# 20
  • Варна
От къде е цитата?

# 21
Вихър от мечове, глава 22, Аря IV

# 22
Благодаря за темата!

Фенарт на Уинтерфел от зелените сънища на Бран
Скрит текст:

"The smoke and ash clouded his eyes, and in the sky he saw a great winged snake whose roar was a river of flame. He bared his teeth, but then the snake was gone. Behind the cliffs tall fires were eating up the skies."

Фантастичен фен арт!
Цитатът е от началото на последната глава на Бран в Сблъсък.

# 23
  • Варна
Вихър от мечове, глава 22, Аря IV
Признавам основателността на твърдението!

# 24
  • Варна
Предлагам анкета: Домашните любимци на Джон :
1. Мъртъв е, няма любимци
2. Дух е мъртъв, няма други
3. Получава дракон от Денерис, кой?
4. Събужда леден дракон
5. Друго, какво?
6. Сам се връща.Simple Smile)))

# 25
  • Варна
Честно казано не ми пука за домашните любимци, но и не схващам идеята на анкетата. Какъв е въпроса?

# 26
Предлагам анкета, не помня дали е имало, за Аря. Какво ще се случи с нея след убийството? Безлики те ще я изгонят, ще й наложат наказание, но ще продължи обучението, сама ще избяга и нещо. Друго.

# 27

Фенарт на Уинтерфел от зелените сънища на Бран
Скрит текст:

Още едно предложение:

Драконът от видението на Бран е:

1. Джон, който се връща в Зимен хребет
2. Дрогон
3. Дракон от подземията на ЗХ.
4. Друг член на род Таргариен
5. Друго

А можем да добавм и още.
Не помня да сме обсъждали това видение.

"The smoke and ash clouded his eyes, and in the sky he saw a great winged snake whose roar was a river of flame. He bared his teeth, but then the snake was gone. Behind the cliffs tall fires were eating up the skies."

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 09:45 от Deziderata

# 28
Цитат ще сложиш ли? Може и на английски, даже е по-добре
Видях, извинявай.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 15:25 от Mrs. Swift-Kloss

# 29

Общи условия

Активация на акаунт