"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 2

• 72 278
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
И слава Богу. Мен ме дразни това постоянно сравняване с американските продукции.

# 241
А аз пък се чудя защо се пропи Кръстева, а не самият Генадиев?
Някак много леко му се разминава - само с едно стряскане насън Simple Smile Лично аз очаквах да има някаква по-дълбока драма в семейството им - нещо като наказание свише заради извършеното от бащата престъпление. Например - някаква непоносимост между баща и син, а майката да е постоянен буфер между тях. Така и появата на Сашо с неговият благ характер ще се почувства като поява ни липсващата част в пъзела. А те си живеят щастливо и в разбирателство - почти идилия. И излиза, че Генадиев е наказан само с пиянството на Кръстева, която е длъжен да търпи, за това че го е покривала толкова години. Нещо неодобмислен ми се вижда сценарият в тази насока.
Вие какво мислите?

Кръстева си има и някакви други драми в живота, не е само това, че е свидетел на размяната на бебетата. А и алкохолизмът е в голяма степен генетична предразположеност, не е задължително човек да се пропие от това, че е преживял някаква драма, както и обратното - може да се пропие и без да е преживял такава... От един момент нататък е просто болест, не е някакъв избор, проява на слабост и т.н. /макар че в повечето филми не се експлоатира тази страна на монетата, едва ли този ще е изключение/

Що се касае до отношенията в семейството, Калин каза в някоя от миналите серии, че всъщност е израснал без баща, започнал е да го вижда повече, откакто работят заедно. Така че едва ли всичко е било "цветя и рози", най-вероятно Генадиев се е опитвал да изкупи вината си, отдавайки се изцяло на професията си. Мисля, че ще има някаква нишка в насока какво е коствало това на семейството му в миналото, в допълнение към бъдещите последствия.

Не бях се замисляла в/у приликата м/у Калин и Захариев, надявам се да е случайна, иначе твърде ще се заплете историята, а и онзи човечец от Варна ще остане съвсем в нищото...

# 242
Интересно, а моите познати доктори и работещи в здравната система хора, казват - толкова ни е писнало по цял ден от  болести, че не бих си причинил/а и вечер да гледам хора в престилки и диагнози. Така и не са гледали нито Хаус, нито анатомията на Грей... напълно ги разбирам.

И аз работя в тази сфера, затова се радвам, че решението на сценаристите е на по-преден план да е личната история на героите  Grinning.

Надявам се по-рядко да ни натрапват до болка познати неща от кухнята на здравеопазването - като например историята с техниците и докладите на главната сестра пред шефа на болницата какви доставки се бавели. В някои ситуации усещането, че в тази болница работят от гората хванати хора е доста силно и ми идва в повече ...

# 243
  • В най - голямото село
Дядото с пушката е бащата-комарджия на д-р Василев.

По-скоро старият професор с метастазите.
бащата е.

И на мен на бащата ми прилича.
Не може ли нещо като се почне, да се дава от понеделник до петък поне.....

# 244
Да, мисля, че е нормално, а и редно да акцентират повече на личната драма на героите,все пак сериалът се казва "Откраднат живот" , не "Болница на края на града" . Simple Smile

# 245
"Болница на края на града" е класика. Може би това е соц-вариантът на "Анатомията" и други подобни медицински сериали. Доколкото си спомням и там личната история беше на първо място.
Лекарите са си лекари, но на първо място са хора Peace.

# 246
Е, то във всички сериали на такава тематика има и доста лична драма, така е, не може само с болести да занимават зрителя. Simple Smile

# 247
2 чая с кардамон от будката за хот-дог. Дообре!

# 248

А, точно това идвах да напиша Joy .

# 249

А, точно това идвах да напиша Joy .
Будката разполага с по-богат асортимент от някакви си хот-доци. Joy

# 250
Ами да, този чай е хит на сезона. Навсякъде го продават  Joy

Между другото хареса ми как направиха паралелната сцена - срещата на Сашко с мама и разговорът на сестрата и Генадиев за съдбата Peace. Малко съдбата беше в повече, ама айде... Сестра Вачкова си е доста бъбрива  Grinning.

Друго ме подразни - колегите на Сашко оперират, а той - с ръце в джобовете по центъра на София. Ей, не може да ми стане симпатичен този герой и това си е!

# 251
  • гр. Варна
Сценаристкитееееее Ич не ни бива  Hug
Човека с пушката ще се окаже хазаина, а не бащата на Александър  hahaha

# 252
Тези задълбавания в пациентските лични драми ми идват в повече, майката на майката на майката... а по основния сюжет - нищо особено. Д-р Биляна се държи като недорасляк някакъв.
Калин продължава най-много да ми харесва от всички, засега Simple Smile.

# 253
Ох, професорът подскочи като ужилен от думите на жена си - "Бащите не изоставят синовете си!"
Доктор Биляна много се вживява в личните драми на пациентите, да   Laughing .
"Ти не би се жертвал за друг, нали?"
Много трогателно Laughing

# 254
Ох, професорът подскочи като ужилен от думите на жена си - "Бащите не изоставят синовете си!"

И аз подскочих да не би монтажниците да са изтървали сцената, дето тя разбира, че му е майка.

Общи условия

Активация на акаунт