ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 91 329
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
За колко време ви излезнаха резултатите от ПИД в Мемориал?

# 361
Около 20 дни

# 362
Зависи какъв ПИД, за какво. Най-добре е да питаш генетика.

# 363
О, момичета, не мога да повярвам! Най-сетне след 15 пункции - балансиран ембрион! Толкова му се радвам, че не смея да мисля за трасфер преди всичко при мен да е проверено наново. Имам следния списък в главата:
имунология - биоспися, вливка, лекарство
тромбофилия - терапия
витамини - прием
хормони (+ТСХ) - проверка
дебелина на лигавица
оглед за полипи

Моля, допълнете на база опит си!

# 364
Juniper, поздравления! Обаче това след 15 пункции да има балансиран ембрион, ми звучи много стряскащо... Аз бих добавила към подготовката за трансфер и цветна снимка, ако нямаш скорошна. 

# 365
Поздравления и от мен.  Hug И аз май като теб ще съм, вече имам 4 пункции и общо 6 ембриона, като никой не е стигнал до успешен ПИД.
Аз за себе си съм решила да искам хистероскопия преди трансфер. Може и да е прекалено радикално, но не бих рискувала ембрион получен с такава мъка без да са ме огледали отвсякъде. Записвам си твоя спикък, че и аз като стигна до заветния момент ще се проверявам до десето коляно.

# 366
Jupiter,бравоо! Само - споко.
С каква тромбофилия си?

# 367
О, момичета, не мога да повярвам! Най-сетне след 15 пункции - балансиран ембрион! Толкова му се радвам, че не смея да мисля за трасфер преди всичко при мен да е проверено наново. Имам следния списък в главата:
тромбофилия - терапия
витамини - прием
дебелина на лигавица
оглед за полипи

Еха, страхотна новина juniper!
Знаеш ли от кога чакаме всички такава вест!
Разкажи ни повече, ако не е тайна - на колко години си, къде правиш стимулациите, на всички ли правиш ПИД?
Стискам ти силно палци и се моля да успееш! Heart

# 368
  • и тук и там :)
тромбофилия - терапия
витамини - прием
дебелина на лигавица
оглед за полипи

juniper изключително много се радвам за теб Heart
Стискам палци всичко да се развие успешно и да се похвалиш с + резултат Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 369
  • София
Браво, чудесна новина!
От хормоните провери и пролактин.
Витамини Д, Б9, Б12 също.
Стискам палци!

# 370
Страхотна новина, браво! Пожелавам ти тлъсто чхг! Не знам дали има връзка, но може и да пуснеш тест за инсулинова резистентност. Ако не те притесняват въпросите ми, за колко време прави 15-те пункции и всички ли ембриони изследва?
тромбофилия - терапия
витамини - прием
дебелина на лигавица
оглед за полипи

# 371
Благодаря, момичета!

Когато започнахме с опитите за бебе бях на 34, сега съм 36 (общо време в опити във и извън епруветка - 2 години).
Цикълът ми е много къс - 23 дни, изключително редовен, хормоните са ми наред, АМХ-то сочи добър резерв за годините.
През първите 6 месеца на естествени опити реших, че ще си пусна неинвазивните изследвания (дет', се вика да си знам) - АМХ, ТСХ(ОК, но с много високи ТАТ и МАТ), инсулинова резистентност(нямам), тромбофилия (хетерозигот MTHFR и PAI1), НК клетки(завишени), ембриотоксини(инхибиращи), витамини(позапълних липсите)
Резултатите на ММ са перфектни.

Усетих, че нещо не е наред, защото базалната ми температура не се променяше след положителен тест за О.
На фоликуметрия си пролича, че задържам фоликулите почти винаги, независимо от инжекциите за спукване - нещо като ЛУФ.

Направих цветна снимка на тръбите (ОК са) и минахме на инвитро на спонтанен цикъл (всеки месец, заради късия цикъл понякога имам и две пункции в месец)
Всички яйцеклетки ми се оплождат, 70% доживяват 5-ти ден, всички оживели са "красиви", без забележки. Не се достига до бременност след трансфер.
Направих два ПИД-а след толкова неуспешни трансфери - и двата с монозомия на 16та хромозома.

След като натрупахме необходимия брой опити, кандидатствахме по Фонд и имам един стимулиран опит.
"Красавците" на 5-ти ден бяха 5 на брой. След свеж трансфер на 2, имам биохимична бременност с макс. с-ст на ЧХГ 20 единици на 16ти ден. Имам 3 замразени без ПИД от този опит.
След като се разблокирах (бях по дълъг протокол), направих още една пункция на спонтанен цикъл и от там изскочи нашия балансиран късмет.

Затова сега съм в чудене кои изследвания да повтория и какво би се повлияло негативно от стимулация на Гонал и Менопур за да го проверя.

# 372
Juniper, другото, което се сещам, че можеш да направиш е биопсии-ендометриална и за имплантационен празорец. Интересно ми е при добър Амх, защо предпочиташ естествен цикъл пред стимулации? Питам, тъй като съм в сходна ситуация, с добро за годините ми /почти 38 г./ Амх,  3 стимулации, 1 ест. цикъл с празен фоликул и също кратък цикъл 24 дни. Съответно и аз се чудя дали да не променя тактиката, т.е. всеки месец пункция.
Благодаря, момичета!

Когато започнахме с опитите за бебе бях на 34, сега съм 36 (общо време в опити във и извън епруветка - 2 години).
Цикълът ми е много къс - 23 дни, изключително редовен, хормоните са ми наред, АМХ-то сочи добър резерв за годините.
През първите 6 месеца на естествени опити реших, че ще си пусна неинвазивните изследвания (дет', се вика да си знам) - АМХ, ТСХ(ОК, но с много високи ТАТ и МАТ), инсулинова резистентност(нямам), тромбофилия (хетерозигот MTHFR и PAI1), НК клетки(завишени), ембриотоксини(инхибиращи), витамини(позапълних липсите)
Резултатите на ММ са перфектни.

Усетих, че нещо не е наред, защото базалната ми температура не се променяше след положителен тест за О.
На фоликуметрия си пролича, че задържам фоликулите почти винаги, независимо от инжекциите за спукване - нещо като ЛУФ.

Направих цветна снимка на тръбите (ОК са) и минахме на инвитро на спонтанен цикъл (всеки месец, заради късия цикъл понякога имам и две пункции в месец)
Всички яйцеклетки ми се оплождат, 70% доживяват 5-ти ден, всички оживели са "красиви", без забележки. Не се достига до бременност след трансфер.
Направих два ПИД-а след толкова неуспешни трансфери - и двата с монозомия на 16та хромозома.

След като натрупахме необходимия брой опити, кандидатствахме по Фонд и имам един стимулиран опит.
"Красавците" на 5-ти ден бяха 5 на брой. След свеж трансфер на 2, имам биохимична бременност с макс. с-ст на ЧХГ 20 единици на 16ти ден. Имам 3 замразени без ПИД от този опит.
След като се разблокирах (бях по дълъг протокол), направих още една пункция на спонтанен цикъл и от там изскочи нашия балансиран късмет.

Затова сега съм в чудене кои изследвания да повтория и какво би се повлияло негативно от стимулация на Гонал и Менопур за да го проверя.

# 373
Juniper, другото, което се сещам, че можеш да направиш е биопсии-ендометриална и за имплантационен празорец. Интересно ми е при добър Амх, защо предпочиташ естествен цикъл пред стимулации? Питам, тъй като съм в сходна ситуация, с добро за годините ми /почти 38 г./ Амх,  3 стимулации, 1 ест. цикъл с празен фоликул и също кратък цикъл 24 дни. Съответно и аз се чудя дали да не променя тактиката, т.е. всеки месец пункция.
Само да не разводним много темата... Държах да съм на спонтанен цикъл 1. защото не е толкова инвазивен, страхувах се от всички рискове, особено свръх стимулация (имах 25 антрални ф.) 2. финанси - можех да си позволя определена сума на месец, а не голяма накуп за стимулиран опит 3. Трупах опити за да кандидатствам по Фонд

Аз също имам доста пункции без яйцеклетка, но ако извадят такава се опложда и всичко е наред поне до 3-ти ден за повечето от тях.

# 374
  • София
На мен при ежемесечни пункции на ЕЦ ми се обърква цикъла, почват едни тънки лигавици, задържани фоликули и липсващи овулации. Доколкото прочетох, това е бонус от изсмукването на цялата течност от фоликулите при пункция - няма кой да стимулира производството на прогестерон. Иначе в нормално състояние си имам естествена овулация и супер лигавица всеки месец. Така че имайте едно наум с ежемесечните пункции. Може да не сработи при всеки.

Общи условия

Активация на акаунт