(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 564
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
По тази рецепта преди 2 години направих 20буркана чесън.Още си го ядем,защото аз направих многооо,но така разбрах ,че на втората година даже  по ни харесва.Само дето аз магданоз и копър не слагам,само чесън,оцет.
болни краставици
пак болни краставици
и още   ей това черното за пръв път го виждам тази година newsm78
Май този път няма да ми се размине пръскането с химия.Но ще изчакам няма да бързам.Сега ще чета и ще видим.На мен ми прилича повече на бактериен пригор,защото отдолу по листата няма лилаво и т.н.Но то реално знам ли утре може да има и под листата туй ти онуй ти.И черна въшка си имам по краставицата.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 21:15 от skela

# 601
Това е девисил , нали ?
Скрит текст:
За него разбрах , че расте голямо и трябва да го пресадя
Резене поникнало е -четох , че прави глави -трябва да го разсаждам  така ли ?
мирише на анасон , пък било копър  newsm78
Скрит текст:
Какво да го правя ?
Кориандър  и исоп
Скрит текст:
Тях какво да ги правя ? Колко растът  и как ? Могат ли да останат в спиралата или да им търся място и на тях някъде по градината ?

# 602
Имам само девисил, да, това е Hug. Става много високо , с дебели стъбла и на втората година има много стъбла , които са по-дебели от пръст. Много е ароматен и се суши или във фризера, но много е силен , едно листо е нужно за аромат на цяла манджа. Високо е над метър и широко колкото го оставиш. Горе долу, голяма роза. По някое време изсъхва и есента пак подкарва, като го орежа, общо взето все има зеленко из него да подкарва, не мръзне Peace

# 603
 Нашите краставички намаляват постепенно, охлювите им разказват играта. Преди дъждовете си направих разтвор на сода олио и веро - не си спомням дали тук писах. Пише в нета, че е срещу алтернария но предполагам, че ще действа срещу всички гъби.
  anisavd   Laughing , можеш рекорд да стигнеш по най-богато разнообразие на видове в твоята градинка . И аз сях кориандър, но и него за съжаление са харесали охлювите. Той май е нещо като магданоза.
  Рзенето или фенел, расте само определен вид на грудки. Той е нещо като целината, има за глава и за листа. Грудката върви в доматена яхния с пилешко. Миналата година и аз си бях садила, но моят излезе на шума. Стоя цяла зима в земята, та чак наскоро изкорених последните. Един комшия му викаше копър и често идваше да си къса, ама за какво го е ползвал не знам  Mr. Green

Днес ще ходя за нова пакетче краставички, че онова свърши и сега нямам с какво да заменям.

# 604
  • Перник
Краставиците на мъжа ми пораснаха за 2 дни, а тъкмо ги беше отписал.
Девисилът е страхотен за риба и специално за рибена чорба. След като опита, мъжът ми се отказа да го изкоренява, ама ми го съсипаха при строежа.  Sad Трябва да си насадя пак.

# 605
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
Всяка година все късно си садя лука. Тая година реших да се деля от ума си и сгреших.Масово мухата го е наплюла.Такова нещо никога не е ставало в Златията. Добре че оставих за една леха , та едва сега е никнал.Значи за да не се пръска трябва да си сади когато си се сади .Малко преди бостана.
С каквото и да пръскате ,пригора, аз си му казвам мана ,нищо няма да помогне.Майката му е махане на пострадалите листа и пръскане с това което написах. Обезателно да не забравяте листния тор,когато откраднете време , веднага пръскайте . Листния тор прави листата устойчиви при всякакви болести. .
Краднах време да си насея бостана. Дадоха ми един плосък боб шарен,кафяво и бяло,много едър ,  салатен , та го сложих в един ред. Тук някой предлагаше да купуваме колективно че бил скъп. Увивен е та го насадих с пуканките. Да не е тоя смилянския?Точно като един стар увивен ,  стар на баба  само че беше дребен.

anisavd ,
Сгрешила си с пипера.
Пипера иска огряване казах ,лехата трябва де широка 50 сми дъъълга.Ориентирай я на север-юг. Така чушките се огряват цял ден .от изгрев до залез.

Така както си го насадила, няма да се огрява.Все толкова дъски ще ти отидат за лехата.

Аз ви казвам на вас,но аз забравих единствено да си полея пипера с тютюнева вода и сега се коси. А съм го оставила отворен и е много мокър .

Миналата година не успях да си изсуша чушките , та за това тая година засях от селските на КокоМира.Тя е от Видинско, май някъде. НИКНАХА 100 ПРОЦЕНТА.
Магарешките уши не са толкова тесни както някой каза преди10-тина страници . Изглеждат така , защото са дълги към 25 см и повече. . Островърхи са , но баба ми ги беше кръстосала с някакви по тлъсти и стоеха с леко завъртян връх. ,и не само първия връз беше такъв а и последвалите.  
Влаинките имат и черна шипка , но тънкокора. Много е вкусна ,не чак толкова люта и дебелокора,
. като  черната шипка. Баба имаше такива чушлета ,пак бяха кръстоска , бяха дълги колкото палеца на ръката , но тях  съм загубила.Стелт ми даде такива,ама са  малко по дебелокори и по люти.

Охлювите ми изядоха дребните  хризамтеми
Слънцето пекна.Отивам да крада време .  

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 18:40 от rorik

# 606

rorik    Hug не съм сгрешила с посоките , при нас точно тук Дунава прави завой  и това е посоката север-юг  Laughing абе влашка му работа , всичко е сбъркано Joy   Това е вечния  спор от къде изгрява сутрин слънцето    hahaha  , е 50 те сантиметра ги удвоих  Laughing пък каквото стане , другите ще са по малки

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush слънчевия пригор си е изгаряне от слънцето, точно като при хората  Blush
няма нужда от пръскане  Peace

# 608

С една дума.всиЧко пръскайте  и лука и лозето и доматите  повтарям пак.
3 ЛЪЖИЦИ РИДОМИЛГОЛД, 1 КАПАЧКА  БИ 58 , 1 КАПАЧКА ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРОЗРАЧНИТЕ ЛИСТНА ТОР.
НА ЕДНА ПРЪСКАЧКА.   

Рорик това ли имаш предвид да пръскам на краставицата?

# 609
Пак да питам една пръскачка 10 литра ли е????

# 610
Много станахме градинарките (аз не мога да се нарека баш градинарка, но се уча) от Видин Simple Smile
Живея от много години във Варна, но скоро родителите ми бяха на гости и ме учиха как и с какво да обработвам градинката си по видински:). Дано тази година имам домати, че миналата се разболяха и нито един не успях да откъсна (загниваше от долу). Казаха ми, че трябва да ги пръскам, но аз се заинатих, че няма и ......  не откъснах нито един  ooooh!
Спанака ми върви добре, магданоза поникна тъкмо като бях решила, че мравките са ми отнесли семената и няма да го бъде, чесана ми е супер, насадих репички и моркови. Имам и подправки - майорна, джоджен и ягодова мента.
Мъжа ми засади годжи бери из целият двор  Joy ooooh!

# 611
  • на пъпа на Златията
Цитат на: rorik в пт, 06 май 2016, 22:06

С една дума.всиЧко пръскайте  и лука и лозето и доматите  повтарям пак.
3 ЛЪЖИЦИ РИДОМИЛГОЛД, 1 КАПАЧКА  БИ 58 , 1 КАПАЧКА ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРОЗРАЧНИТЕ ЛИСТНА ТОР.
НА ЕДНА ПРЪСКАЧКА.  

Рорик това ли имаш предвид да пръскам на краставицата?

ДА!  Така пръскам през цялата година .За листния торпише 2капачки,но първотопръскане е с една , защотолистата са по нежни.

Да пръскачката ми е 12 литра . Но и за 10 става . Ридомила е 2,5 лъжици, но не гори растенията , за това казвам 3 лъжици , като се има предвид  че препаратите са менте. -т.е по слаби.При второто, третото  пръскане заменям БИ 58 със Вазтак нов, защото има вече плодове.  така пръскам през годината 3 пъти всичко. Гроздето само още един път   за гниене.  

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 18:55 от rorik

# 612
 Joy
На  село е хубаво и интересно , все повече ми харесва Laughing
Онова малкото косматото -помощника дето ви го показах ....толкова лудо и откачено , какво и къде намери по двора хапе и носи , гони котките ...пантерката ми е на покрива на беседката
Скрит текст:
Скрит текст:
Вързах го ...и после милата дойде и хапва ...ако се загледате след саксийките с пипера декоративния ще я видите как хапва спокоино Laughing
Скрит текст:
А аз скоро ще бера ....тиквички и домати  Laughing
Скрит текст:
Скрит текст:
Цъфтят .... Heart Eyes Дано да бера де ... bowuu
http://media.snimka.bg/s1/5336/036916196.jpg?r=0
Скрит текст:

И грах и бакла ............ Laughing
Картофа и тиквичката ...помните ли ги ....в съдовете ..какви са станали само .... Shocked
Скрит текст:

насадих черита в саксийки
Скрит текст:
Салатките от високия парник които падна и вече не е висок ...отселяха ....може и салатки да ям  newsm78
Скрит текст:
На празното място съм насяла моркови ...лилави  #Crazy от Китай ...да видим дали ще поникнат .... Laughing

# 613

Реа  Hug събрахме се ....3 сме вече от Видин  аз , ти   и Еврила ( коренячки от Видин ,  вие вече   сте  избягали ) , но аз оставам  bowuu
Но ...не забравяйте , че Ментора на Северозапада е Рорик  Hug
Адмираций  за нея  ( следя я изкъсо  Sunglasses ) .....ние сме най добрите  от най добрите  Blush
Без да  се обиждат другите  Hug bouquet

# 614
Не се сърдим, най-добри сте ! Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт