Бригада Нов дом

• 134 285
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Браво на тази жена. Само тя си знае как се справя. Искам да изразя възхищението си от това как е възпитала децата си. Такова будно и умно 9-годишно момиченце рядко съм виждала (начин на изказване, речник, поведение, разсъждение). Дано скоро да имат по-светли и щастливи дни.

# 121
  • София-Велинград
Така ,Не се сърди човече,нейните деца когато посещаваха детската градина бяха 1во и 2 ро ,тъй като баткото беше над 18,и се води отделен член на семейството.В една група бяха с моето дете,4 години,мисля знам кога и как е плащала.Малкият ми син е трето дете,но съм плащам цяла такса градина.Тъй като големият ми син е на 19,а дъщеря ми е на 9 и е на училище не на градина,трето не трето дете,за детската градина той се води втори единствено посещаващо  такова заведение ,и си плащам пълна такса.Не обичам да пиша и да се обяснявам,не мислех да разкажа и сега,но знам нещата ,и се ядосах.Аз добре знам на какво са се радвали тези деца,това за което за нашите е даденост.Повече няма да пиша и споря,винаги ще се намери някои да търси под вола тела.....

# 122
Според мен полемика се получи, защото имаше разлика между двете семейства.
От монтиране на кадри или не - второто ми се сториха по-отчаяни.
Много ми стана мъчно, когато майката каза "Аз приключих с мечтите".
Между двете майки обаче има една съществена разлика, първата е здрава.
Мисля, че всекидневна болка ще скапе мотивацията и мерака на всеки.
Скрит текст:
Като каза 2 градуса зимата се сещам за една зима, която прекарах без отопление 8/9 градуса, лежиш завит, гушкаш бутилка с топла вода и не ти се прави абсолютно нищо, в банята е такъв кучи студ, че гледаш да изчезнеш оттам веднага след като си свършиш работата  cold

Все пак си мисля, че нова дограма, външна изолация и изолация на тавана с вата трябваше да са първите неща в ремонта. Също не ми хареса как изхвърляха мебели.   

# 123
  • София-Велинград
И да допълня отново-такса детска градина за двете деца 120 лв ,по 60 на дете.За вторият близнак -25%,прави точно 100лв-приех ,че съм казала лъжа и това никак не ми хареса .
Алкарин,те дограма имат,целият апартамент с е нова дограма,една от фирмите която чистеше Милена ,и която и и сложи плочките старите в банята и помогна да я смени .

# 124
  • София
Е, в бг-мама винаги ще се намери някой, който да обясни, че това, което си видял-направил-преживял не е точно така. Много от хората, изпаднали в такова положение като описаното имат нужда от много малко помощ - най-често нематериална, за да се оправят. В тази история ми се струва много по-важно, че майката се е вдигнала на крака (образно) и е успяла да прибере децата при себе си. Защото другото е да бъдат отглеждани и премятани в центрове за настаняване, ДДЛРГ-та и там не е ясно какво точно може да им се случи. Особено сега с реформирането на системата. Или ако са при баща си - вместо нов дом да ги прочетем в криминалната хроника. ССФ не вярва, но насилието в семейството не е нещо, от което лесно може да се отървеш.

# 125
И да допълня отново-такса детска градина за двете деца 120 лв ,по 60 на дете.За вторият близнак -25%,прави точно 100лв-приех ,че съм казала лъжа и това никак не ми хареса .
Не казвам, че си казала лъжа, а вероятно е станала някаква грешка и е било за друго.
- 1-во дете в семейството - голямото момче.
- 2-ро дете в семейството (единия близнак): плаща 25% от такса 60 лв., т.е. 15 лв./месец.
- 3-то в семейството (другия близнак): напълно освободено от такса, 0 лв.
Общо: 15 лв.

Жената е изстрадала много и физически, и психически. Въобще не омаловажавам това. Държавата не прави кой знае какво за такива семейства, но таксите за градините са едно от големите облекчения, затова направих уточнението.
Имала е и невероятен късмет за жилището, направо ме обнадеждават такива случаи, че има надежда за социалната ни политика!

Снощи се бях сетила - защо няма вода и парно в блока? Заредиха им бойлер - ок, обаче радиаторите... това е много скъпо отопление, как ще си плащат сметките  Confused

# 126
  • Тра-ла-ла
обаче радиаторите... това е много скъпо отопление, как ще си плащат сметките  Confused
Бяха им купили радиоатори на ток Peace Което не знам дали излиза по-евтино

# 127
Да, да, точно за тези радиатори писах - възможно най-скъпото отопление  ooooh!
Затова май наистина ще излезе, че каквото са им отпуснали от магазините за реклама - това слагат, а не каквото ще им помогне.

# 128
  • София-Велинград
Не се сърди човече,когато детето ти стане пълнолетно и навърши 18 години,дори и да живее с теб в едно жилище,по закон то си е отделно семейство.Както казах моят син е на 19 ,студент 1ва година и не ми се брои за син,нито пред градината нито където и да е.Дъщеря ми става 1 во дете,тя обаче е в училище ,и третото ми дете,което е в градина на три си се види пред градината 1во дете,и си е цяла такса за него.Нямам никакво облекчение за това.Работя в СО и знам ,какво ми се полага по закон.При нея Ангел е пълнолетен,Ани и се брои като първо дете посещаващо градина ,Пепи втори и ползва 20 лв отстъпка.В блока има топла вода има и парно,тя просто е получила апартамента без радиатори ,и без топла вода.както казах това жилище не и е от община Люлин ,а от СО ,води се дълбок резерв на общината.

# 129
Ангел сега е на 22 г., поне така го показаха в предаването. Те са 3-ти клас. Т.е. когато са били на градина не е бил пълнолетен, само 4-та група, но пък в училищата е безплатно, не е била принудена да плаща никаква такса.
...В блока има топла вода има и парно,тя просто е получила апартамента без радиатори ,и без топла вода.както казах това жилище не и е от община Люлин ,а от СО ,води се дълбок резерв на общината.
И в нашия блок има общинско на 1-вия етаж, но си има топла вода, ако я отрежат хората нагоре няма да имат. Вероятно може да се изгради отделна система, но пък Общината да хвърля пари за подобно нещо  Rolling Eyes по служебни поводи и доста други общински съм виждала, но всички са си с топла, ако има във входа, затова ми стана странно.
Както и да е, мисълта ми е, че сега токът им ще е поне 200 лв., тези от предаването това го спестиха, играейки го добрите самаряни...

# 130
  • София-Велинград
Аз  спирам да пиша и да адвокатствам,забравям че в този форум всички са знаещи ,можещи и богати.Преди време пишех доста,но микроклимата беше друг.

# 131
относно първото предаване - хубава работа ама.. този бокс - няма къде да се готви в него - да бяха махнали пералнята в коридора, че да има малко работна площ - и какъв абсорбатор - можеха да сложат телескопичен за да се ползва шкафа над него.. неефектвен е този бокс, неудобен.

Водещата - много лигава, а нищо не прави...

и аз искам да чуя малко повече обяснения къде точно какво се прави и защо.

В оригиналното предаване сякаш повече строителните дейности дават, а тук наблягат много на мелодрамата и не остава време за строителството

# 132
В оригиналното предаване сякаш повече строителните дейности дават, а тук наблягат много на мелодрамата и не остава време за строителството
Точно това и на мен не ми харесва. Особено пък преиграването с болното момче  ooooh!
Скрит текст:
Аз  спирам да пиша и да адвокатствам,забравям че в този форум всички са знаещи ,можещи и богати.Преди време пишех доста,но микроклимата беше друг.
Напротив, тук пишат обикновени хора, които живеят в същия квартал, децата им са били в същите детски градини, и сега са в същото училище, затова и сме наясно какво точно се плаща и какво не. Нищо лошо не съм казала за жената Peace

# 133
  • София
Не във всички блокове с общински жилища има парно и топла вода. Аз съм живяла под наем в такова и нямаше. Беше направена системата, но не бяха сложени радиатори, не беше пуснато парно и жилищата в съответния блок и досега не са включени към ТЕЦ. Тръбите си стоят.

Нова ТВ си го рекламират предаването като социален проект, а не като строително предаване.

# 134
Предаването е по БТВ, не по Нова.

Общи условия

Активация на акаунт