Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 297
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да, за София.

# 586
  • Sofia
В системата при нас пише, че са приети 71 деца за двете групи. Пак идват по 35, ако не са 37. Направо съм в стрес. Големият ми син беше в същата градина, в същата група , в най-големият набор - 2009 и определено не бяха толкова деца. Тогава не бях доволна от обучението- нищо не можеха да нарисуват, нито да изрязват, учебните помагала непопълнени, какво остава сега. То ще е цяло чудо, ако има ред и излязат невредими, за друго едва ли ще можем да имаме претенции.

# 587
  • Куциндрел
Толкова. Гледам в системата ИСОДЗ са обявени 35 места. И още няколко бройки като са взели с протокол....
Като са обявени 35 места, не значи, че всичките приети деца ще са в една група. На набор има поне 2 групи.
В нашият набор приемаха над 60 деца, но направиха 3 групи. После се оказа, че нашата градина на всеки 4 години пуска набор с 3 групи. Wink

# 588
26 деца при нас. Списъка още висеше пред групата Mr. Green за кой колко има да плаща. 2 броя се водят формално само...

# 589
  • СОФИЯ
Момичета ,за кои райони коментирате?аз преместих дъщеря ми за първа група в друго ДЗ и групата в момента е с 15 деца,като са обявени 13 свободни за сл.класиране.район Искър.

# 590
  • София
В градината закачат бележка два-три дни по-рано, че ще има такава манипулация. Мисля, че е два пъти в учебната година, но не съм много сигурна newsm78

Никога не са ни уведомявали...

Болните деца на тържество май са загубена кауза навсякъде. Аз веднъж бойкотирах такова за осми март с приятелка - ами на никого не му и пропукна дори...

# 591
Малко оставаше предния път да им проваля скапаното тържество, когато сложиха болното дете до моето точно. Скръцнах на госпожата веднага да премести моето. Първо се направи на неразбрала, но като извисих леко глас и го премести. На косъм бях да си взема детето насред мероприятието и да си тръгнем. Тъкмо и директорката беше там.
Хич не ми пука...др.път така ще направя,ако засека болно само за тържеството.
Как разбрах ли...отидох по-рано и засякох в коридора майката да облича детето и тя сама си каза...че са болни и не са на градина,но били питали и им разрешили да дойдат #Crazy

# 592
  • shumen
При нас са 20-22 деца в група,но моето е във филиал.Толкова са и леглата знам от госпожата.
Това с болните деца по тържества го има навсякъде.Аз лично в 1 група чух госпожата се обажда да доведе детето само за тържеството.
Моят миналата година,ако бяхме в Търново щеше да е в група с 36 деца.Тогава като разбрахме и няколко майки ходихме да питаме дали няма да открият още една група,но отговора беше не,защото не ходели всички.

# 593
  • Пловдив
Изумявате ме с тези бройки newsm09 Колко големи са помещенията?
Радвам се, че в квартала има 9 градини и приемането никога не е било проблем, даже и за големите набори...

За воденето на болни деца наистина си е кауза пердута... и по време на тържества, и за делничните дни Whistling
Примирила съм се - баткото е наистина със здрав имунитет - в яслите е изкарал една варицела, в градината за 3 години, я му се събира месец отсъствия по болест, я не.
Малката е друга бира - тя прихваща де що има Rolling Eyes Като гледам с другите деца, с които беше в яслата - пак  е сравнително здрава, но пък сравнена с брат си, по това време - ми кекава си е Rolling Eyes В нейната група са предимно деца, които не са ходили на ясли и това до някъде ме успокоява - по принцип повече им се трепери на такива, според моите наблюдения newsm78 ... та, надявам се, на следващата РС, да се разберем по между си и ние за болните деца... ще видим какво ще излезе Whistling

Въпросите, които ме вълнуват мен и съответно ще поставя са:
1. какъв е реда за черпене по случай празник (на РД на сина ми ми казаха, че вече са забранени всякакви храни, независимо опаковани или не Shocked Върнаха ми и картонената торта, която бях направила #Crazy)
2. как стои въпроса с гледането на ТВ, защото видях 32'' плазма в групата #Puppy dog
3. колко време предварително се обявяват тържествата и РС, защото работата ми е специфична и не мога да се сменя "от днес за утре"
...ми май е това hahaha

# 594
  • гр.Пловдив
Моля да ми кажете дали това е нормално и в мен ли е грешката newsm78

Отивам да си вема детето и виждам ,че всички са навън заедно с учителката и лелката,озъртам се за моето,но не го виждам и питам къде е ,лелката ми казва-ами сигурно е в тоалетната...аз отивам и чувам як познат рев-влизам вътре и гледам ,че малкия е навирил краката в бидето и се мъчи като грешен дявол да се измъкне и ми стана адски мъчно какви усилия му е коствало всичко това-едното пишкане,а лелката и госпожата са на сладък мохабет на слънце #Cussing out

Все пак са първа група да му се не види,не могат да се обслужат на 100 %-защо трябва да се мъчат така децата и да ги овикват на обличане и събличане/защото и на такива ситуации съм присъствала и сме предупредени да не ги водим с дънки и панталони с копчета,понеже представяват трудност за сваляне/...

Многоми е мъчно и болно,най-малките го отнасят яката newsm45

# 595
Ох миличкото...не е нормално това,не е..
Говори с персонала,пробвай с по мек тон първо,но твърд.

# 596
  • Пловдив
Стига де #Crazy
Което ми напомня, че трябва да си запиша още един въпрос за РС - оказа се, че в групата на дъщерята тоалетните са...на дупки Shocked В смисъл - няма седалки, а са клекала или там както се водят едновремешните тоалетни ooooh!

Нашите като са малки (1 ми 2 група) и са вън, ги карат под строй всички заедно да пият вода/пишкат. "Големите" се оправят сами Whistling

# 597
  • Sofia
Момичета ,за кои райони коментирате?аз преместих дъщеря ми за първа група в друго ДЗ и групата в момента е с 15 деца,като са обявени 13 свободни за сл.класиране.район Искър.

И ние сме в район Искър- 85 ОДЗ, но децата са над 35 в група , гледам че има още чакащи за прием.

Това за тоалетната ме потресе просто. Моят още си ходи на гърне, представям си да му кажат- иди сам в тоалетната. Направо ще се напикае в гащите и хич няма да му пука Mr. Green

# 598
Здравейте. Някой да знае за някаква наредба от хеи да се дава вода от чешмата? За София става въпрос. Миналата година си носехме бидончета. Тази не можело. И шишета от якъщи не може. Идиокрация пълна.

# 599
  • shumen
teddynm,не е нормално.Аз бих говорила с персонала,ако сваря такова нещо.
На нас в първа група ни предупредиха,че им помагат,но нататък се оправят сами.
Ирена,аз не съм чувала за такава наредба поне при нас.

Общи условия

Активация на акаунт