(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 655
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Куркума ,а аз семена купих за сибирски лук.Добре ,че спомена ,че бях ги забравила в колата.Ще ги извадя да ги ръсна и като поникнат ще мисля къде да ги садя.
Тазгодишният магданоз излезе.
Ние още не сме сменили найлона на оранжерията.Няма кой да изкопае основите за да сложим найлона.ММ е с дискова херния и аз не давам да пипа лопата,че до преди 20дни му опъваше крака.Точно вчера се сдърпахме,че искаше да хваща лопатата ,защото вече го хванаха карастанчовите да търси хора за копане и да няма.Няма безработица щом две седмици търсим и не можем да намерим,като имате предвид за пари с никой не сме говорили.Въобще не ги интересува колко пари даваш,те просто търсят по лесното.

# 151
Скела, за съжаление и аз имам същите наблюдения. Не две седмици, а от миналата година си търсим човек срещу заплащане, който да помага в градината. Имало бедност на село ли!! Друг път! Предпочитат да ядат само хляб и да лежат, отколкото да се размърдат. За няколко пъти намерихме човек от София да идва да работи, но от селото нъц.

# 152
По нашия край девисила е най-често използваната подправка. Съхранява се замразен. Изсушения няма такъв аромат.

⅞ ...and Happily Ever After, благодаря за съветите за пролетните луковици! За есенното засаждане ще му мисля вече!
Всъщност тия дни очаквам да получа няколко ириса германика за пролетно засаждане. Ама те май не са на луковици...  newsm78 Тях вече не искам да ги загубя. Специални видове са. Чакам ги от миналата есен да ги доставят.  Thinking

Вчера нагледах дворчето.
Разбира се от спанака, салатите и подправките, които сяхме миналата неделя, все още няма и следа. Предполагам е напълно нормално.

Най-сетне нахвърляхме и тревната смеска. Да видим сега дали ще успеем да си отгледаме трева.  Crazy
Въпреки че то такива прекрасни пролетни треви и цветя са наникнали, че направо ми беше жал да ги унищожавам. Но поне основния терен пред къщата трябва да ги затревим.

# 153
Купих си саксиийка сибирски лук и сега се чудя - в градината ли да го засея, или в сандък (50 л), за по-топличко. Опит, някой
Куркума, лука нека издържи още малко в саксията и после в градината. Моят най-после е надебелял. Чудесно се чувства в градината. Расте си както и всички други лукове. Ще засея още сибирски лук, но след месец сигурно.

# 154
  • на брега на Дунава
А кога се сеят семената за сибирския лук ?  newsm78 Имам пакетче семена ,но все отлагам .Май тази неделя трябва да ги посея .Мисля направо в градината ,че целия апартамент ми е в разсади на зеленчуци и цветя. Laughing
Алис ,
Всъщност тия дни очаквам да получа няколко ириса германика за пролетно засаждане. Ама те май не са на луковици...  newsm78 Тях вече не искам да ги загубя. Специални видове са. Чакам ги от миналата есен да ги доставят.  Thinking
Ирис германика са ризомни .И аз си поръчах .По принцип се садят през август.Но СС и МиМ Трейдинг ги продават сега.

# 155
Ирис германика са ризомни .И аз си поръчах .По принцип се садят през август.Но СС и МиМ Трейдинг ги продават сега.

Аз доколкото разучих има есенно и  пролетно засаждане. И не знам защо, но германика специално само за пролетно засаждане продават. Аз ги търся от миналата есен.

# 156
  • на брега на Дунава

Аз доколкото разучих има есенно и  пролетно засаждане. И не знам защо, но германика специално само за пролетно засаждане продават. Аз ги търся от миналата есен.
[/quote]

Много пъти съм садила пролет и винаги стават.Размествала съм ги по всяко време на годината и до сега не съм ги уморявала.Ти от къде си ги поръча.

# 157
Аз идвам с въпрос  Blush
иска ми се да имам и тиквички,но дали вече не е късно за тях? И другият ми въпрос е могат ли да са на гнезда? Понеже сме само двама  вкъщи и не ми трябват много коренчета,идеята ми е да направя 2-3 гнезда с по 2-3 семенца в тях  newsm78

Няма безработица щом две седмици търсим и не можем да намерим,като имате предвид за пари с никой не сме говорили.Въобще не ги интересува колко пари даваш,те просто търсят по лесното.
при нас е същото положение,за по-тежката работа,която не мога да свърша сама търсим все някой да му платим,но никой не се захваща  Tired
Имаме фреза и последният път един ми поиска 60 лв + цигари и храна  да фрезова с нея място от няма и 100 квадрата  Crazy не искам да кажа,че е лесна работа,но и не е толкова тежка за да ми искат толкова пари,все пак е за половин час работа  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 10:27 от veselka......

# 158
  • София/Варна
Веселка тиквички се сеят навън като се стопли, примерно началото на май. Иначе семената изгниват. Тиквичките се развиват много бързо и дават в общия случай много плод.
Ако искаш по-рано да плододават си насей в кофички сега и след месец ги изкарай навън и ги засади на постоянното им място.

# 159
Благодаря  bouquet
Ще изчакам  да се стопли и направо навън да ги засея .Щом стават бързо не си заслужава и тях да подмятам вкъщи,че станаха много кофички  Laughing
Понеже уж надписвах ,но май съм оплела разсада с доматите и не съм сигурна дали имам от розовите ,та вчера направих и още 20 кофички.Няма място да се разминем вкъщи от разсади,а аз уж като начинаещ градинар щях да започвам с по 10 коренчета   doh
Голяма краста се оказа това градинарстване  Laughing

# 160

Много пъти съм садила пролет и винаги стават.Размествала съм ги по всяко време на годината и до сега не съм ги уморявала.Ти от къде си ги поръча.
[/quote]

Поръчах от градински център Стрелиция, но есента търсих по всички сайтове и всички казваха, че германиката ще ги продават на пролет.

# 161
МХ, сибирския лук го сях в саксия и после в градината. Миналата година мъчих едни семена и накрая се оказаха стари. След като купих ново пакетче на друга фирма, поникнаха за 4-5 дни. Може би и навън щяха да се получат, но ми омръзна и ще пробвам директно навън тази година. Мисля, че трябва да се постопли, за да поникнат по-бързо. Сигурно ще покрия с найлон, за да се поддържа влагата. Ще пробвам и без найлон, ще реша в движение. Имам поникнали някакви лукове, но изобщо не помня каква е предисторията. Едни мънички, но дали е сибирски лук, дали са едни други, които пробно наръсих през есента, не помня, действала съм на емоция и не съм записала, нито запомнила. Все се каня да си записвам къде кога и какво сея, но засега се получава само за по-сериозни неща като домати, краставици и подобни.

# 162
На нашия сибирски лук тази година ще му е трета. Расте си навън в тенеке, май и двете години цъфтя - едни лилави цветчета. Режем си постоянно и той пак си никне.
 Какво е това германика , гугъл ми изкарва курсове по германски  Mr. Green ?
За какво се използва?
 В сандъчетата с пипера пръстта е мухлясала, но още вчера ги отвих. Рових от любопитство да видякакво става и гледам, че семчиците се пукнали в острата си част, но нищо няма излязло от дупката  newsm78. Минали са само 4 дни, а аз вече нямам търпение да тръгнат и да си ги гледам  newsm03

# 163
Куркума, истинско удоволствие е човек да чете постовете ти. Дори няма да ме е яд ако зеленията ми не поникне  Mr. Green

# 164
  • на брега на Дунава
Ериала ,ето това е ирис германика

Общи условия

Активация на акаунт