Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 080
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Този пост е написан ужасно неграмотно. Confused Което ме кара да се съмнявам в автентичността му, съжалявам.
Почти във всяка дума грешки Shocked

# 376
Можете да ходите в бърза помощ за някои неща. Платете един преглед при личния лекар да ви даде направление за ТЕЛК.

# 377
Можете да ходите в бърза помощ за някои неща. Платете един преглед при личния лекар да ви даде направление за ТЕЛК.

Peace

nikoleta90, за какво е тази хемодиализа на баща ви? Инсулт на крак е ... трудна работа да стане  Rolling Eyes. И кой и как постави тези диагнози?

Като начало започнете да осигурявате здравно баща си от този момент. Може да му се плащат таксите и таксата е около 20 лв. на месец. После отидете при Вашият личен лекар и попитайте как да извадите ТЕЛК на баща си, какво е необходимо и какви лекари да посетите. Също така какво и как можете да направите за да възстановите здравните му права може да ви каже личният лекар. 

# 378
Всички лекарства, протектиращи чревната лигавица са от рода на празолите... биопразол, нексиум и пр., не знам да имат сериозни странични ефекти при продължителна употреба! Аз също често пия, защото съм с гастрит!

Благодаря за отговорът! Притеснението ми е, че все пак става въпрос за 5 месеца.
За да си спокойна се обади ти на лекаря, какво толкова, няма нищо срамно....! Hug

Точно това направи съпругът ми. Разговаря с лекаря и той му отговори, че заради хеликобактера е необходима продължителна употреба на инхибитори. Благодаря за мненията. Бъдете здрави!!!

# 379
Пак ще си задам въпроса относно левкоцитите,ако са над нормата и има леко повишение при автоматичното диференциално броене на неутрофилите,а при мануалното(ръчно,микроскопско) всичко е в норма, как е възможно това,странно ми е? И друг въпрос,ако някой е ходил на компютърна диагностика или температурен скенер (не съм сигурна дали се казва така) доволни ли сте и ако може да ме насочите в София,както и цени,мерси.
П.п. УНГ-то при кашлица и секрети стичащи се в гърлото накрая ми каза,че не съм за при нея,направо...  #2gunfire

# 380
sajalqvam za negramotnosta no tova e istina pone savet daite men tova me interesuva

# 381
  • Варна
sajalqvam za negramotnosta no tova e istina pone savet daite men tova me interesuva

Виж какво миличка,малка си нещата не зависят от теб.Поговори с майка ти,помоли я да даде пари назаем на баща си да си плати осигуровките.Така са нещата,че без здравни осигуровки си за никъде.Всички когато сме по-млади и здрави не мислим за този момент,но той идва за съжаление.
Скоро ми се наложи лечение и се оказа,че едно нищо и никакво хапче с 3 дни стационар,ако трябваше да го плащам щеше да ми струва 800 лв.А операцията,която ми направиха 2500лв.
Това е идеята на осигуровките  Confused

# 382
  • оттам, откъдето започва България
Ох, не знам, ама не съм сигурна в идеята на здравните осигуровки.

# 383
  • Варна
И аз не бях докато не ме споходи по-сериозно заболяване.Аз пак плащам не ме разбирайте погрешно,но една част поема ЗК.
Но ако ме питаш предпочитам да бяхме като американците да си ги внасяме в лична сметка,не ми се плащат чужди Tired

# 384
  • оттам, откъдето започва България
 newsm10 Това е нормалното, но кое ли в държавата е нормално.

# 385
  • София
Лошото е ,че дори осигуровките ти да си ок, ако нямаш пари и връзки си е страшна мъкаааа...
Баща ми полужив го разкарвах в 5 болници и никой не пожела да го вземе,сигурно заради годините му, имах чувството че ще почине чакайки пред някой кабинет..В такъв момент се чувстваш толкова безсилен и безпомощен, че не е за разправяне. ooooh!

# 386
maika mi ne iska i tegli zaemi ot barzi krediti hora i kade otivat nz i az prosto vseki si ima problemi no vqrvaite mi san ne mi dava mislq samo za nego i da iskaral e dva ili tri insulta na kraka zashtot maika mi ne q interesuva,ne mu se razbira kato govori,iskrivena mu e ustata,desniq krak nemoje da se dviji s bastunka e otslabna drastichno nz kak i ot kade da namerq pari nz prosto e ujasno gadno.i  nai loshtot e che ako mu stane neshto da pochine taq misal me ubiva i az shte sam vinovna zashtoto nishto ne sam mogla da napravq vinata ot sega me ubiva.........prosto barzam i za tova ne che sam negramotna leka vecher Sad

# 387
  • Варна
Без здравни осигуровки единствения вариант е спешна помощ.
Не се чувствай виновна,ти нямаш вина Sad

# 388
  • Deutschland
Към социалните не можеш ли да се обърнеш? Да попиташ в общината, където живеете дали могат да ви отпуснат еднократна помощ? На колко години си?

# 389
Хайде и аз с въпрос  Laughing Сутринта при бърсане забелязах малко количество прясна кръв. Бременна съм в 30 г.с. Мисля, че не е от влагалището, а от ануса. Усещам и лек дискомфорт. Идеи какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт