(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 560
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  Аз съм половина видинчанка. Такива мили спомени имам от там. Лятото си ходим да ловим риба, а вечер обикаляме центъра и се забавляваме.
  Прекрасната Баба Вида

Ани, ти от къде се снабдяваш с тия странни зеленчуци?

# 616
Реа  Hug събрахме се ....3 сме вече от Видин  аз , ти   и Еврила ( коренячки от Видин ,  вие вече   сте  избягали ) , но аз оставам  bowuu
 bouquet

Мъжа ми минава с мотор през Видин днес и веднага се обадих на нашите да му подготвят да ми донеса - едри малини, капини и ягоди - разсад, ще ги бодна в градината па каквото стане, ама поне ще знам, че са си наши, дано да им хареса варненският климат Simple Smile
Вчера обикалях в Баумакс, ми то много видове ягоди гледах, но добре, че не взех....

# 617
Blush слънчевия пригор си е изгаряне от слънцето, точно като при хората  Blush
няма нужда от пръскане  Peace

Цитирам, защото се прескача и подкрепям...  Peace
Пригора не е мана, изгоряло от слънцето е (да не се бърка с бактериалния пригор обаче)... Дори и да не махате изгорелите листа няма да прихване и другите, а при липса на листна маса (ако растенията са още малки например) вероятно е по-добре да не се бърза да се обезлиства растението... Често ми се случва, докато растенията са още в парника или в горещото лято да изгори тук-там някое листо или плод...

Червен лук и чесън винаги садя през пролетта и дали от това или от чист късмет не съм имала наплюто от мухи, които се мотаят поне до април из луковите лехи...

Листен тор ползвам от зор... По това време на годината дъждовете задънват разсадените растения и обикновено пипера ми полилавява... Използвам Мастербленд с NPK 20-20-20 и микроелементи... След градушка също ползвам него... Дозите варират според фазите на развитие, големината на растенията и честотата на ползване, но затова са етикетите - да се четат...  Peace

# 618

евриала
хубав ни е града, но  напоследък обезлюдя ....само пенсионери  и ученици , младите хора избягаха  Sad
Пазарувам си от Алито , доставката до БГ е безплатна пратките  пристигат за 15-20 дена , и имат интересни  и перверзни неща , та искам да експериментирам Laughing
http://www.aliexpress.com/store/group/Vegetable/926922_506352235/1.html

# 619
Благодаря ти Ани! АЗ бях си намислила от ebay Uk да си поръчвам семена шалот и шарени моркови, но в али са много по-евтини, а и безплатна доставка. Чудя се само дали стоката отговаря на описанието си

# 620
  • Перник
Ани, поразгледах семената на китайците, ама гледам, че пише минимална поръчка 100 бр. примерно  newsm78

# 621
  • на пъпа на Златията
Стелт , виж и краставиците на снимката ,маньосани. И то много.
Вчера си видях лука.Също еманьосан. До сега не съм пръскала че Великден, Гергьовден , ама го изпуснах.
За това и казвам да пръска.

# 622
Момичета мъжете са творили два дни (  ситния оперирания е бил главен асистент) и са направили кокошкарник, ходили да проверя едномесечни ярки имало в "магазина " и искат утре да купуват, аз Тома неврни докато не знам как  точно се гледат не ми се ще , обаче никъде не откривам информация как се гледат , а там където знам че ще ми се подиграват не искам да се обадя да питам.Та приемам информация къде да чета и търся .

# 623
Следя темата на Алито във ФБ, масово са недоволни от семената на зеленчуците и цветята. Само предупреждавам Simple Smile

# 624
Да, рорик, при мана ще трябва да се пръска с... нещо си... Аз от снимките, пък и на живо не се наемам да поставям диагнози, защото ми е много сложно и симптомите много се припокриват... Листните въшки пренасят вирусни болести, които пък не се третират с нищо и от своя страна са огнище на зараза за другите растения (пак от болното на здравото трябва вектор)... За листните въшки бих опитала с масло от нийм и течен сапун... Опитвам се с такова да боря черна черешова, при резултат ще се похваля... И по моите краставици видях листна въшка, друг някакъв модел, зеленикава, но тя от раз умря от нийма и сапуна... Също краставиците пръскам по амика с обезмаслено прясно мляко и сода... Друго не мога да препоръчам, химия едва ли бих ползвала, предвид честотата на употреба (при болестно състояние) и карантинния срок - ми то няма кога да се бере, сори...

# 625
Котайските семена са руска рулетка, често са GMO/хибридни, но експериментите си заслужават, сп. мен. Кофтито е, че досега все попадам на търговци, не производители (те явно не излизат директно в алиекспрес) и по една или друга причина спират да продават семената. Интересен източник са украинците - имат какво ли не, но пък доставката е ужасно трудна за организиране. Sad

# 626
Като ви чета, май ще се върна към първоначалния си план и ще си поръчам нещата от UК.

# 627
Здравейте и от мен. Още една видинчанка, понастоящем живееща в Норвегия. Половин влайнка, но по- добрата половина Simple Smile.  Обикновено не пиша, но сега реших да се покажа при съгражданките.
Имам  общинска градинка от 50 кв.м. втора година. Аз съм доста назад с нещата. Тук е още студено- от 8 до 14-15 градуса е. Всичко ми е на ниво разсад, пикиран и не и чака в хола.
 Ще кача снимки тия дни.

# 628
stelt77 рецептата на амика съм записала,обаче как се изчисляваше 20%разтвор.В нета чета една част мляко и 10части вода.

# 629
20 % са 2 части нещо си- 8 части вода, 10% са една част нещото - 9 части вода....

Общи условия

Активация на акаунт