Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 333
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • София
В нашата градина  искат два пъти годишно профилащтичната карта.

Е как така? Профилактичен преглед се полага веднъж годишно според нашата педиатърка  newsm78

Зъбно никога не са ми искали  newsm78

Моите на практика имат някакви си 2 седмици прекъсване, така че минахме без изследвания.

# 496
  • shumen
На нас също зъбен не са ни искали.
Моя не е ходил един месец и освен ОЗБ друго не ни искаха.

# 497
  • Пловдив

Е как така? Профилактичен преглед се полага веднъж годишно според нашата педиатърка  newsm78
Според програма "Детско здравеопазване" на НЗОК, профилактичните прегледи за деца от 2 до 7 година възраст са 2 пъти годишно. Всяка година имат право и на чревни (1 път годишно)

Зъбен статус един път носихме в градината, но нито помня кога, нито по какъв повод го искаха

# 498
Майчета, до 15.09 не искат бележка за извиняване на отстъствията, нали? в четвърта група ще бъдем тази есен. Питам, защото в родния ми град градините започват нормално /по групи/ от 1-ви септември, а при нас от 12-ти или от 15-ти, не разбрах точно, та се замислих дали ще искат такава бележка за преди 15-ти септември  newsm78

п.п. И още нещо да питам, въпреки че не е по темата... Малката снощи беше сънувала някакъв кошмар, плачеше насън и я взех при нас без въобще да се събуди, продължавайки да плаче, сутринта на възглавницата й имаше кърваво петно, от нослето й беше потекла кръв.... чудя се дали е било от емоцията заради съня  Rolling Eyes В началото на лятото имаше също два такива случая, единия път си беше бъркала в нослето, а другия път беше след като преди да легне вечерта се беше притеснила, че беше направила една беля.... Досега не се е случвало преди това лято и малко се филмирам, честно казано.  Embarassed При вас случвало ли се е такова нещо?  Rolling Eyes

# 499
  • shumen
Мъниче,и аз знам,че 2 пъти годишно се полагат профилактични прегледи,а един път чревни.Ако детето не е ходило 2 месеца задължително се изискват чревни.
ex~des~ex~,може и слаби капиляри да са.

# 500
  • София
Майчета, до 15.09 не искат бележка за извиняване на отстъствията, нали? в четвърта група ще бъдем тази есен. Питам, защото в родния ми град градините започват нормално /по групи/ от 1-ви септември, а при нас от 12-ти или от 15-ти, не разбрах точно, та се замислих дали ще искат такава бележка за преди 15-ти септември  newsm78

Не е редно да искат за до 14.09. вкл.

Изненадахте ме с профилактиките. Ще питам пак  Whistling

# 501
  • ВАРНА-морето,сините вълни.

Зъбно никога не са ми искали  newsm78

Моите на практика имат някакви си 2 седмици прекъсване, така че минахме без изследвания.
Може да ти е чудно,но това е положението.Като сложат бележка на таблото,че трябва да носим проф.карта смееш ли да питаш ама защо пак ни искате.Слушаш и изпълняваш.

# 502
  • София
Пардон, дето се вика, ама аз пък питам. Понякога има смислено обяснение. Както например за документите за намаляване на таксата, дето ги искат при нас всяка година.

# 503
  • София
Здравейте! Може би е коментирано, но нямам време да чета назад. Имате ли идея чревните изследвания имаха ли срок, в смисъл дали трябва да ги правя непосредствено преди тръгване на детето на 15.09, т.е. дали трябва да ги правя да кажем на 12 или мога и по-рано?

# 504
  • София
Чревните са до 15 дни преди тръгването на детето,а кръвните до 7 дни.

# 505
  • Пловдив
кръвните могат да излязат и веднага, но за чревните трябват 5 (или 7 бяха newsm78) дни Peace Имайте го в предвид, като планирате сроковете Peace
Аз утре ще водя малката за чревни, а в понеделник ще ѝ пусна кръвните Whistling

# 506
  • София
В момента лабораториите са доста натоварени, така че питайте изрично, с пояснения кой ден ще дойдете. На нас една година ни се клеха, че ще станат за 5 дни и после изведнъж казаха "за 7", та се наложи да се обясняваме доста неприятно... Отделно с тия мацаници с отработванките и почивните дни  ooooh! ooooh! ooooh!

# 507
  • София
Чревните в Рамус излизат за 3 дни. В Цибалаб излизат в понеделник и в четвъртък в зависимост кога е даден материалът, така ми обясниха.

# 508
  • shumen
Чревните излизат за 3 дни при нас.Аз днеска носих на една позната за детето и ми казаха,че в петък ще са готови.Само дето опашките са големи и се чака с часове.

# 509
  • В една слънчева къща...
Здравейте, мами!
Предстои дъщеря ни да тръгне на градина от следващата седмица /на 3г. и 1м./. Един от изискваните документи беше медицинско, на което са попълнени направените ваксини и печат от кожен лекар, че детето не се води на диспансер там. Днес го извадих, но се учудих, че кожната лекарка ми потърси 10лв. за слагането на печата. Та според вас има ли право? На вас търсили ли са подобно нещо?
/Не е ходила на ясла и всичко ми е все още ново и непознато/

Общи условия

Активация на акаунт