Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 670
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Не съм разглеждала спецификации на миялни машини напоследък, но мисля, че не бях виждала 45см миялна с опция половин зареждане. Дори преди, когато си избирах миялна (голяма, но разглеждах от любопитство и 45-сантиметровите) ми направи впечатления, че не видях половин зареждане опцията.

Беко-то на Дяволски Чаровна ми се вижда добро, със всички необходими функции. А относно кратката програма - аз я ползвам най-често нея, защото през седмицата не готвя много и съдовете (чинии, чаши стъклени и порцеланови) не са много мръсни.

# 406
  • Winterfell
От около седмица и аз съм щастлива собственичка на съдомиялна. Направо съм влюбена и се питам как съм могла да живея без нея  Crazy Whirlpool 6th sense е, 60см, 13 комплекта. Всичко скърца и свети. Само една питанка имам и ако може да ме насочите къде бъркам...Пуснах я на половин програма, и след като извадих приборите имаше капчици по тях, следи по-точно, като от мътна вода.Сол не съм и зареждала, ащото при нас водата е много мека, гланц също, защото си взех таблетки на КК 2в1. Сложих половин таблетка,а съдовете бяха в горната кошница

# 407
Според мен солта и гланца са задължителни без значение твърдостта на водата и вида на таблетките. Солта - за самата машина, гланца - сама ще видиш разликата като сложиш.

За мътната вода, имаше ли нещо с улеи или по-вдлъбнато дъно? Случва се в него да застои вода и до последно да праща малко и на другите.

# 408
  • София
При много мека вода няма нужда от сол, но гланц си сложи.

# 409
В София уж е мека, но машината ни я яде като звяр. На минимум е сложена, не знам защо така  Tired

# 410
  • София
На Whirlpool в упътването пише, че при мн. мека вода (за степен 1), добавянето на сол не е необходимо, за това не съм слагала и проблеми машината няма.

# 411
И нашата няма, ползваме я така в началото, но от много четене на теми за йонообменника или там каквото беше решихме да сме прилежни  Blush

# 412
  • Winterfell
Да, ние сме в район с много мека вода (според таблиците за страната).Направих и настройките на 1 и да сложа,предполагам няма да я ползва тая сол.Не виждам смисъл да ги променям щом са коректни.Но гланц ще си купя.

# 413
Като стана въпрос за гланца и солта може ли да са различна марка от таблетките? През телефона съм и ми е трудно до пима. Според мен не би трябвало да има проблеми да са различни ,но все пак да попитам Simple Smile)

# 414
  • София
Разбира се, няма никакви проблеми да са различни марки.

# 415
Със Сименс съм, обаче ми прави впечатление, че съдовете ми са надрани..
На какво се дължи това - препарати? От самата миялна ли е или материала на съдовете?

# 416
  • София
съдове и препарати... миялната сама по себе си няма как да ги дере.

# 417
  • Варна
Здравейте,  спряла съм се на Бош модел SMV48M30EU. Инате ли отзиви? 

# 418
Здравейте,  спряла съм се на Бош модел SMV48M30EU. Инате ли отзиви?  
Maлко по назад се коментираше ,че който и модел да се вземе на бош е добре  Simple SmileТози бош който сте си избрали забелязах ,че е с три кошници и е много хубав.Също така като избирахме нашата съдомиялна консултанта ни обясни ,че хубавия клас на бош са над 1000 лева.Тази която сте избрали е точно такава .И ние се бяхме насочили към бош само ,че малка но от вчера си имам BEKO  Mr. Green .
Вчера я пуснахме веднъж празна , и малко по късно я заредих за да я тестваме.Справи се чудесно съдовете са добре измити и изсъхнали идеално докато при електролукса ги вадех с капки и мокри .Изненада ме и това ,че има светлинен индикатор на пода.Той работи по време на цялата програма и когато спре програмата спира да свети .

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 10:23 от Анонимен

# 419
  • Варна
Олелееее ама че одисея... Благодаря, че сподели!

Общи условия

Активация на акаунт