Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 311
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моя дребчо тръгва на 19ти на градина и сега съм в чуденка с тея изследвания за глистите-с нормално тиксо ли трябва да му лепна д*пето и да го залепя на предметното стъкло? Надявам се някой да внесе яснота,благодаря и съжалявам ако е коментирано

# 541
  • София
На мен сутринта ми казаха, че сега, в 1 група имаме да ползваме 30 дни по семейни причини.
При положение, че не получавам детски надбавки имам ли право да ползвам колкото си искам?

smahnatabg, не съм лепила никакво тиксо. Носиш контейнерчето (или 2 ли бяха) в лабораторията, те там си правят каквото трябва.

# 542
Нито в яслата, нито в 1 и 2 група са ме ограничавали за дните по семейни причин. По цели месеци е отсъствал...

# 543
  • Варна
скоч пробата е различна и се взема точно с тиксо. Най-обикновено, но трябва да е рано сутринта преди да е бърсано или мито дупето.

# 544
  • София
Тук ми казаха, че не може повече от 30 дни  #2gunfire
А и скоч проба никога не са ни карали да правим.

# 545
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз се обаждам деня преди да я пусна на градина да я требват за храна,обяснения не им давам.Досега съм избягвала носенето на бележка от лекаря,то принципно ние почти не отсъстваме.Само сега от юни го ударихме ваканционно и си я водех,когато аз си реша.

# 546
  • София
скоч пробата е различна и се взема точно с тиксо. Най-обикновено, но трябва да е рано сутринта преди да е бърсано или мито дупето.
Благодаря много  bouquet

# 547
  • София
3 и 4 група са 3 дни с бележка от родител.
още 7 - с молба и разрешение на директора.

# 548
В София за 1 и 2 група са 30 дни по семейни причини и неограничено, ако са извинени с бележка от личния лекар. Регламентирано е в наредба, цитирана към вътрешните правила на градината. За 3 и 4 група по спомен беше само 10 дни по семейни причини. Правилата са за всички, независимо дали се вземат надбавки или не. Има отделно правило, че ако дете има три неизвинени дни,мисля последователни, директорът сигнализира да бъдат спрени помощите. Нашата е много стриктна в това отношение.

# 549
  • shumen
При нас не съм чувала да има точно определено колко дни по семейни причини.Също и нося бележка само,ако е отсъствал повече от 10 дни.
Скоч проба ние правихме с тиксо точно.

# 550
3 и 4 група са 3 дни с бележка от родител.
още 7 - с молба и разрешение на директора.
Така е, но на обратно. 7 по домашни причини и 3 с разрешение от директора.

# 551
Здравейте Simple Smile Сигурно е коментирано, но 20-тина страници назад не намерих отговор Изследванията за ясла полагат ли се по здравна каса или се заплащат от нас в някоя лаборатория?

# 552
За 2г. дете се полага изследване за чревни паразити, за кръв не съм сигурна. Другите не се поемат от касата.  Аз така си поисках тогава направление за чревни паразити, поне то да ми е безплатно..

Провери в нета какви точно профилактични изследвания се полага за всяка година на детето, поне тях да си ползваш с направление...

Някои лаборатории имат пакети , така излиза малко по евтино, от пускането на всички изследвания поотделно. Трябва ти и Васерман на единия родетил за яслата Peace

# 553
Много благодаря  bouquet

# 554
  • Пловдив
Чревни се полагат всяка година 1 път годишно Peace (от 2 до 7 години)
Урина - на годинка, кръвни - на годинка и на 3 Peace

Прегледи, изследвания и имунизации по програма "Детско здравеопазване"

Общи условия

Активация на акаунт