Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 604
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
( дава ми някаква грешка Ф4, което от немски преведох от телефона си, че има някакъв теч и да съм проверила кранчето Shocked, теч няма.
tzvetihc, в този руски сайт има код 04 за грешка при съдомиялни Ханса че налягането на водата е високо.   http://servis-gold.ru/kody-oshibok-posudomoechnyh-mashin#Hansa
Цитат
Както пише в книжката F4- високо ниво на водата -съдомиалната спира и изпомпва вода и изключва.Трябва да свалите ламариненият обшивка-тя се сваля лесно отвиват се малки болчета с отверка но не забравяйте и отпред на вратата има болчета те също се демонтират.От дясната страна има регулатор за ниво(това е обикновен поплавък с два изключвателя единият е натиснат а другия стои свободен)в долния край регулатора е свързан с гумен шланг (маркуч)и се свързва с казанчето където е нагревателя от долната страна.Този шланг беше запушен от отлагания при миенето и регулатора за ниво не работи,след като го отпушите и хубаво е да разглобите регулатора като натиснете двете щипки от ляво и дясно на корпуса му,там също има доста мръсотия.
ПП Съфорумка имаше проблем, с теч (спукан охлюв) и беше се задействала защитата за преливане (ниворегулатор).
Съдомиялната не пълнеше вода.
Нямаше напрежение(ток) към аква стопа на маркуча за входяща вода.
Първоначално бих започнала проверка на филтърчето в маркуча за входяща вода и след това всичко останало.
Почисти филтърчето на входящата вода.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 08:05 от Анонимен

# 676
  • софия
Благодаря за отговорите, оказа се че налягането на водата е било ниско, сега всичко е наред. Simple Smile

# 677
Момичетата от Пловдив, моля кажете на коя степен ви е твърдостта на водата?
Моята беше на 5 от 6 възможни,но много бързо ми светна индикатора за сол,минало е около месец от последното зареждане,може би проблема да е и от солта,купих на Сомат,а тя е доста ситна.Сега взех на Медикс.Вчера пробвах и капсулите на Fairy платинум,на първо четене всичко беше измито добре,но на светлината забелязах бели петна по някой от чашите,солта я намалих на 4 да видим как ще е.

# 678
  • Бургас
Глинен гювеч и гювечета нали се слагат в съдомиялна?

# 679
  • Под Сините камъни
Глинен гювеч и гювечета нали се слагат в съдомиялна?
Да, аз слагам,нищо им няма

# 680
Здравейте, купихме си съдомиялна с две кошници и две перки. Има опция половин програма, но в ръководството не пише нищо повече. Коя кошница се пълни за нея? Аз си мисля, че е долната, но може и да греша. Благодаря! bouquet

# 681
  • София
Може би не е лоша идея да кажеш каква е машината.
На моята няма значение, стига нещата да са сложени самов една кошница. Тя сама си отчита коя от двете е използвана и мие там.

Глинени гювечи/чета мия и аз без проблеми.

# 682
  • Бургас
Благодаря! Също да питам, капачките ръчно да мия, нали. Не говоря за тези тип Омния, а винтовите. Те дали са от алуминий?
Бях сложила керамичен ринг за торта и там, където е надрасквано дебело - е потъмняло в червеникав цвят. Предполагам е алуминий отдолу, става ли още за ползване ринга?
 Hug

# 683
  • на Мелмак
При мен 1/2 е само за горна кошница.

# 684
Винтовите капачки ги мия в миялната.

# 685
Скрит текст:
Може би не е лоша идея да кажеш каква е машината.
На моята няма значение, стига нещата да са сложени само в една кошница. Тя сама си отчита коя от двете е използвана и мие там.
Finlux DFX 4566AW.

# 686
Здравейте, днес се обзаведохме с Аристон HCD 662 EU, тъй като само това успяхме да натъпчем под мивката. Оказа се ,че няма упътване на български, а от английското някои неща относно препаратите не са ми ясни. Някой случайно да разполага с превод?

# 687
Lilka,провери в руските сайтове за инструкция

# 688
Аз ли нещо не съм в ред, таз машинария ли не е!?! Както вече казах, купихме малка миялна аристон. Взех таблетки кк, защото видях из форума, че си вършат работа, а са доста по-добри като цена. Не сложих сол и гланц, защото бях нетърпелива, а не се оправих с упътването. Резултът, след две пускания (общо над три часа работа на машината), е измити на ръка съдове. Сега се мъча да сложа солта и да разгадая упътването за нагаждането на нивото й. Не знам дали е от таблетките, но съдовете бяха по-мръсни от преди миенето. Къде бъркам според вас?

# 689
  • София
Таблетката разтвори ли се?

Общи условия

Активация на акаунт