ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 91 120
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Категорично бих направила .
Ние също се чудихме, замразихме ги и се наложи после да ги размразим, отново замразим и размразим за трансфер…

# 706
Предвид възрастта и МФ категорично да!!! Ще избегнете напразните трансфери.

# 707

Направете, не пестете от здравето на детето и вашето също. Аз имах фатален трансфер на 27год с не изследвано ембрионче. Препоръката на лекаря беше да НЕ правим ПИД. Еми... Правих аборт в шести месец.
Заложете на науката и бъдете спокойна. Желая ви успех и успешна бъдеща бременност ❤️

# 708
Момичета, имам нужда от съвет.
Трябва до утре да реша дали искам да се направи ПИД на ембрионите ми. Имам 6 един от които замразиха днес на 5-ти ден и останалите 5 са ги оставили до утре.
Съвета на доктора ми е да направим тест на всичките.
Трябва да уточня и възрастов фактор 42/46, също и МФ имаме материал след ТЕСЕ.
Много е обсъждана темата, но и много противоречиви мнения прочетох.
Ще ми бъдат полезни съветите ви!
Здравей, Atsilara.
Ние до 5 ден останахме с две ембриончета годни за ПИД и въобще не се колебахме направихме това изследване. Едното ембрионче беше с добро качество 5АА, другото с 50% мозаицизъм, но също годно за трансфер.
При нас също остана едно ембрионче за 6-ти ден, но спря развитие. Надявам се при вас да не се случи така.
Началото на септември беше трансфера на това с добро качество и сега чакаме момченце и като знам, че вече хромозомно всичко е наред при него ми е  изключително спокойно. Аз съм на 38 години. Да уточня, че процедурата е правена в Турция.
Възрастовият фактор е от голямо значение.
Аз лично бих рискувала да направя ПИД и да не остане ембрионче за трансфериране, отколкото да се подготвям за трансфер с един куп хормони, да последва след това трансфер без желаният резултат и да си останем с разбити надежди.
Каквото и да решите ще е правилното за вас и ситуация, в която сте!
Успех!!!
🍀🍀🍀

# 709
Давам и аз един глас за ПИД, особено при  фактори като възраст или в моя случай- хромозомна аномалия.
След трансфер в Турция април месец на ембрионче, минало ПИД, миналата събота се роди синът ми- здраво и прекрасно бебе. 
Стискам ви палци, кураж на всички, чакащи своите дечица. Пътят за жалост не е лек, щом сме в тази група.

# 710
Да разбирам ли, че ако е правен ПИД се трансферира само един ембрион?                                                                     

Трябва до утре да реша дали искам да се направи ПИД на ембрионите ми. Имам 6 един от които замразиха днес на 5-ти ден и останалите 5 са ги оставили до утре.
Здравей, Atsilara.
Ние до 5 ден останахме с две ембриончета годни за ПИД и въобще не се колебахме направихме това изследване. Едното ембрионче беше с добро качество 5АА, другото с 50% мозаицизъм, но също годно за трансфер.
При нас също остана едно ембрионче за 6-ти ден, но спря развитие. Надявам се при вас да не се случи така.
Началото на септември беше трансфера на това с добро качество и сега чакаме момченце и като знам, че вече хромозомно всичко е наред при него ми е  изключително спокойно. Аз съм на 38 години. Да уточня, че процедурата е правена в Турция.
Аз лично бих рискувала да направя ПИД и да не остане ембрионче за трансфериране, отколкото да се подготвям за трансфер с един куп хормони, да последва след това трансфер без желаният резултат и да си останем с разбити надежди.
Успех!!!
🍀🍀🍀

# 711
Не се трансферира само един.
Аз след ПИД направих транфер на 2, но никой не се хвана. След това транферирахме последния останал и той беше късметчето.

# 712
Да разбирам ли, че ако е правен ПИД се трансферира само един ембрион?                                                                     

Здравей, Atsilara.
Успех!!!
🍀🍀🍀
На нас в Мемориал категорично отказаха трансфер на двата ембриона след ПИД…. Както и на други двойки в същата болница.
Чувала съм, че д-р Тургут е трансферирал повече от 1

# 713
Момичета, благодаря на всички, които отделиха време да ми дадат съветите си!
Решихме в крайна сметка да направим ПИД на всичките ни ембриончета.
Мисля и смених позицията си по този въпрос многократно през изминалата година и в крайна сметка се доверихме и на съвета на лекаря ни, а той не изгуби доверието ни нито за миг досега.
Надявам се, че и сега сме на прав път!

# 714
Здравейте,
Може ли да ви попитам защо не се препоръчва трансфер на повече от един ембрион, ако ембрионите са минали през ПИД.
За първи път чувам, а ние сега сме в ситуация, в която правим това изследване на ембрионите ни и другата година ще правим трансфери.
Благодаря.

# 715
Предполага се, че след ПИД има много голям шанс да забременеете и за да се избегне двуплодна бременност, при която може да има усложнения се трансферира 1 ембрион.  Честно казано аз и без ПИД не бих дала разрешение да ми се направи трансфер с повече от един, но всеки си знае. Ако много настоявате може и да ви направят.

# 716
Аз лично не настоявам и не държа да ми се трансферират повече от един ембрион.
Просто исках да знам на каква база не препоръчват трансфер на повече от един ембрион.

# 717
Аз лично не настоявам и не държа да ми се трансферират повече от един ембрион.
Просто исках да знам на каква база не препоръчват трансфер на повече от един ембрион.
Една дама беше писала, не си спомням в коя точно група, след трансфер на две ембриончета и двете се имплантират, но в последствие едното се развива не  добре и покрай това загубват другото.

# 718
На мен в Мемориал (Турция) ми обясниха, че не препоръчват трансфер на повече от един ембрион, на който е правен ПИД, защото има голям шанс ембриорчето да се раздели и да има еднояйчни близнаци. Риска от проблеми при такъв тип бременност плюс, ако жената има предишна история и физически не предполага близнаци се увеличавава. Казаха ми, че шанса да се раздели е голям, защото се нарушава "цялостта" на бластоцистта и реално това може да се случи на мястото от където вземат пробата.

# 719
Момичета много благодаря за отговорите.
За мен тази информация беше много ценна.
Не съм коментирала с моята лекарка още трансфера, защото още два пъти ще събирам Я на спонтанен цикъл. Но въпреки това получих много хубава информяция от вас .
Желая на всички весели и спокойни працници.

Общи условия

Активация на акаунт