Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 317
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От 15 септември защото след тази дата от Социалното искат бележка за детските(за предучилищната).

# 526
  • София
Отсъствия и всичко за 3 и 4 група се броят в рамките на учебната година на 1 клас, със спадане на ваканциите. Това е от 15.09. и от тази година - до 31.05. (а не до 24.05. както стари години)  Peace
Ваканциите за 2016/2017 уч. год.: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=17&subpageId=56

# 527
  • София
Здравейте, тръгнахме най-сетне и ние на градина и хоп - от тази сутрин е с хрема.  ooooh! Не съм се и надявала, че ще ни се размине, но толкова скоро ли! Ясно е, че няма да го пускам в понеделник, но въпросът ми е - трябва ли да представям някаква бележка от личната, че е болен, или е достатъчно да се обадя по телефона? Как процедирате?

# 528
  • София
Бележка трябва за дните, в които е отсъствал. Без бележка, че детето вече е здраво и може да посещава градина от еди коя си дата, няма да ви пуснат.

# 529
Здравейте, тръгнахме най-сетне и ние на градина и хоп - от тази сутрин е с хрема.  ooooh! Не съм се и надявала, че ще ни се размине, но толкова скоро ли! Ясно е, че няма да го пускам в понеделник, но въпросът ми е - трябва ли да представям някаква бележка от личната, че е болен, или е достатъчно да се обадя по телефона? Как процедирате?

Освен бележката когато оздравее от личната на нас ни искат и да се обаждаме сутрин в деня, в който няма да идва детето, в твоя случай в понеделник сутрин, за да ги известим.

# 530
  • shumen
При нас бележка искат,ако е отсъствало над 10 дни детето,а сутрин само се обаждам в деня,в който няма да ходи.

# 531
  • София
А ако е боледувало детето не искат ли бележка, че вече е здрав и може да посещава градина? Или така на доверие?

# 532
Може да не знаят, че отсъствието е поради заболяване...тогава ако се вмести до десетте дена, може и без контактна бележка....а да се мине по семейни причин..
 Зависи каква информация подават родителите към градината...

# 533
А ако е боледувало детето не искат ли бележка, че вече е здрав и може да посещава градина? Или така на доверие?

Ма как на доверие. От РИОКОЗ и ХЕЙ правят постоянни проверки в детските и яслите и за бележки и за други неща. Детето и един ден да е отсствало, ако не е по домашни причини се иска бележка за това, че не  е в контакт с ОЗБ.

# 534
  • София
teta75, права си, ама то дните по семейни причини са ограничени мисля. Не знам колко бяха за година - до 30 ми се върти в главата.
А и не е хубаво детето да е болно, а родителя да се обади, че е по семейни причини и после да отиде я излекувано, я не.

# 535
  • Варна
Може да не знаят, че отсъствието е поради заболяване...тогава ако се вмести до десетте дена, може и без контактна бележка....а да се мине по семейни причин..
 Зависи каква информация подават родителите към градината...
Точно. Аз даже не се обаждам да предупредя, че ще отсъства Embarassed В яслата искаха да звъня, но в градината не.

# 536
При нас също искат обаждане и няма как ако е болен да звънна и да кажа друго.Но то моето така или иначе винаги е отсъствало повече от десет дни,та бележкта си я знам.

# 537
teta75, права си, ама то дните по семейни причини са ограничени мисля. Не знам колко бяха за година - до 30 ми се върти в главата.
Ограничени са в 3 и 4 група. Твоето дете е още малко за 3 група мисля, така че на са ограничени...

# 538
  • sofia
В София за ясла, 1- ва и 2- ра група отсъствията по домашни причини са 30 работни дни, а за 3- та и 4- та група са 10 работни дни за учебна година - от 15 септември до 31 май. Отсъствията за 3- та и 4- та група важат за цялата страна, защото децата от тези групи подлежат на задължително обучение.

# 539
  • Пловдив
има някакво ограничение в дните за отсъствия по семейни причини, но и идея си нямам колко са Simple Smile
Със сигурност миналата учебна година сина ми е отсъствал повече от месец сумарно - предупреждавам, че ще отсъства в групата, но не нося бележка Peace Не получаваме детски надбавки, та не ме бърка особено, дали дните ще си ги платя  (при положение, че няма заявления) или не (ако съм подала такова)

Общи условия

Активация на акаунт