Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 300
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Да, синът ми тръгна на 2.8г., затова ползвах направление само за чревни паразити... Peace
Тук е мястото да се отбележе, че освен изследване за чревни паразити е необходимо и друго изследване-микробиология на материала Mr. Green  Тоест материала да е в две контейнерчета...

Сега се сещам, че в бившето ХЕИ, сега РИОКОЗ май се води-цените май са по-тънки. може да се провери и там и да се предцени Wink

# 556
  • Пловдив
Едно0то се води за чревни паразити, другото - микробиология... или нещо подобно беше hahaha
За едното се носи мат'рял в контейнерче, за друто - на място в лабораторията лепят скоч лента на дупето като за целта не трябва да е измито  Peace

В повечето лаборатории имат пакети за ДГ. Без да се разправям с направления от педиатърката, на мен всичко ми излезе 16 лв3 (пакет изследвания за ДГ, т.е. - без васерман на родителя)

# 557
Тиксото е за по големи дечица, така поне ми беше казала педи, когато я питах тогава.

Носих само маТриал аз тогава в лабораторията Naughty Mr. Green

Всъщност, досега тиксо не съм лепила,  а детето е на 5.8г Laughing

# 558
  • Варна
Две контейнерчета трябват за двата вида изследвания. А тиксото е допълнение към едното, но не може да бъде основно и единствено, т.е. не може да минеш с тиксо и едно контейнерче. Освен ако в лабораторията не си разделят пробата на две, разбира се.

# 559
Тиксото май е за глисти newsm78 тоест към паразитите...

# 560
  • Пловдив
Две контейнерчета трябват за двата вида изследвания. А тиксото е допълнение към едното, но не може да бъде основно и единствено, т.е. не може да минеш с тиксо и едно контейнерче. Освен ако в лабораторията не си разделят пробата на две, разбира се.
може и в лабораторията да си го разделят newsm78
Относно тиксото - и при започване на ясли искаха, а тогава беше на 18 месеца. Точно за глисти е то. Правят им профилактики в яслите/градините Peace

# 561
За тиксото бях чувала тук, във форума. Когато тръгваше на ясла сина, изрично попитах педи нужно ли е тиксо, тя ми отговори, че било за по-големи деца Rolling Eyes Колко е права, не знам, може и в градовете да е различно...
А иначе в градината един път годишно мисля им правят точно това с тиксото...даже имаше спор тук дали е редно да уведомяват предварително или поне след това, пост фактум, родителите...

А иначе най-добре е да се говори със сестрата в ДГ, която ще приема всъщност тези изследвания-кое ще уважи, кое не и така...

И по темата - ние в понеделник имаме родителска среща ooooh!

# 562
  • Пловдив
В градината закачат бележка два-три дни по-рано, че ще има такава манипулация. Мисля, че е два пъти в учебната година, но не съм много сигурна newsm78

За родителска среща на баткото не е ставало въпрос, предполагам, че скоро ще я обяват. На дребната мина - беше в понеделник. В група с интензивно изучаване на английски език е, та обясниха кое, как и кога ще се случва. РС по текущите въпроси ще има скоро Simple Smile

# 563
  • София
Аз минах само с едно контейнерче и с тиксото. Не са го правили това в лабораторията,а аз сутринта го направих. В сайта на Цибалаб е описано много точно какво се.прави. аз си купих ваучер за намаление за посочената по-горе лаборатория и изследванията ми излязоха 18лв и на място платих още 2лв.иначе Васерман знам,че се доплаща още 11лв. Занесох само едно контейнерче явно те са си я делили там.

# 564
  • Куциндрел
Винаги съм минавала изследванията само с 1 контейнерче.
Миналата година говорих със сестрата в градината и тя ми каза, че ако се пускат фекалии са изследване, то няма нужда от тиксо.

# 565
  • Sofia
Има ли в някоя група по 37 деца? Мислех, че е минало времето на рекордните бройки в големите набори. Синът ми е първа група и една майка сега ме зарадва, че децата са 37 и в двете групи, че е нещо като джунгла, децата са мръсни и мокри, а учителките гледат неадекватно. Мисля, че дори нямат толкова легла. Не знам дали за детската градина важи извинението- ами те не ходят всички. А във втора и трета група като почнат да ходят всички, какво правим???

# 566
Постави въпроса на родителската среща...скоро ще имате такава вероятно.
А иначе трета и четвърта се водят подготвителни, тоест предучилищни, и тогава присъствието е задължително, не във втора Peace

# 567
  • София
Правили сме 2 пъти тези изследвания. И двата пъти съм носила по 2 контейнерчета. Тиксо не сме лепили.

# 568
  • София
при нас в списъка видях 34 деца, първа група.
не знам колко всъщност ходят, ама е голям шум сутрин, повечето плачат, на ново място са.

# 569
  • Куциндрел
И аз веднъж носих 2 контейнера, взеха ми само единия. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт