(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, Пролетен дъждец Hug. АЗ тъпча непрекъснато и мога да покрия семената ама то е все тая те пак си ги изравят, забелязах, че като намокря ги няма , та минавам на този вариант. Дано да никне по-скоро. И ще досявам , не е кой знае колко скъпа , аз и без това взех 2 кутии, според мен малко повече отколкото трябва. По 6 лв е не е края на света, няма да пръскам против мравки нека си живеят, ще ги черпя малко голяма работа Hug Hug. Мисля да посея утре пащърнак, не съм сяла досега, ще ми донесат семе. Нямам търпение да видя всичко израсло, много се радвам Heart Eyes Heart Eyes

# 91
  • в здрача
За райграс ли става дума? Какво ли не съм сяла, ама райграса се оказа сложна работа. Толкова не съм се уморявала. Чак се зачудих дали да не бяхме го оставили да се "самонасее" някаква трева, ама люлка, масичка, цветя по края, а отгоре лози - идилия... Голямо тъпкане трябва, бяхме взели на заем валяче за валиране, да не бягат семената. Беше доста топло си спомням и пак чакахме 2 седмици и чак след месец тичаха децата по него. Ама покрай люлката, хамака и под масичката райграса изчезна. Ама се отказах да досявам.

Само ястъка нагласихме в оранжерията. Там бяхме сложили за проба краставици - ни краставици, ни семе ... Избяга нещо... Пак сложихме няколко, не се отказваме, макар да е рано.

# 92
Ние го сяхме есента. Голямо подготвяне на почвата беше, ужас. Сега досявахме празните места. Точно преди три седмици някъде беше. Днес видях, че не е поникнал. Явно е студено. Щом минзухарите ми чак сега са цъфнали. Иначе сега не сме пръскали против мравки и бяха там семената.
 Видях, че малко репи и спанак са поникнали. Другите неща се крият.

# 93
Стигнах и аз да мога да се похваля с снимки .
Скрит текст:
Всичко е сято началото на февруари .
Този край до съседите е най- разработен , вчера изораха втори път още колко корени от жив плет извадихме и от лозето.... днес валя та до петък всичко ще се е захванало отново.Поръчах семена сутринта и в 17 ч се обадиха да потвърдя, утре ги пращат .Сега трябва да разуча кое кога се сее, мъжа ми пощуря кат му казах какво смятам да отглеждам Simple Smile

# 94
Ех, че хубаво беше вчера. Нищо, че днес всичко ме боли...  Rolling Eyes Най-сетне остана време да се доберем до дворчето ни извън града. Едно прекрасно птиченце  ми правеше компания докато работех.  Crazy Разчистих си едно местенце и си насях спанак, фелдсалат, рукола, копър, магданоз, босилек, риган, мащерка. Хвърлих и семена от зелена салата. Знам, че се прави на разсади, но като съм начинаещ градинар не успях да се организирам навреме. Може от пазара да си купя разсадчета и да бучна допълнително, защото не вярвам от семенца направо в градината да се получи някаква зелена салата.  newsm78

Май и ние ще търсим уред против сляпо куче. От всичките ми пролетни цветя, които садих есента, са изникнали само два зюмбюла. Вчера не се стърпях и разрових да видя какво се случва - не открих нито една луковица там, където съм садила. Изчезнали са.  Rolling Eyes

Мисля, че наоколо живее пор.
Всъщност животното си живееше преспокойно на тавана на нашата къща. Докато не я купихме миналото лято и не ремонтирахме покрива. Майсторите откриха под покрива струпана слама и купчини с изпражнения. Из целия двор намирах черупки от яйца и ми казаха, че това е пор.
Вчера  отново видях черупки вече извън нашия двор. В края на селото сме и след нашата къща има поле с лавандула и гора.

Има ли нещо по-специално за поровете, което трябва да знам?!
Отвън край оградата имаме струпани от ремонтите отпадъци и изрязани клони, които се каним да изхвърлим. Дали е възможно някое животно да си е спретнало там дом?!?!?!

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 09:56 от utro77

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тази сутрин засях салатките, които май не са салатки  Blush семенцата не са каквито си ги спомням  Blush
и онова, дето го мислих за рукола, май не е рукола  Blush изненади отвсякъде  Blush Blush

ето такива са, ако ги разпознае някой да помага  Hug

# 96
На втората снимка ми прилича на Фелдсалат.

https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D1%81%D0 … KHVIWBQUQ_AUIBigB

# 97
тази сутрин засях салатките, които май не са салатки  Blush семенцата не са каквито си ги спомням  Blush
и онова, дето го мислих за рукола, май не е рукола  Blush изненади отвсякъде  Blush Blush

ето такива са, ако ги разпознае някой да помага  Hug

първото е ендивия,  а второто е корн салата /царевична салата/ . Ендивията ми горчи на мен. Не съм ги отглеждала-просто това пише на картинките и с малкото словенски,който знам...
http://www.semenarna.si/podrobnosti-artikla-solatnice/category/e … cichorium-endivia

http://www.agroklub.com/sortna-lista/povrce/matovilac-184/

# 98
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря и на двете  Hug
  Hug много сте бързи   Hug
аз ги купих от любопитство и като гледам, съвсем съм объркала видовете  Blush "салатата" се оказа цикория, а "руколата" - салата  Crazy
ще проверя кое как е на вкус и ще докладвам   Hug

# 99
Ей такова соларно  нещо мисля да си купя    http://iskambg.com/stoki-za-doma-bita/1019-ultrazvukov-ured-protiv-vlechugi.html

Миналата година някой тук беше казал ,че е доволен,но кое точно устройство беше?
Дайте мнение преди да съм купила Hug

Може пък да ми се получи примерно да си отгледам картоф Praynig

# 100
  • София
Имаме прекрасно , единствено диво дръвче и най-после успяхме да предположим, че е круша. Откъде да намеря спешно калеми круша? -можело все още да се присаждат, последен шанс.
За София.

Няма отделна тема за овощна градина Simple Smile

# 101
  • София/Варна
ЗаСлон според мен единствено от някой съсед или познат можеш да си намериш калеми.

Ние имаме само една много млада круша и още не е раждала, така че не мога да бъда от полза.

# 102
  • Перник
Питали сте дали фрезата върши работа за непрекопана градина - в неделя мъжът ми разора пътеката.  Crazy Чудесно му се получи. Вчера като се прибрах от работа докладва, че е насадил лук и чесън (лилав, испански, да видим дали изобщо ще поникне), засял марули и магданоз  Simple Smile
Аз засях рукола и розмарин и си посадих 2-те салвии, които поникнаха от цяло пакетче семена миналата година в градината. Засега са живи.

# 103
Аз да се пооплача. На  22 ф.  сяхме заедно домати и чушки, но единя сорт  пипер - селски, никакъв го няма. Чак днес успях да взема нови семена, сега съм ги наврял в мокар потник и утре ще ги садя. Много ме е яд, че пак закъсняхме. Трета година пипер няма да берем. Какво става не зная, все се мотаем. Много исках да взема хисарска капия, но не я намерих и си купих фамилия и слонско ухо. Жената в магазина каза, че първия е ранен, та може ида сколасаме с него. Другия за късен ще го гледаме ако оцелее като почнат маните есента. Първата година пак късно насадихме пипера и есента септември всичко изгни. Дано тази есен не е дъждовна и да можем да си приберем зарзавата!  Взех и два сорта малки чушлета - бели сладки и люти бели камбички. Изкуших се и със семена на ревен, някой отглеждал ли го е?

# 104
Ох, притеснявам се тези дъждове да не ми опропастиха насятите в неделя семена от спанак, салати, рукола, подправки - всичко се сее плитко и ... Има ли такава опасност???

Аз разсади на домати и пипер ще си купя от пазара. Ама още е рано, нали? Не съм виждала даже. Сякаш малко по-нататък се садят, доколкото съм забелязала от свекърва ми.
евриала, не може ли да си купиш готови разсади?!

Общи условия

Активация на акаунт