Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 145
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Може да е съчетана и с някоя друга алерги, по принцип през пролетта и лятото са най-много възможни поради цъфтежа на треви, дървета, цветя, храсти и т. н.

# 451
  • Sofia
И майка ми е с такава алергия и има същите симптоми и в къщи и навън.

# 452
Кърлежа е гадна гадинка. Нямам представа кой ви е изписал превантивен антибиотик 5 дни и то Зинат. Пие се друг антибиотик и по друга схема и доста по-дълъг период.

В "Пирогов" ходихме да му го махнат, но интересното е, че точно 10 мин. преди да влезем в болницата, забелязахме, че кърлежът го нямаше на мястото. Беше паднал от само себе си, а определено беше със завидни размери. ММ се кълне, че не го е дращил или пипал. Наистина е странно как се получи това. Лекарката му даде рецепта за споменатия антибиотик и взехме именно него. Каза само да го следим за евентуални симптоми и ако има нещо притеснително, да потърсим лекарска помощ. Мисля си, че това с ухото няма как да има връзка, защото ММ каза, че има чувството, че е стоял на течение в началото на седмицата. Може би е просто съвпадение, температура няма засега, но ще продължаваме да следим състоянието му...

А ухапаното място как е?

При моя мъж бе почти отминало и почна пак да се сърди и червенее та 18 дена Доксициклин + 101 добавки и противоалергични /дават се задължително при ужапване от кърлеж/.  Сега ще прави изследване за лаймска болест като станат 21-25 дена от ухапването.

# 453
Засега всичко изглежда наред. Peace И ухото му от вчера значително помина. Ще следим мястото на ухапването, разбира се, но засега няма никакви негативни индикации, няма и червенина.

Дано и при вас всичко е наред с теста. Peace

# 454
Момичета помагайте  Laughing Днес походих доста и понеже клина ми беше от кофти плат се протрих ужасно. Сега на единия ми крак е подуто и тече нещо като воднист секрет. Да сложа ли крем или да изчакам да изсъхне? Така ме боли, че едвам ходя  Sad

# 455
Момичета помагайте  Laughing Днес походих доста и понеже клина ми беше от кофти плат се протрих ужасно. Сега на единия ми крак е подуто и тече нещо като воднист секрет. Да сложа ли крем или да изчакам да изсъхне? Така ме боли, че едвам ходя  Sad

Свари лайка и измий мястото за да засъхне и после намажи с крем Здраве или мазен керм. Гледай да не го допротриеш до няколко дни.  Peace

# 456
  • Sofia
Много боли...на мен ми помага цинкова паста,джинджира алба,или бебешка пудра

# 457
  • София

Каква се води точно нейната алергия?

# 458
Целогодишно е да. Съжалявам за глупавия въпрос, но ако е алергия към домашен прах ще го получавам ли и на открито?

Алергията към цъфтящи се нарича ПОЛЕНОВА алергия.

Алергията към домашен прах се подобява на места с добър климат и по-висока влажност. Пробвай на морето как се чувстваш и съответно в балкана високо.

Много добре се повлияват такива алергии от чай от коприва и хомеопатия.

# 459
  • Sofia

Каква се води точно нейната алергия?
Към домашен прах,полени и т.н.

# 460
  • София
За една приятелка питам.
Има нормална кожа , но ако дори леко се почеше излизат големи пъпки като от комар.
Преди да се почеше има глака кожа.

# 461
  • Sofia
За една приятелка питам.
Има нормална кожа , но ако дори леко се почеше излизат големи пъпки като от комар.
Преди да се почеше има глака кожа.
Бях така 10години Cry,но имах и ужасни сърбежи...Така и не се разбра от какво е и от какво изчезна,дано никога не се появява Praynig

# 462
  • София
Доли и при нея започва да сърби.
Личната й лекарка казал , че е на нервна почва - дерматит .
Сигурно е гадно състояните.
На теб какво ти казваха лекарите?

# 463
  • Sofia
И при мен казваха дерматит,спазвах указанията и препоръките да избягвам силни препарати,изкуствени материи, при стрес и нерви също се проявяваше...Мисля,че ми помогнаха няколкото дълги плодувания и гладувания,които правех 2-3год.подред Thinking

# 464
  • София
На мен за атопичен дерматит ми препоръчаха да се мия с олио за баня или без нищо и след баня обилно да се намазва с крем.

Общи условия

Активация на акаунт