Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!

Имам въпрос и ми трябва сравнително бърз отговор, моля ако някой може да ми помогне, да пише. Утре заминавам за Америка, а имам гинекологични проблеми.
Започнаха с типичните за цистит симптоми, но след лечение с червена боровинка и Ципрофлоксацин, паренето и болките не спираха, само намаляват за известно време от Клотримазол.
Отидох до една много високомерна гинеколожка, при която си направих общо три изследвания, от които се оказа, че имам изолирана бактерия е.коли и ето и-мейлът от гинеколожата:

"Много рядък,много резистентен вид -вземете си Нитроксолин от 250 мг -два пъти дневно за 10 дни за пиене заедно с Макмирор комплекс глобули за вагинално приложение".

Гледах в други теми във форума, че от този Нитроксолин има какви ли не странични ефекти.. Можете ли да ми препоръчате някакъв негов заместител, който по възможност и да не е на такава фрапантна цена?

Не видях много сериозни странични ефекти. Поне не по-страшни от всеки друг антибиотик, От аптеката може да ти предложат подмяна. Обаче си вземи още един за времето докато си в Америка ако пак се наложи да го пиеш. Вземи си и Трихлобактер за миене.  Peace

# 406
Damarcus, аз мисля, че ти си подал такава декларация в някакъв момент, просто не си спомняш. Ти нали си с непрекъснати права? Ако не беше подал тази декларация, щеше да се водиш с прекъснати, нищо, че плащаш, а доколкото разбирам, случаят ти не е такъв. Peace
Тц. НОИ и работодател (преди това) плащаха досега. Значи трябва да подавам декларацията и да плащам до 25.06.

# 407
Щом от сравнително скоро си самоосигуряващо се лице, трябва наистина първо да попълниш въпросната декларация. Нямаш ли възможност да отидеш до някой офис на НАП в твоето населено място - хем да попълниш декларацията, хем да си платиш осигуровките? Пък нататък може и само онлайн да плащаш.

# 408
http://www.nap.bg/page?id=565 Тук има информацията и документите, сроковете... Има и тема във форума

# 409
Разпечатах, избрах първото (минимален доход) и за дата от която възниква задължението писах 01.05.2016. Мисля че е правилно.

# 410
По стъпълата ми са почнали да се появяват едни дyпчици. Първо са мехyрчета, а после се пyкат все едно ми се бели кожата. Идеално кръгли са. Не ме сърбят, но някои от тях болят малко и за кратко когато се обелят. Много ме е страх да не са гъбички. Въпреки, че спазвам отлична хигиена, досега няколко пъти съм имала гъбички междy пръстите на краката. Дали е възможно тези неща да се полyчават от силиконовите възглавнички на Д-р Шол, които са точно на предната част на стъпалото, където ми се появяват тези дyпчици? Или от спрея против изпотяване на същата марка.

Много ме е страх да не са гъбички, защото ходя боса из къщи и може да съм заразила детето и мъжа ми. Освен това лекарството против гъбички не е евтино, а и трябва да изхвърля двата чифта обyвки, с които ходя, и съответно да кyпя нови Sad

# 411
Защо да изхвърлиш обувките, слагаш във всяка обувка в една капачка формалин, всяка обувка после в плик плътно завързан отгоре, за 24 часа...така се дезинфекцират обувки...иди на кожен, не можем да гадаем калво е .... Simple Smile

# 412
Знам, че не можете да гадаете. Може на някой да му се е случвало да му се появяват подобни неща от гореспоменатите стелки примерно. На лекар не мога да ида, така че форумът и личната ми преценка са от значение.
А би ли споделила от къде да си купя формалин? Търсила съм на много, много места, но не продават. ЛЛ ми го каза същото, а също така ми каза да не си правя експерименти, защото формалинът е много опасна течност.

# 413
Знам, че не можете да гадаете. Може на някой да му се е случвало да му се появяват подобни неща от гореспоменатите стелки примерно. На лекар не мога да ида, така че форумът и личната ми преценка са от значение.
А би ли споделила от къде да си купя формалин? Търсила съм на много, много места, но не продават. ЛЛ ми го каза същото, а също така ми каза да не си правя експерименти, защото формалинът е много опасна течност.
Аз съм купувала от аптека преди....наистина е опасен, отровен....но капачката не я изсипваш в обувките, само стои да се изпарява....след това трябва и тях да проветриш поне три четири дни.....
Мехурчетата може да са гъби, екзема, алергия....няма как да се препоръча лечение, трябва доктор да ги види ....или друг с подобен обрив да помогне  Hug
За обувкит помага и три, четири дни на убийствено слънце, сухотата ги убива Simple Smile

# 414
Ако си сигурна, че са гъбички, вземи си канестен крем или екзодерил и се мажи
Моето дете е имало идеално кръгли бели обриви по длани и стъпала, които се оказаха алергия към препарата против кърлежи по градинките. С прием на антиалергично за ден-два мина.
Може и друго да е, авитаминоза например, или алергия към тия стелки...
Дори дерматолог може да стреля " на сляпо", ако е некадърен.

# 415
  • някъде
Свекърва ми преди няколко дни е била ухапана от съседското куче /което предполагам не е ваксинирано/. Виждат се дупките от зъбите и е станало лилаво доколкото можах да видя снощи. Питахме я, защо не е дошла да и бият ваксина, а тя отговори че няма страшно. Задължително ли е да и се постави някаква ваксина и ако има нещо какви ще са симптомите и до колко дни ще се проявят?

# 416
  • Sofia
Най-добре е да отиде на лекар

# 417
  • София
Защо не попита дали е ваксинирано кучето?

# 418
Задължително се бие инжекция против тетанус.

# 419
Ми то напоследък много хора питат тая тетанус за какво аджеба я бият за щяло и нещяло ...  Crazy Не разбирам от кучета, но с какво може да я зарази едно неваксинирано куче?

Ама няма как да е без лечение като е лилаво.

Общи условия

Активация на акаунт