Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 023
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Сега, ако можехме всички да се уредим с отпуска от 01.06 до 15.09 и щастието щеше да е пълно.

# 241
Амчи три месеца на морето...няма ли да позагорим, м ? Thinking

Joy

# 242
  • Куциндрел
Сега, ако можехме всички да се уредим с отпуска от 01.06 до 15.09 и щастието щеше да е пълно.
Нужно ли е?
Поне градините предлагат сборни групи/градини.
Като тръгнат на училище вече сборна училищна група/училище нЕма.  Mr. Green

# 243
Предлагат, но сборната градина била, само, ако сме крайно нуждаещи се.

# 244
  • Куциндрел
Да, бе, да. Те винаги така казват, но не могат да откажат на дете да посещава сборната градина. Wink

# 245
Да, бе, да. Те винаги така казват, но не могат да откажат на дете да посещава сборната градина. Wink

Но пък могат да не ни кажат навреме и да "изпуснем" срока. Нищо, че питах от април месец още.

# 246
  • Куциндрел

Но пък могат да не ни кажат навреме и да "изпуснем" срока. Нищо, че питах от април месец още.
При нас няма такива неща. Пуска се списък до всички в подходящото време, даже и по телефона се обаждат, ако детето отсъства.
Явно е имало достатъчно жалби по повода. Wink

# 247
  • shumen
При нас сборните групи/градини са за крайно нуждаещи се.Дори когато аз ходих да питам за юли директорката ми иска копие от трудовите договори,за да види,че сме на работа и двамата.Аз и казах,че си го гледам сама,а баба му и дядо му работят и тя поиска и техни договори.

# 248
  • Куциндрел
При нас сборните групи/градини са за крайно нуждаещи се.Дори когато аз ходих да питам за юли директорката ми иска копие от трудовите договори,за да види,че сме на работа и двамата.Аз и казах,че си го гледам сама,а баба му и дядо му работят и тя поиска и техни договори.
В общината питала ли си как е? Особено това с договорите. tooth
Щото и при мен са се опитвали от яслата и първа група в градината да ми обясняват някакви фантасмагории. Whistling

# 249
Дани, тази директорка се е взела доста на сериозно нещо..не се оставяй да те манипулира Peace

# 250
  • shumen
Тете,не е само тя.Питала съм и други майки,чийто деца са в други градини и при тях също искали.Ако има и един почиващ родител/роднина ваканцията става 2 месеца,а не един.

# 251
Ami manipulirat vi kakto si islat. Kvo da ti kaja....

# 252
  • shumen
Така е Тете,но нямаме избор.Моя ще ходи и юли,а август да му мисли баба му.

# 253

Моляяяя!!! Ще искат договор на баба и дядо!!!! Нашият дядо живее на село и не може да гледа деца, защото е некадърен за това Joy А баба работи в Гърция. Какъв договор какви 5 лева???? В нашата детска няма такива неща. Пиша, че ще ходи цяло лято без 10 дена когато сме на море и толкова. Нито давам обяснения нито ми ги искат. Защо има разлика в детските градини? Това е вътрешна приумица според мен.

# 254
Това е прийом на съответния директор да манипулира родителите Peace
Дали родителите работят или не, дали са пет или двама само, няма значение за приема на детето в ДГ и за посещаемостта. Критериите за прием са едни, и след като детето отговаря на тях и е прието съответно, има ПРАВО да посещава детското заведение целогодишно. ДГ е социална услуга, и след като плащаш за тази услуга /таксата е именно цената на услугата/, нямат право да не ти предложат услугата. Дали в същото заведение, дали в сборни групи, дали в дежурна градина...длъжни са да осигурят услугата!

Общи условия

Активация на акаунт