Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 298
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Това с тиксото, ако го правят в яслата, не знам как става - нали по принцип се лепи сутрин преди сутрешния тоалет. Не вярвам да разчитат, че хората си пращат децата немити. Излишно е да казвам, и че в нашата ясла въобще не са ни предупреждавали за такова нещо.

# 571
  • Пловдив
нас точно затова ни уведомяват - за да не правим сутрешния тоалет Peace

Как 37 деца в група?!?
В тази на сина ми са 28 по списък, обикновено са по 24-25 Peace В групата на ддъщеря ми - 24 Peace

# 572
Набелязах си въпросите за родителската среща Mr. Green
1. за ръждивата пързалка в двора, която прави дупки на панталоните
2. да предам въпроса на сина ми-а именно защо не изнасят навън играчки като топки, обръчи, въжета и т.н. Има ги, но стоят в стаичката на учителките Rolling Eyes
3. да апелирам и да се разберем с родителите да не водим болни деца на тържествата

Дали ще ме отразят и по трите пункта се чудя Thinking

# 573
  • Куциндрел
По трета точка - не.

# 574
Абе кауза пердута са и трите точки май Mr. Green

По т.3 - направих проблем на последното тържество. В смисъл говорих с учителката и й дадох да разбере, че съм разбрала какво е станало, че не е правилно и че се надявам да не се повтори...
Понеже се бях оплакала на сестра ми, тя ме посъветва да се разберем самите родители...затова реших така да поставя въпросът.

Сеса, викаш  ще ме гледат тъпо и ще мълчат ли Thinking

# 575
  • Куциндрел
Сеса, викаш  ще ме гледат тъпо и ще мълчат ли Thinking
Може да те гледат тъпо, а може и не. Може и всички да те подкрепят на 100% и даже да обяснят, че те такива работи не правят.
Но няма да има особен резултат, родителите ще си водят децата болни и на градина, и на тържества.
Просто няма смисъл да си хабиш думите.
Самото ръководство на градината трябва да спира болни деца поне от тържествата. newsm78

# 576
в нашата 1ва група са 42 по списък. какво ще правим по нататък идея нямам.

# 577
Само за тържествата....за ост.време няма да се хабя.
Ще видим какво ще стане.

# 578
  • София
При нас са 36 или 38. Утре ще погледна с точност  Tired

# 579
  • София
Много ми се виждат. Но и при нас в първа група ми казаха, че са 30-тина.

# 580
  • Sofia
Олее, а аз мисля, че само при нас е така с бройката ooooh! Една майка е звъняла поред в инспектората и района ни и общо взето й казали- ами това е- децата са много, а учителките се справят , не се притеснявайте #Crazy При мен проблемът е, че синът ми е малък- роден е края на ноември и си е още бебе. Почти не ходи на ясла, защото много боледува и не се справя добре с обличане, събличане, хайде за ядене все ще се оправи. Та си викам- ще го пусна след 1- 2 седмици, да се уталожат малко нещата. А то уталожване няма. Все пак колкото по-големи стават, толкова по-малко боледуват и съответно повече деца ходят. Не може да се разчита на отсъствия.

# 581
  • София
те от 42 трябва доста да отсъстват че да стане приемлива бройка.
горките учителки  Rolling Eyes

# 582
  • Куциндрел
Какви са тези 38-42 деца?!?
На нас ни казаха, че макс уплътняване на групите е до 30-32 деца.

# 583
  • София
Толкова. Гледам в системата ИСОДЗ са обявени 35 места. И още няколко бройки като са взели с протокол....

# 584
miamim, това за София ли си отнася?

Общи условия

Активация на акаунт