Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 878
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Ваня,не си само ти Laughingи аз не понасям Шалимар,но пък харесвам L'Instant. :love:Paco Rabanne - Black XS-този също не харесвам.

# 211
Подминавам понякога директно цели брандове. През години съм пробвала техни неща и нищо не съм харесала досататъчно, че да го купя и ползвам и сега също си знам, че трудно ще ме изненадат. Булгари например е такъв бранд. Само Черния жасмин мога да нося и то рядко. Не бих го купила разбира се.
Ескада, Роберто Кавали, Армани без Ултимативния код, Нина Ричи, Дона Карън, Азаро, Хуго Бос, Бърбъри и още...директно ги подминавам и не желая нито блогери, нито пръскане, нито виали за проби на новите им аромати.

На Версаче съм обаче фен на някои парфюми и вечен на Черния и Розовия кристали.

# 212
  • София
Към списъка на Densi  от брандовете, които директно подминавам допълвам с  Calvin Klein,  Carolina Herrera, Alexander McQueen, Lolita Lempicka.

# 213
Към списъка на Densi  от брандовете, които директно подминавам допълвам с  Calvin Klein,  Carolina Herrera, Alexander McQueen, Lolita Lempicka.
О да и аз тези плюс още. Peace

# 214
  • Бургас
И аз не понасям нищо от брандовете,които е изброила Денси bouquet,освен Бърбъри и няколко на Кавали. PeaceЛемпика ми е непоносим бранд,както и Булгари.Келвин Клайн също,Еуфорията ми предизвиква Sick,никога не я харесах и няма и да я...А от Боссс ми харесва само Фемм.

# 215
  • Пловдив
Тези, които харесват, La vie est belle, Кодовете на Армани и Цветната бомба могат да пробват L’Extase Nina Ricci. Аз също не харесвам марката, но този парфюм ми го набутаха да го пробвам в Париж и много ми хареса. Пръскам си го с кеф.

# 216
  • София
А тези, които обичат сладки дъвки за балони биха харесали Boudoir Vivienne Westwood bowuu

# 217
Денси, Трезорите пропусна.  Grinning

# 218
Денси, Трезорите пропусна.  Grinning
Е защо Трезорите, аз говоря за брандове, който пропускам, а Ланком не е от тях определено. Те си имат интересни парфюми.

А тези, които обичат сладки дъвки за балони биха харесали Boudoir Vivienne Westwood bowuu
Дъвка? Нищо общо не намирам между дъвки и Будоара. Той мирише на малки карамфилчета.
Той беше много модерен тук в тази тема преди около 6 години, но хората се преситиха и го позабравиха. Аз изпръсках едно шише и сега не бих го носила. Peace

# 219
  • Пловдив
Аз също не намирам абсолютно нищо общо между дъвка и Будоара.Много точно са дали името на този парфюм-тежък,ретро аромат на пудри,червила и други подобни помади. Не е лош,но много рядко мога да го нося.

# 220
 Аз го харесвам  Будоар, имам едно малко шишенце от 30 мл., което е супер сладко с коронката. Рядко го нося. Нямам проблем с Burberry и Nina, даже сега видях една много сладка ябълка - бяла на цветни точки и по-точно Nina Pop, изглежда много добре и бих я пробвала.
Към необичаните бих добавила Michael Kors, Donna Karan, Herrera, Anna Sui и всякакви такива американски дизайнери, Swarovski, Bebe, celebrity аромати....май много станаха и отива на към хейт работата, за това спирам. Нищо от изброеното не съм пробвала, защото просто не искам, ще си изгубя времето пък и страшно много други са ми интересни, за които си пазя ентусиазма.

# 221
Winter fairy,  Hug забравих да споделя за трайността на Ерос Версаче. Върху моята кожа е сравнително траен, до обяд издържа. Много приятен аромат, но само това. Според мен има смущаващо разминаване между името и опаковката и самото съдържание. Маркетингово недоразумение... Rolling Eyes
   newsm10  Твърде семпъл, дори незабележим, на моменти дори дразнещ. Няма нищо общо с Пантерата. Естествено.

Ако говорите за мъжкия Eros-при мен си издържа 4 -4.5 часа,което за моята кожа е доста.

Ако е от Енцо, нищо чудно да е умита водица.

newsm78
Имам над 40 поръчки от Енцо и НИКОГА не съм имал проблем.

А между другото, получих сега семпли от  Calvin Klein CK One Summer 2014 и CK One Summer 2015

2014-та е доста приятен летен аромат.Ако беше и малко по-траен щеше да ми е супер любим.За 35-40 лева е повече от перфектен. Peace

Доскоро мислех, че не харесвам мускус в парфюм. Животинският мускус за мен е непоносим  Crazy
Очаквах с огромно нетърпение запознанството си с http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Musc-Ravageur-1801.html, а той ми показа най-лошото от себе си  ooooh! Tired Ужасен, нечистоплътен мускус. Цялата му красота отива на кино, защото мускусът доминира над всички ноти, и освен да визуализирам запуснат и нечистоплътен мъж, друго не ми се получава  Blush Намирам парфюмния му близнак на Ерболарио за добро попадение, защото в него я няма дразнещата мускусна нотка  Peace
Другият мускус, от който съм оставала в потрес е http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Muscs-Koublai-Khan-4090.html Sick Същата работа като Муск Раважор, но в женски вариант.Личи, че е много сексуален, порочен и плътски, но аз лично хич не си падам по такъв тип парфюми.Комбинацията пък с цибет е още по страшна, защото комбинацията от плътски и животински нотки е убийствена  Crazy Sick

Musc Ravageur е супер противоречив аромат-или го харесваш,или не можеш да го понасяш.На всичкото отгоре е невероятен хамелеон-на 20 различни кожи може да мирише по 20 различни начина.
Muscs Koublai Khan е един от най-отвращаващите аромати , до които съм имал нещастието да се докосна  Sick

Новият на Tauerville изглежда чудесно като ноти, моля някой ако попадне на него, да сподели:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tauerville/Fruitchouli-Flash-36857.html

Ще мога да ти кажа чак края на месеца,когато се прибира един приятел от Щатите.

Здравейте bouquet,
Моля ако някой има впечатления от тези два аромата на Mancera да сподели.
Aoud S Mancera
Aoud Violet Mancera

Благодаря предварително.

1.В началото е СИЛНО флорален с свежи цитрусови елементи,но в базата е доста различен-кожа,ууд и мускус.Води се за жени-в началото е такъв,но в базата е по-мъжки аромат.Странен като цяло-дори и да ти изпадне много изгодно в НИКАКЪВ случай не го купувай на сляпо.
2.Нямам идея
Защо точно тези 2 аромата на Mancera те интересуват?

Лека полека вървим към пролетта и затоплянето, и независимо от сегашните изненадващи студове,  искам да обърна внимание на един мъжки парфюм, който перфектно би се вписал в следващите три сезона - Alfred Dunhill - Icon

Скрит текст:

Страхотен и изискан аромат, който започва много свежо и естесетвено с нотки на чудесно нероли и бергамот, а много бързо след това аромата на автентична хвойна набира скорост и дава още по-зелено горско усещане Crazy В последствие хладен ветивер изплува по много харомоничен начин, с подкрепата на меки подправки и свежа, ароматична, модерна лавандула...
Впечатленията ми от Dunhill Icon са отлични  - много изискан, стилен, харомничен и естестевно звучащ парфюм, който има характер и мога да кажа, че излиза от тенденцията за сладки мъжки аромати.
До този момент, познавах два парфюма на Dunhill -Desire for a Man и Custom, като Custom особено ми хареса и смятам, че е любопитен - ябълка, мек тамян и кедър, поднесе по един свеж, семпъл и модерен начин.  Heart Eyes

Въпреки симпатиите ми към Custom, смятам, че Dunhill Icon е парфюм, с който марката наиситна заявява себе си по един прекрасен начин, предлагайки изискан мъжки парфюм, носещ класически дух, показан по един модерен  начин. От снимките в нета съдя, че дизайна на бутилката също е впечатляващ и това му дава допълнитено позитиви. Щях да забравя - концентрацята му е EDP  Grinning
При мен показва чудесна трайност. Препоръчвам го горещо на тези, които харесват да кажем Lalique Encre Noire  for men, Terre d'Hermes, Cartier Declaration, Yves Rocher Cuir Vetiver и тн аромати.
Не че е клонинг на някой от тях, но според мен спада към това семейство на свежи, зелени парюфми с модерен прочит на ветивера. Също го намирам за перфектна идея за подарък, когато не сте съвсем убедени какво точно да изберете за мъж над 25г, който не харесва сладки парфюми.

С интерес чакам и запознаството ми с Dunhill Icon Absolute
Звучи обещаващо, отново в красив флакон и EDP концентрация.

Хубав уикенд на всички  Simple Smile

Icon е много добър като за цената си  Peace При мен си е изляло летен аромат-нероли,бетгамот и ветивер.Съвсем леко е пикантен без да дразни.
Desire в базата е доста приятен.
Custom е като неуспешно копие на на Ambrе на Baldessarini .

Дeetron,
наистина чудесно си представил  Dunhil Icon!Би ли препоръчал  Lalique Encre noir for men за пролет/лято,не съм го купувала до сега на ММ ,та се чудя и на него.Той носи свежи,зелени,обича парфюмите на Bvlgari, Azaro ,Joop /червения,стои му ослепително/.Благодаря!

Encre noir НЕ Е за купуване на сляпо,а съдейки по изброените от теб парфюми шанса да не му хареса е МНОГО голям.

Лично аз мъжкия Енкре Ноар  не го усещам мъжки. За мен е унисекс със силен дамски уклон.Ползвам си го целогодишно.

Никой не може да дава наклон и да казва на друг какво,кога и как да носи като парфюм.Ако е подходящ за твоята кожа,кара те да се чувстваш добре-повече от перфектно  Peace
Но "силен дамски уклон" определено няма.Парфюма си е мъжки,като в определени ситуации би могъл да се носи и от жени,като много зависи как седи на кожата им.Почти всички жени около мен , с малки изключения не могат да го понасят дори,а камо ли да сами да го ползват.Sycomore на моята кожа примерно не ми седи добре-избиват ми супер силни алдехиди и пикантни нотки,от комбинацията от  които МЕКО казано ми се гади,а поред доста хора са много близки с Encre Noire .

И при мене е така, но знам, че привиква към миризмата и не я усещаш, но другите около тебе я усещат. Също съм чела, че ако ти си усещаш парфюма, значи си прекалила и хората около тебе се " задушават". Не знам до колко е вярно...
Не е вярно. Peace

Според-зависи ...от много неща.Рецепторите на всеки са различни.Olfactory fatigue се казва състоянието-няма директен превод на български.

Армани без Ултимативния код

От Armani Prive сериите не всичко ми харесва,но има и уникални неща-не трябва да ги пренебрегваш.Ambre Eccentrico за мен е ШОКИРАЩО добър и класен аромат за специални случаи и ситуации.Уникални комплименти абсолютно всеки път като го слагам.Имам сравнително голяма колекция,като съм пробвал през годините стотици аромати и рядко ми се случва да срещам нов аромат,който така да ме впечатли още на първо пръскане,че да си кажа "Леле колко е добър".Още повече,че е правен от Calice Becker , която е вътрешен парфюмер на Kilian .
А да-да си кажа за невероятното ми разочарование от комбинацията от моята кожа и Armani Code Profumo . След като доста хора ми наговориха хубави неща , както и колко ми допадна на познати реших да го пробвам и аз на кожа.... ТРАГЕДИЯ - нямам идея защо,но усещам само и единствено супер евтин сапун.Не знам колко от вас си спомнят-по Тошово време имаше едно "ръчни" сапуни-на такъв ми мирише при мен.Поредно доказателство как не е правилно да се купуват парфюми на сляпо,а този дори ми хареса доста на други хора  Thinking.При мен е толкова ужасен,че няма как да го опиша.

Пробвах последно

Уникален...обмислям покупката му,като ставам ГОЛЯМ фен на Krigler.Ковачева ако иска да спомене към какъв шедьовър я насочих  Simple Smile

Olympic Orchids Artisan Perfumes са доста интересен инди бранд , с няколко отлични аромата.

Както и няколко евтини парфюма,които също ми допаднаха.

Парфюм за вечерта

# 222
  • София
Да, моя грешка за създателите. И аз не съм експерт. Споделях моите впечатления, които не са се променили.

Не пиша в темата често вече, но тези които ме познават, знаят, че съм пристрастна към Роуз Икебана Simple Smile  Това е един от малкото парфюми, които не са ми омръзнали в последните няколко години.

Може би съм разочарована от новия Рубарб защото това беше единственият нов аромат, който очаквах с интерес.

Създателите нямат никакво значение, важното е да споделяме впечатленията си.Повече от ясно е,че колкото хора, толкова мнения, пък е и форум - всеки има право на мнение. Peace
Може би трябва да му дадеш втори шанс на новия колон Рубарб.Аз също не го отразих много при първото ни запознанство, дори го пръснах на ръката на детето.Обаче така хубаво ухаеше от тази детска ръчичка, а после и в колата,че усетих как искам ръчичката да е непрекъснато близо до мен.

# 223
Аааа Приветата на Армани не ги слагам тук, нося три от тях от години и много си ги харесвам.
Аз говоря като мина покрай БЗ или Дъглас, Сефора примерно какво пропускам и при кои рафтове се спирам.

# 224
  • София
Дeetron,
наистина чудесно си представил  Dunhil Icon!Би ли препоръчал  Lalique Encre noir for men за пролет/лято,не съм го купувала до сега на ММ ,та се чудя и на него.Той носи свежи,зелени,обича парфюмите на Bvlgari, Azaro ,Joop /червения,стои му ослепително/.Благодаря!

Winter fairy - Преди всичко извинявай, че чак сега отговарям - видно съм пропуснал питането ти, при все, че се стремя често да чета темата и ако мога да бъда полезен с нещо, се включвам. От поста на WaltherP99 видях че съм пропуснал да ти върна...

С ръка на сръцето бих ти препоръчал Encre Noire Sport
За мен, това е една по-въздушна, искряща зелена и лесна за възприемане версия, която намирам за чудесна! Много обичам кипарис в парфюмите, а тук го усещам осезаемо и това определно ме плени в него. Не бих казъл, че добавката SPORT в името е удачна, тъй като не е обикновен спортен аромат - отново си носи дървесното, отново излъчва чудесна хладина и свежест, но липсва онази мрачност и така изразения ветивер от оригиналната версия. Много елегантен и хубав мъжки парфюм, който поглежда към по-широка аудитория.

WaltherP99 - радвам се, че се върна в темата  Hands Thumbsup

За Келвините - CK One Summer 2015 е много як! Толкова безгрижен, секси, небрежен, летен, морски, на мига ме праща на ваканция край морето с прозрачен леден коктейл в ръка  Mr. Green Чуден аромат за лято. Малко на летен грях мирише  Laughing  Би заспал лятото на мъж с бели гуменки, светло сини дънки и бяла тениска  Grinning
При мен показа перфектна трайност и присъствие.  

WaltherP99 - не съм съвсем сигурен, но мисля, че ти бе споменавал един парфюм на Rasasi -   Dareej Men -  ако бъркам прости, ако си ти - благодарско!  Simple Smile
Бях го мернал в нета преди време, но така и отлагах пробичка, а когато пристигна наскоро и го подуших, щях да падна!!!  Crazy Party Отново оживяха прашасалите спомените от любимия аромат на Valentino V pour Homme, който отдавна е спрян и изчерпан, незайно защо, само че версията на Расаси е още по-добра  Heart Eyes  Та ако има дами, които търсят това спряно мъжко Валентино/снимката по-долу/, вече има прекрасен вариант.

Скрит текст:

WaltherP99 - пиши по често, че май се оказва, че тук момичетата не обичат  99% от дизайнерските аромати и няма да има с кой 2 думи да мъцна за парюфми  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт