MasterChef България - сезон II (14.03. - 20.03.2016г.)

• 45 573
  • 457
  •   1
Отговори
# 330
Дядо хаджия, Севда за него е единствена,прекрасна,неповторима и уникална - това така и трябва да бъде. Но не може при всяка критика за нея да се реагира.Не всеки ще я харесва.
И аз за моя съпруг съм единствена ,но това не означава,че всички останали трябва да са на неговото мнение.

Никой не карам да е на моето мнение.И досега съм писал за калмари,Френч рак и Милена.

# 331
  • София
Близките хора на състезателите е добре да не четат много форумите и социалните мрежи, а още повече да влизат в дебати с пишещите. Това е много натоварващо, а често се оказва кауза пердута. Няма как всички да харесват даден участник, а не липсват понякога и много жлъчни коментари.

# 332
  • Майничка
...Риск от изгаряне няма,защото Френч рак НЕ СЕ РЕЖЕ НИКОГА.Сега питайте и какво е Френч рак и защо не се реже.
Vobis, менюто на отбора беше агнешки котлети, не каре, което да се реже пред клиента. В отборната битка, за разлика от индивидуалните изпълнения, важи правилото "целта оправдава средствата".

# 333
vobiss, точно в предишния Мастършев, някой от участниците, дали не беше Стефан, показа че и с нарязан нещата могат да се получат. За изненада на шефовете.  Mr. Green
Ти и без мигач можеш да завиеш, но не означава,че не е грешка(нарушение).

И кой решава кое е грешка и кое не?Да не би да има някаква организация която пише правила при готвене?Ако съдим по твоя пример трябва и кулинарна полиция да има за да санкционират кулинарните нарушения.Хайде стига.Това е готвене а не математика.Едно и също нещо може да се сготви по различен начин.Когато ми поднесат някакво ястие за мен ще е важно какво е на вкус и как изглежда, а не как точно е сготвено.Миналата година имаше пример че се получава вкусно и когато са нарязани.

# 334
Гледах на запис снощи.
Отборната игра - добро разпределение на Георги на ролите. Може и да ги е хванала малко паника, но все пак е първо групово състезание - справиха се. Без Събин - този чичо е да си седи в кварталната кръчма и да си готви кюфтета на скара на спокойствие. Абсолютно безотговорно поведение към отбора. Може и да не можеше да накара картофите да се варят по-бързо, но съм убедена че е имало все какво нещо друго да се свърши, а не да седи и да бае на водата да заври. За Димитрия и пльосването на пататника, няма да говоря - и тя е от прехвалените готвачки, но все още не доказали се.
Цветелина издъни отбора си, както вече правилно казахте. Самочувствието й, подплатено с очевидно недостатъчни знания за кухнята, изпратиха 11 души на елиминации. Отгоре на това спаси "вечната жертва" Севда, само защото последната не спира да реве и да се държи все едно я водят на заколение. Манекенката и тя със златната клетка - абсолютно неадекватна. Общо взето тези двете ме дразнят повече и от Цветелина - едната реве и разчита на съчувствие, другата на хубавата си физиономия. Калоян и Любо единствени се държаха нормално снощи в червения отбор.  

Калмари готвя и не е кой знае каква философия да ги изчистиш и да не ги направиш на гума. Достатъчно е да чукнеш в нета и има поне 50 съвета как да не станат жилави. Но е по-лесно да се оправдаваш, че никога не си ги готвил (така Диляна миналата година). Браво на Милена, че рискува алергията си.

И пак да си кажа - за мен нивото тази година е в пъти по-ниско от предишната. Тук са наистина home cooks, личи си че не познават огромна част от продуктите, не знаят основни техники, нямат набор от рецепти в главата си. Ястията им са семпли, презентациите неизпипани. Но и задачките са доста по-простички от миналата година - пататници, калмарчета, нищо сложно. Може да са им отрязали бюджета и да нямат пари за качествени и по-екзотични продукти.

# 335
Добро утро.
И според мен снощи Моника отпадна заслужено.Наистина го харесвах това момиче още от кастинга ,но си беше за отпадане
Синия отбор се справиха определено по добре
Дали червения отбори можеше да нареже котлетите - може би това беше по правилно ,но командирката не искаше да чуе друго мнение освен нейното и се съмнявам че би приела такова решение
Любо и Калоян се раздадоха и двамата но не успяха

Севда-хубава е жената , умее да готви но наистина не я виждам изправена на стрес тест или на елиминации с чинията пред журито.Не може още преди някой от шефовете да си е отворил устата за да се изкаже/без да знаеш дали е добро или не/ тя вече да подсмърча
Всички са подложени на стрес и напрежение.И както виждам така както повечето симпатизирахме на Севда сега това плачливо ,жертвено поведение започва да ни дразни
Дали няма да подразни и шефовете и другите играчи

# 336
  • София
Някакво напрежение цари в темата  Laughing

На мен епизода ми беше много интересен, точно в отборните игри се виждат най-добре храктерите.
Харесаха ми капитаните, с това че се бориха с отбора си, особено Цвета въпреки имунитета си искаше нейният отбор да победи. Друг е въпросът, че не й се получи- не търпи чуждо мнение, иска да е лидер, но няма необходимите умения. Георги от друга страна добре си организира отбора, слушаше ги и се опитваше да ги контролира. Събин категорично вече не ми харесва, много несериозно подходи и с това изнерви отбора си.
Много харесвам Елизабет и кулинарните й познания, вече няколко пъти я чувам да споделя, че е била "Отчаяна съпруга" и това е нейният шанс да направи нещо различно, дано да успее.
Калоян е другият човек на когото симпатизирам все повече, също има много добри познания и смятам, че ще виждаме много добри неща и от него.

Ох, мога и за другите да пиша, ама стана много дълго, последно искам само да кажа за Моника, че напълно заслужено отпадна, което заподозрях от коментарите й за странната риба, която приготви. Винаги отпадналите участници държат да се обяснява:
Скрит текст:
15 март в 22:34 ·
Момента в който и професионалистите не знаят някой начин на готвене и решават, че ВСИЧКО е сурово. Нямаше да стигна до 16те ако всичко правех така живо и сурово

"Адски е забавно!!!"

# 337
Скрит текст:
Вярно, че Цвета е новата Нордел, но някак не успява така да ме издразни, поне не и за сега.
Иначе Севда ми е дразнител номер 1. Едвам издържам почти разреваната и физиономия, че освен това се оказа и супер злобна  Sick
Евала на жената с алергията /не и запомних името/, рискува за да остане, показа колко сериозно приема участието си.
Събин като че ли се беше вцепенил, аз в началото си помислих, че му е зле нещо. Не мога да си обясня поведението му.
За 20 години с нея само това не бях разбрал, че Севда е злобна ти как разбра?
Миналият сезон имаше една участничка, която пишеше и тук, за да иска обяснения за негативното мнение на съфорумците за нея. Не прави същата грешка и ти.  Peace

# 338
Нормално е според мен да се почне от по-прости неща за готвене.
Дали е сложно или не приготвянето на калмарите- в една кухня винаги нещо може да се обърка, дори и ястия, които приготвяте често не ви ли се е случвало някой път да не ви се получат- на мен да.
Това с Елизабет съм го пропуснала за отчаяната съпруга- сега ми стане смешно- на 24 години кариера имала ,брак, дете, пък кога успя и отчаяна съпруга да стане- прекалила е малко със сериалите.

П.с Съгласна съм тук някой писа, че критериите за оценяване са неясни и се вижда как сценаристите изтъкват едни участници пред други

# 339
  • София
Забелязахте ли, че калмарите ги готвиха по рецепта на Хепи  Laughing Сериозно са инвестирали в реклама, започнаха да ми изскачат от всякъде.

# 340
Аз не разбрах как направиха панировката на калмарите.

# 341
Добре де, вчера на отборната игра приготвяха двустепенно меню. Папатниците ги прави Събин, месото го пече Любо, другите какво правиха един час, че Любо остана сам с това месо? И как точно за 1 час се изпече толкова малко?
Севда им каза, още в началото, че месото трябва да го изпекът много добре. За шефовете може сурово, но още от предния сезон всички гости мрънкаха за това и отбора губеше. Цвета май затова я спаси.

# 342
Добре де, вчера на отборната игра приготвяха двустепенно меню. Папатниците ги прави Събин, месото го пече Любо, другите какво правиха един час, че Любо остана сам с това месо? И как точно за 1 час се изпече толкова малко?
Севда им каза, още в началото, че месото трябва да го изпекът много добре. За шефовете може сурово, но още от предния сезон всички гости мрънкаха за това и отбора губеше. Цвета май затова я спаси.

В синия отбор нещата бяха добре разпределени
Докато в червения ,Любо правеше месото ,Калоян правеше предястието и после само той отиде да помага на Любо,защото почти нямаха време да нарежат месото
Не знам Цвета защо спаси Севда .Наистина ми е загадка.Трябваше да спаси Любо или Калоян защото те наистина се раздадоха.Но тя реши да е Севда.Не знам защо

# 343
Като цяло аз пък съм на мнение, че миналогодишните участници като че ли бяха по-добри, някак по-интересни. За сега Любо си остава моят фаворит, харесва ми и храната, която приготвя, и поведението, което демонстрира в предаването. Доста от участниците откровено ми простеят, а и аз съм доста придирчив зрител. Не ми допада постоянно реване /ред сълзи и сополи/, самохвалство или набедена хубост. Иска ми се да видя по-креативно готвене, по-скоро апетитни, а не красиви чинии.
Ще видим как ще се развие предаването в следващите седмици.
Иначе според мен днес отпадна правилният участник.

С подчертаното съм напълно съгласна. По-добре няма как да го кажа.
До този момент не съм видяла нещо в чиниите, което да искам да приготвя и да опитам - освен десертите на Мая.
А, аз не обичам сладко  Laughing

Калоян възвърна малко позициите си в моите очи. И в началото ми беше симпатичен, докато не започна да "мачка". Дано да се задържи във формата, според мен има какво да покаже  Peace

Моника, отпадна заслужено. Ред е на Събин, че и на Весела.

Цвета късмета и Севда са ми новите дразнители. Причините са като при всички останали.

Очаквам с нетърпение новата седмица  Peace

# 344
За да не реве... Ама тя и като я спасиха "наду гайдата" та не знам кво ще я правят от сега нататък....

Общи условия

Активация на акаунт