Румъния

• 130 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, аз все още очаквам и други предложения от вас, ако има нещо по-изгодно или на по-хубаво място, ще се радвам някой да сподели мнение.

# 91

П.С.- Заравих- кебабчетата или кюфтетата им се наричат -"миичи",Много се чудехме в менюто какво е това.Някои от хората с които пътувахме си ги поръчаха и казаха ,че са хубави.

Мичи (подобно на нашите кебапчета, но не точно ест.) и урсус (бира) са си просто задължителни! Wink  Peace
Имат и едни тънки леко пикантни наденички, но изобщо не им помня името..мммммм..

# 92
Единственият минус ,ако мога така да го нарека беше,че в заведенията ,в които бяхме в менюто нямаше, както  мъжът ми ги нарече-"картинки" ,за да разгадаем какво има там.Имаше например описание на румънски на 2 реда , а под него с 2 думи на английски.Чуди се какво имат предвид под-"space chicken"??????

# 93
  • о`майна лунна нощ е
Освен Урсус, другата хубава бира е Чук.

# 94
Малко странен въпрос, но съм свикнала, че Вия Мишлен не лъже ... От Плевен до Брашов ми дава 413 км, което е нормално, но и 7ч30мин път #Crazy Наистина ли е толкова и ако може, насока за нещо по-бързо. Труден ли е пътят?

# 95
  • Бургас
А какви са цените в заведенията? Ще ходя на екскурзия в Румъния и се чудя колко лева да обменя за 4 дена?

# 96
Малко странен въпрос, но съм свикнала, че Вия Мишлен не лъже ... От Плевен до Брашов ми дава 413 км, което е нормално, но и 7ч30мин път #Crazy Наистина ли е толкова и ако може, насока за нещо по-бързо. Труден ли е пътят?

Това зависи и от чакането на Дунав мост-последния път ние откарахме там почти 2 часа в едната посока....А иначе голяма част от пътя в Румъния е планински, на някой места се образуват колони от автомобили и движението става бавно.

# 97
  • Пловдив
За цените има отговори на предишната страница

# 98
  • о`майна лунна нощ е
А какви са цените в заведенията? Ще ходя на екскурзия в Румъния и се чудя колко лева да обменя за 4 дена?

Преглеждайте страниците назад в темата. Не са много, но информацията е достатъчна.

Цените по заведенията са по - високи от тук, но все пак е курортно селище. Салатите са 15-20-22 леи /1 лея е малко под 50ст. и цените лесно се делят на две/. Супите са към 12 леи, бирата варира от 5 до 10 леи, основните ястия са по над 30 леи, 40,50 ... зависи от вида. С приятелка си поръчахме една салата, две предястия /но сериозни като количество/ + 2 бири за по 10 леи - вярно не можахме да станем от масата от преяждане, но и общата сметка беше 78-80 леи. Това са приблизително 40 лева или *20 лв. на човек за вечеря. Така популярната им мамалига е 15-20 леи.
Това са ориентировъчни цени в Синая в заведение на главната улица. За справка - бирата Чук, която в заведението се предлагаше за 7 леи, в Билата отсреща на улицата цената беше 2,40 леи. Та може да се направи сметка колко е натоварването.

# 99
  • Стара Загора
Здравейте.
Предстои ни участие в агроизложение в Букурещ от 2,11-06,11 тази година.
Трябва ми преводач за това време от български на румънски. И тримата участници от нас говорят английски език но все пак имаме притеснение, че не всички посетители от този...бранш говорят английски. За това търсим преводач. Може и да е студент/студентка...няма значение за нас. По принцип водещото ще е цената на ден.
Ако може да ми препоръчате или познавате някой който би се наел...ще бъда благодарна.
Трябва ни през светлата част на деня докато сме на самото изложение.
Предварително благодаря.

# 100
enigm@ - разкажи ни как беше пътуването ви до Букурещ?

# 101
  • София
Наближава нашата пролетна екскурзия до РУмъния.ДАНо наистина заварим сезон пролет, че с тия снегове, които ни затиснаха тази зима.....Така и не разбрах как е  организирано паркирането в Брашов Rolling Eyes СЪщо така моля за препоръки за прилично местенце за нощувка в или оокло РУсе.Планирам да останем за ден  в района и да  видим Ивановските скални и Бесарбовския манастир плюс малко разходка в РУсе, разбира се.НЕ сме претенциозни- двама с дете.ПО-скоро търся финансово изгоден вариант за нощувка.
НОщувките ни в РУмъния са ситуирани в Брашов и  затова се чудя като влезем в Румъния дали е много  оптимистично в програмата да включим все пак 2-3 часа  за Букурещ по път за там newsm78 Хич не мога да преценя времето за придвижване в това пътуване.Много неизвестни има- и ДУнавмост  и трафик в столицата и планинските пътища, които ни очакват... МОля  ви да се включите със съвети Praynig

# 102
  • Пловдив
В центъра на Брашов има платени паркинги, дават ти нещо като жетон и се плаща при излизане.
За Букурещ - зависи кога и откъде тръгвате, но имай предвид, че самото преминаване през Букурещ е има-няма 2-3 часа. След успешното излизане от Букурещ до Синая се пътува бързо, а оттам и до Брашов.
За преспиване в Русенски Лом препоръчвам https://sevengenerations.bg/bg_BG/page/website-koshovguesthouse, имат и още една по-луксозна в с.Мечка.

# 103
  • София
Благодаря за споделената информация.Планът е в понеделник сутрин да тръгнем от Русе и да минем границата,така че целият ден да ни е на разположение.Дали е възможно до обяд все пак  да  отделим време за Букурещ,макар и за бърз поглед, и оттам да продължим към Брашов, така че следобед да пристигнем там и да се настаним newsm78

# 104
  • Пловдив
Ако тръгвате от Русе, смятам, че е възможно да се разходите в Букурещ за 2-3 часа и късен следобед да сте в Брашов.

Общи условия

Активация на акаунт