Румъния

• 131 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря! bouquet

# 211
  • Букурещ
а каква е цената на седмична винетка?

ЕлиТ добре е написала, аз имам годишна винетка, но ЕлиТ е сложила по спомен точната сума, и да, 4лв мост на българите и 13леи мост на румънците.

И да, и аз не бих рискувала за винетката, въпреки, че може и никой да не ви пита, но по-добре с винетка за малко пари отколкото риск Wink

# 212
  • София
A тя не се лепи като в България, така ли?  Blush Mr. Green

# 213
  • Букурещ
A тя не се лепи като в България, така ли?  Blush Mr. Green

Не, не се лепи, прилича на фискален бон.

# 214
Винетките са електронни, не рискувайте да не си закупите.

# 215
  • София
Как така електронни?

# 216
  • о`майна лунна нощ е
Плащаш си, взимаш си касовата бележка и системата те отразява като автомобил, който има винетка. От там нататък - засичането е от трафик камери и/или проверка. Не че ти дават устройство да пиука по пунктове.

# 217
  • София
Meрси много за подробните разяснения. Абсурд да рискувам.  Simple Smile

# 218
  • Букурещ
На изхода от Румъния на Дунав мост имат инфо в системата колата дали има винетка или не, така че по-добре си купете въпреки и само за ден е.

# 219
Здравейте, искам да попитам къде се купуват билети за автобусите в Румъния? Вътре в тях или предварително от някъде? Другият ми въпрос е  в музеите - този на Антипа и на сетивата, може ли да се плаща с карта или трябва да си обменя леи за там?

# 220
  • Букурещ
Вътре в автобусите никога не може да се купи, билети се продават почти на всяка спирка в едни малки бели будки с надпис RATB.
За сетивата може с карта, за Антипа не знам, но не може в Антипа да нямат пос, сигурно и там може с карта.

# 221
Благодаря за отговора!

# 222
Кажете къде е това? Искам да го видя на живо  Peace
https://www.facebook.com/natgeotravel/videos/10155627568183992/? … fm7EXpu_eL3kY3Nvk

# 223
Кажете къде е това? Искам да го видя на живо  Peace
https://www.facebook.com/natgeotravel/videos/10155627568183992/? … fm7EXpu_eL3kY3Nvk

Това е солната мина Турда. Намира се близо до Клуж-Напока в южна посока. Бяхме там преди 2 години с децата. Много е впечатляваща.  Това всъщност се използва и за лечение на деца с астма. Влизат долу и стоят по няколко часа. Играят си. Има пясъчник, пързалки . Рисуват си. Важно е да дишат въздуха продължително. Долу има и виенско колело.

# 224
Кажете къде е това? Искам да го видя на живо  Peace

Това е солната мина Турда. Намира се близо до Клуж-Напока в южна посока. Бяхме там преди 2 години с децата. Много е впечатляваща.  Това всъщност се използва и за лечение на деца с астма. Влизат долу и стоят по няколко часа. Играят си. Има пясъчник, пързалки . Рисуват си. Важно е да дишат въздуха продължително. Долу има и виенско колело.

Благодаря за инфото!
Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт