Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 265
  • 702
  •   1
Отговори
# 555
Пейдж, пътувам до София, но заради конкретния лекар. Просто е запознат с цялата ми история и той ме оперира. В Бургас съм ходила само при В. Димитров преди време. Друг не знам дали има колпоскоп тук. Но след последния гаф на местните гинеколози съм решила вече и за профилактичните да пътувам.

# 556
А има ли нужда от колпоскоп ,когато цитонамазката е 2б и всички високорискови типове ЧПВ са отрицателни?
ivss в Бургас само Димитров ли препоръчваш за гледане на колпоскоп и дали разбира от това?

# 557
Вестина , въпрос на личен избор. Аз за себе си съм решила, че ще го правя профилактично веднъж в годината, защото съм имала проблем и ме е страх. Но при резултат ПАП 1и 2 не мисля, че е задължителен. И от излишна паника няма нужда.  Peace
Не ме разбирайте погрешно. Възмущението ми е само за случаите когато има индикации за проблем, притеснителен резултат от цитонамазка, а не се споменава като етап от изследванията. При положение, че е рутинна процедура.
 За Димитров, не знам какво да кажа. Отидох при него, защото тогава само за него ми казаха, че има. За колпоскопия е ОК.

# 558
ivss, благодаря! Вече от няколко месеца съм постоянно в някакви филми заради това, че изгорих раничката си само с направена цитонамазка,  без колпоскоп и затова утре реших да си запиша час при Димитров. И цитонамазка ще си пусна пак. Зная, че и това многократно е коментирано сигурно, но ще попитам пак. Февруари ми е горена раничката. Вече мога ли да си пусна пак цитонамазка?  Има ли значение кога се прави цитонамазката, в кой ден от цикъла?

ivss, четох че Димитров прави течнобазирани цитонамазки, като с куриер ги праща до Геника в София. Дали още е така?

# 559
  • Бургас
ivss, четох че Димитров прави течнобазирани цитонамазки, като с куриер ги праща до Геника в София. Дали още е така?
Да, мисля, че прави, наскоро някой каза, че е пращал.
Друг е въпросът дали не се "скапва" материалът при транспортирането и т.н. и до колко е достоверен след това... Някой знае ли, може ли да разясни, разправянето с куриери, транспортът и всичко останало променят ли качеството на направеното изследване, възможно ли е да променят резултата по някакъв начин?

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 00:44 от Мон...

# 560
Момичета коя група ви беше цитонамазката преди конизацията, защото на мен доктора след прегледа с колпоскоп ми каза да се готвя за конизация, но сега ми излезе цитонамазката и е 2 група и се чудя дали ще ми се размине конизацията а при доктора ще ходя чак другата седмица

# 561
  • Бургас

Димитров взима ТБ цитонамазка, а ти сама си я носиш, в Лина-Бургас също изследват, но аз им нямам доверие, аз лично пращам с куриер до Геника, за един ден пристига и получаваш СМС,  няма никакви проблеми, вече три пъти пращам така, 40 лева слагаш в плика и си пишеш на листче име, ЕГН и тел.номер

# 562
Момичета, кажете нормално ли е след месеци с гъбички и какви ли не лечения, аз отново да нямам чиста микробиология?  Sad
Резултатът е следния - епителни клетки, единични лактобацили, кандида глабрата масово.
Просто ще се гръмна вече! Абсолютно нищо не помага като лекарства и лактобацили също не помагат.
Външно няма нищо, при гинекологичен преглед не се установи нищо нередно, моите симптоми в момента са само лек сърбеж от време на време. Нямам бяло течение.
Имунитет - нормален за мен, не съм подложена на стрес, нося само памучно бельо, мия се с лактацид, пера и гладя...

# 563
Момичета, при пълна упойка за конизация, кога ви тестваха за алергии? Аз си знам, че съм алергична към Нивалин и когато бях по дпълна за операция на киста, ме караха три дни предварително да пия противоалергични хапчета. Сега се чудя да звънна ли на сестрата да я питам дали и сега да ги купя, защото ме искат ден преди операцията?

# 564
izgariashtata, мен и при конизацията и при операцията ме тестваха деня преди интервенцията. Ако си знаеш, че си алергична, най-добре се обади.
Пейдж, отговорили са ти вече, аз при Димитров не съм правила течно базирана, но оставам с впечатление напоследък, че масово всички започнаха да правят такава. Не съм имала проблем с изпращането в Геника. На приятелка пък от там й се обадиха да й кажат, че материалът е негоден за изследване. Т.е. те предупреждават, ако има проблем  Peace
Пропуснах да кажа - цитонамазка се прави в първите чисти дни от цикъла. Коментирано е многократно, но и от опита ми след всички простотии, през които минах, за всички изследвания и манипулации важи да е в първите чисти дни.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 12:20 от ivss

# 565
Китикат, глюкоза и инсулин изследвала ли си? Консумираш ли много тестяно, захари?

# 566
  • София
Момичета, при пълна упойка за конизация, кога ви тестваха за алергии? Аз си знам, че съм алергична към Нивалин и когато бях по дпълна за операция на киста, ме караха три дни предварително да пия противоалергични хапчета. Сега се чудя да звънна ли на сестрата да я питам дали и сега да ги купя, защото ме искат ден преди операцията?

Аз съм алергична към някои упойки. Интересното е, че всеки път са различни. Задължително минавам предоперативна подготовка с лекарства.

# 567
  • Бургас
за изпращането до Геника да споделя - миналата година 2 пъти пращах с Еконт без проблем от Бургас до София, последният път този месец един техен служител  отказа да вземе пратката, щото на опаковката на контейнерчето имало нарисуван череп и това означавало, че вътре има отрова  #2gunfire отидох в пощата с Булпост го взеха без проблем, обаче цяла седмица не получих СМС от Геника и като отидох да попитам какво става в пощата звъннаха до София и се оказа, че пратката още не е доставена, уж куриерът бил ходил, не намерил никого и залепил съобщение.... кога е ходил и къде не знам, те работят до 19ч., странна работа....та вдигнах скандал и още следобед явно е ходил отново и получих СМС от Геника, та цялата одисея по транспортиране отне точно 7 дни и въпреки това резултатът излезе и материалът е бил задоволителен

# 568
Китикат, глюкоза и инсулин изследвала ли си? Консумираш ли много тестяно, захари?
Да, изследвала съм, няма отклонения. За тестото и сладкото не съм ги изключила напълно, но не прекалявам с тях. Нямам наднормено тегло, нито съм слаба, в границата на нормалното съм.

# 569
  • София
Да, изследвала съм, няма отклонения. За тестото и сладкото не съм ги изключила напълно, но не прекалявам с тях. Нямам наднормено тегло, нито съм слаба, в границата на нормалното съм.

А картофи, ориз, плодове консумираш ли?
Опитай да ограничиш до минимум всички въглехидрати. Да останат само зеленчуци и то нескорбялни.

Общи условия

Активация на акаунт